Friday

AWAS !!!

*Please read and pass to your friend.*

*How to detect a HIDDEN CAMERA in changing rooms in garment shops & boutiques........ In front of the changing room, take your mobile phone and make sure that your mobile can make calls. **Then enter into the changing room, and make a call. ** **If u can't make a call, there is a hidden camera. **

**This is due to the interference of fiber optic during the signal transfer** **Please forward this to your friends to educate the public of this menace.**

**To prevent our innocent sisters and ladies from HIDDEN CAMERAS AND UNSOLICITED STARRING ROLES IN PASAR MALAM VIDEOS . **

BAHAGIAN TEKNOLOGI MAKLUMAT IBU PEJABAT POLIS BUKIT AMAN

Salam Ukhuwah..~










credit to this link:)





Monday

jgn tunggu lama2...



minta maaf..
ade 2 contest lah yg sy ditag...
tak dapat nak buat dlm mase terdekatni...
minta maaf sgt2...
mungkin dah jarang update lepasni..

byk sgt urat2 tersimpulni..haha
kena uraikan satu persatu...
xsemua benda leh diluahkan...
so,
harap sume tlg doakan yg terbaik utk sy ye.
if ade kerinduan yg teramat sgt kt blog ni...
inshaAllah sy akan update dan berblogwalking..
hanya memantau dr jauh je la ea...
hehe

so,jaga diri semua :)
jaga diri...
jaga hati...
jaga iman...
jaga ilmu...
jaga hubungan...
jaga sikap...
jaga kesihatan...
jaga segala2nya dgn baik ok.

see u later...dun say gudbye. =p

Friday

BERSYUKUR DGN TAKDIR HARI INI





Assalamualaikum...
Kalau korang nak tau harini result exam sy keluar...
yg sy leh katekan sy tersasar dr target.


korang ske ke?
jgnlah...sedihni..
mood sedih.


rasa dah wat dgn sehabis baik.
tp naseb baek xoverestimate.
so,rasa2 sem depan leh naik lg x?


haih..rasa macam nak benti belaja then kawen jela..hahhahahhahah....=_='
xboleh3...sian mak ayah bela dari kecik..
even diorang dah meninggal, DUN EVER GIVE UP...
ini hadiah utk diorang...


papepun bersyukur lahh...xrendah yg mcm digerunkannn..haha..thx kwn2 yg byk membantu!


mgkn strategi sy semni dah slh sket kot..
mgkn jugak byk abaikan benda2 sunat...
mgkn kurang memberi masa pd MU ya ALLAH..<------tlg hayati lagu blog ni..hehe
ye...mungkin disitu ye faeizen...
agak leka disitu...


dulu rajin qiam..sem lepas bape kali je????=====>2 je kot.
dulu rajin bace yasin pg2.....sem lepas????============>penah seminggu tu xbace langsong!tdo lmbt.
dulu rajin bace 100 kali kalimah penting..sem lepas???======>pernah ske2 je ganti dgn kuantiti yg sket.
dulu rajin ikut usrah..sem lepas???=======>sejak dah ditukarkan usrah yg dgn akak2..i want to quit..bcoz their expectation to me was very high..i really felt like to giv up and dun want to involve in such things anymore.because,u know what...some people who are very 'warak' look at me like i am angel and always force me to go many programs that idw to go!....i also joined many programs before..but i still faeizen..who need her own time and need to settle her own things.....but some people in that group make me very disappointed..she forced me to do something for many times  in front of my friends..idk what to say at that time..and 1 more thing bcoz 1 girl asked about me from my best fren about my routine in room! >.
if u really want to know if i am angel or not after joining ur big big islamic group,why u dun ever ask me face to face..??? after a long time about 2 months,i like to change my image not because of the usrah.it is because of me.me.me.me.me.me....


yeah..if u follow up my update on fb...there is on my wall, 'malay quote'..it is very useful for me when i am depressed...but i think i can't do so much things in one time like they ask me to do...agama Islam bukan agama yg memaksa dan bukan agama yg ingin membanding2kan sesama insan..




baca lah yg bawah ni...bila rasa terpaksa buat sesuatu di jalan Allah :






"Kadangkala
kita mahu kehidupan seperti biasa, kita mahu diizinkan untuk
berperasaan seperti biasa, kita mahu diberi masa dan tidak
dipaksa-paksa… Tapi kalau benar cinta kita kepada syurga, ketahuilah
bahawa syurga tidak diisi oleh manusia biasa"





Tapi,sy akan cuba improve lg...supaya apa yg sy harap kan dpt jd kenyataan.slow2 asalkan slmt.:)




byk pulak kan merepek..sori lah ye...emosi sket..papepun..sem depan dan seterusnya..sy xnak susahkan org lain...nak tingkat diri dalam dan luar sahaja...mati boleh datang bila2 sahaja..apa guna RESULT yg tinggi kalau masa nyawa ditarik amalan berat XSEBERAPA... 


*tetiba rasa sgt cuak menghadapi kematian..*


kamu dah bersedia kah? upgrade iman ye....




buat keluarga ,teman2  dan saudara mara minta maaf atas segalanya 


khas utk kamu :


"Jadikan setiap insan yang mendekatimu terasa dirinya istimewa dan dihargai. Ia pantas menambah sahabat dan rakan taulan serta meluaskan perjalanan. Siapa yang ikhlas dan siapa yang tidak, biarkan sahaja Tuhan dan ujian kehidupan melakukan saringan"






BUAT TEMAN TEMAN YG BERJAYA DGN JAYANYA TAHNIAH DIUCAPKAN..U'RE THE BEST !!!
BUAT TEMAN TEMAN YG SEDIKIT KECEWA SY HARAP KAMU XPUTUS ASA! BUAT LG YG TERBAIK DI MASA AKAN DTG..SETIAP APA KITA LAFAZKAN ADALAH DOA.
MUDAH MUDAHAN DIPERKENAN KAN DGN IZINNYA! =)












Tuesday

Monday

susah ke jadi perempuan cantik.





assalamualaikum semua !
ececehhh...macam lah ape je kan..








tetiba rasa nak tulis tentang sesuatu yg sejak sekolah menengah telah difikirkan..
mengenai perempuan cantik PARAS MUKA.tak kesah lah yang bertudung atau pun tak...


korang tak rase ke yang perempuan cantik cun ni susah nak dapat cinta yang sejati...
yang meminatinya bukan sebab mempunyai minat dan hati yang sama,...yang saling melengkapi...tapi hanya ingin kan wajahnya...dan mungkin ingin menyelami hatinya...


sebab bagi saya, lelaki ni pantang tgk perempuan cantik mesti nak cuba dapatkan so leh show off sket ye tak..haha.
then diorang rase perempuan yang cantik dapat melengkapkan diorang...beribu lelaki datang beratur...sampai nak pilih pun susah...dan mungkin akan melukakan hati sesetengah pihak.,..ye lah...kecewa xdpt perempuan cun manis pandai baik...


berbanding dgn perempuan yang tak berapa cantik paras muka..tp hati nye sapa yang tau ?? perempuan yg xsempurna contoh mempunyai keistimewaan seperti lumpuh dan sebagainya...sy sgt terharu pada pasangan begini..sebab, betapa sucinya hati bg lelaki yg sempurna yg mampu mengahwini perempuan yg sempurna juga..tp mereka memilih golongan spt ini...


Nak menyenangkan cerita...perumpamaannya,,,,perempuan yang Allah jadikan kurang menyerlah dari segi paras muka banyak hikmahnya contoh seperti dia ingin mencari sebutir mutiara di atas arang...sangat mudah bukan?


berbanding dengan perempuan yang asyik dengan kecantikan yang dikurniakan Allah kpd nya...mungkin ibarat ingin mencari sebutir nasi di sebalik pepasir di pantai....


renung2 kan dan selamat beramal..:)


erk..p/s : penulis ni nak kata cantik tak cantik..tahi lalat ade byk...mne ade laki suka..haha.tp tak juga memiliki hati yg begitu baikk..oh hati sy nak cuci kamu secepat yg mgkin ! :'(...tapi sy bersyukur dgn apa yg dikurniakan Allah..sbb badan ni hanya pinjaman Nya..yg selayaknya dihakimi ialah jiwa kita..roh kita...iman kita...


renung2kan dan selamat beramal :)


















terima kasih atas kesudian membaca entri ini !!! ;)


pernah main sampan tak mase kecik kecik dulu????





tepuk amai amai belalang kupu kupu...
ting tong ting tong...tak nak 20hb tak nak..tak nak....
ting tong ting tong....
mimpi ke..ting tong....
tepuk adik pandai nanti malam upah kutu....haha..


tengokkkk....dah sewel ...
sebelum menemui hari esok,
baik post entri yg terbengkalai ni dulu..haha..sebab esok smp jumaat nak bertapa tgk movie je....


jumaat lah pulak...ting tong...
hahaha...USM....ting tong...


pape je la...
berdebar tunggu result ni..
yaAllah mudah2an semuanya seperti yg ku harapkan...aminnn...


************************************************************************************************************


kamu semua pernah maen ape mase kecik2???


sy???


1.teng teng
2.main guli..bestttt...
3.baling selipar dgn jiran laki n abg saya..ganas betul dioranggg..haha
4.main tarik upih....besttttttttttttttt...dulu ringan lg..hahah
5.main galah panjang...ni mase kat sekolah la..lau kat rumah xcukup ahli...haha
6.main cop tiang..ni mase sek. agama lah ni..tggu ustaz masuk sempat lg main..
7.main lubang tikus ke lompat katak pon tak ingat sudah..oke..gabung kan je la LUBANG KATAK..haha..yg ni plg seram kalau jadi org yg kat tepi tu..tkt kena sepak wooo dgn pemain..ahahah
8.main badminton.
9.main chess.
10.main carrom (betul ke ejaan??lpe..hehe)
11.main sembunyi2..heheh..faveret...
12.main game komputer(chip challenge<---- masih ingat lg...main game sejak ayah beli komputer..haha)
13.main keta mainan.
14.main masak2 ala2 PONDOK2 gitu..haha
15.main rumah2...HABES SEMUA KUSYEN KT RUMAH KITORANG SUSUN2 NAK JADIKAN RUMAH..HAHAHAHHA...


yg lain byk lagi sbnr nye...tp dah lupa n mengantukkk..ehhe


yg terakhir...


16.main buat origami mcm sampan....then kalau hujan main kat kawasan air bertakung...SAMPAN !









pics ni amek mase sy biha dan asilah buat sampan kat usm haritu..takde keje betol kann...hehe...






mood==================> sangat merindukan mak dan ayah saya.......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................mak,ayah, balik lah semula...adik rindu kat mak ngan ayah....rindu sgt2...................................................................................................................................




HARI SEBELUM HARI YANG MENDEBARKAN.





ASSALAMUALAIKUM


hai hai hai..
hari ini hari membuncit sedunia...wee~~~
ingatkan makan kat seoul garden je...
malam pon makan lg..wawawa...


hari ni pagi2 main game je...penuh kan sisa2 hidup sebelom esok menjelma..
ESOK ESOK ESOK...
hari ni mcm2 hal..
mula2 plan xnak pegi sbb segan dgn bf akak.
tp, pegi saja lah..dari tak tau wat pape..
ajak biha..die pun on je.hehe.
oke.
then, jalan gi jusco perda..maen game xingat dunia..
practise game yg asilah maen aritu..weee~~
ahahhaa..xbestttttttttt..sbb dah terer...pd hal lenguh tgn main 3 round.
then maen game tembak2,game keta, then tembak balik....biha sgt bersemangat main tembak2...haha


then balik...makan smp xabes bungkus saja lah..pedas berapi mi die...:(


oke...mudah mudahan esok hari yg membahagiakan.Insha Allah....


gambar kenangan :)


hehe...alamak..candid la pulakkkk..

demi utk akak ku yg first time pegi sini.hhehe

abg sharil n kak awe :)


tembam nye...hahahha..peduliii ape..yg penting bahagiaaaaaaaa..waawawawa...



sian biha...smp tetido...haha










Saturday

aku pon dari darah cina jugak tapi takdelah nak jadi b**** macam kau !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





ok.fanaz2..setelah syu emo...kini tiba giliran cik nuri pulakkkkkkkkkkkkkkkk...ok tukar jap saya kpd ====>aku.
memang la isu ni dah lama...ooo..suka korang ea share video ni kat fb,especially member chinese.huh.
selama ni member aku tu xminat nk tgk..tp bila die search nama N******,,,,mak aihhh...rupenye dahsyat kot...


buat malu kaum sendiri je lahhhh....lupa daratan ke ape..skrg sume mula mempersoalkan kedaulatan lah,agama rasmi lah,kepentingan kaum lah...ni mesti subjek sejarah diorang dulu failedddddddddddddddddd......ptt pon belajar kat taiwan...wat malu family sendiri je terpaksa mintak maaf dpn kabinet..die plak setakat kat video je..tu pon siap mintak maaf n tekan kan yg dia akan kerja nanti,hrp2lah diterima...ceitttttttttttttttt...


jadi org paling pandai pon xguna lahhhhhhh...memalukan kaum sendiri...dah lah duduk kat taiwan..tp nak pecahbelahkan negara malaysia...siap nak fuck cibai segala bagai kat malay n islam apesal..ramai plak penyokong tu...aku pon cina jugakkk..byk jugak keburukan cina yg aku tauuuu..tp xde la bodooohhh sgt nak bezakan malay n cina ke ape..bukan sbb mak aku cina tp sbb itu hak kaum masing2..respect to each other dah lahh..ni siap wat video lame2. rap penat2 buang peluh masin ko tu jerrr kutuk polis lah makanan lah, AZAN lah...ko kena sambar petir memangggggggggggggggggggggggggggggg bagossssssssssss....look like i'm loser right? hahhahaha...PEDULI APE.KALAU MARAH PASAL NAK TEGAKKAN BENANG YG BASAH TU LAIN CERITA..INI YG MEMBANGKITKAN KEMARAHAN ORG MELAYU SAJA!


jgn ingat org melayu lemah lembut, baik tak reti melawan..jangan ingat korang hebat, pandai saksama korang bagus.jaga sikit adab.sedar sket malaysia ni ada banyak kaum.kau orang tu yg byk kelemahan tu jgn ingat leh terus pijak kepala kitorang ! dahla pagi2 korang x*****..busuk betol...mengalahkan kerang busuk yg aku tumbuk tu je!!!!...
lantak lah.berapa ramai yg view video korang tu korang bangga la kan..tp aku pon nak share gak ni..biar sume lak tgk kebodohan ko...naseb baik pemimpin melayu baik hati maafkan kau.kalau tak hukum gantung je senangggg...wat malu kaum bapak aku jeeeee..
nak tgk video org tu ke??? boleh aje..tp pasni istighfar lah byk2..xsangka ade jugak org yg ***** mcm dia kat dunia ni...










so, pada org lain..kalau nak buat sesuatu tolong lah pikir dulu,,,sebelum kena rejam ramai2 dgn batu takpun kena sumpah jadi BATU !!!!BILA ORG XAMBIL TINDAKAN KAT KAU, LEH PLAK GELAK2..SIAP CKP THEY VERY KIND...HUHHH...INGAT SBB LAGU KO PANJANG JADI KERAJAAN XAMBIL TINDAKAN LA???? SBB DIORANG BAIK..XMACAM KO XTAHU MALU LANGSONGGGGGGGGGGGGGGGGG.....




ni pulak video kemaafan dia yg macam ape jee...


TIME DAH LIMIT UTK KORANG TGK VIDEO TU..hehee..sori






naseb baekk ade jugak kaum kau yg komen video mintak maaf ko yg tersangatla ikhlas tu yg membuatkan aku senyum balekkkk..kalau tak...aku dah pangkah muka kauuu...ehhh...tujuan ko ape haa??? dahlah ayah ko pun kata ko xmatang lg..belaja pon xabes lg...siap nak post video kat youtube segala pehall.kalau nak buat projek ke ape, simpan lah sendiri..ini ko sengaja nak pecah belahkan kaum n bajet MELAYU BODOH sgt kan xreti nak marah ko?????? 


dahlah..cukup smp sini aku nak emo...meh tgk meh ape komen org yg wat aku tersenyum setelah BENGANGGG dgn mamat bajet hott ni...






yeah...bukan semua orang sempurna...naseb baek ade kaum dia yg malu dgn dia...so,korang  lepas tgk video die ni...ramai2 lah solat hajat ke doa ke agar lepasni xde lagi benda macamni terjadi...baik dr kaum org lain mahupun dari kaum Melayu...


ISLAM ITU INDAH...kalau xsuka baik berdiam diri...jgn memburukkan antara satu sama lain...gosip sana sini nanti membakar diri kita di sana....


maaf juge salah silap ke emosia an dlm entri ni...
xsemua org cina mcm ni..


melayu itu manis...HEHEHEHE..sebab tu ayah sy terpikat kat mak sy..huhu..tp dia peluk islam dulu before kenal mak saya oke...hee...


itu sahaja...jumpa lagi !






game yg mudah dan merehatkan minda...













itu dia...perkembangan sy setelah lbh kurang 4 hari main farmville.cityville.hoho..thx to hamba Allah...tak perasan lah pulak...actually selalu tggu energy bertambah sy main farmville jugakkk...hehehe...farmville ialah along...cityville ialah angah...btw, rajin kamu sume follow up ye entri ni..padahal...sy post sekejap je..heheh..mekasehhhhhh.....heheh...ketagih uitttt...tp biar lah...dr on9 tgk benda yg sama je..haha...naik sem dah kena stop..dun wori..sy akan melawat awk jugak bila ade free time..heheh...




p/s : nnt akan ade entri ttg permainan dahulu kala yg sy dah rindui sgt2...:'(


nak wat entri emo jap lagi..huuahuaha




Friday

LIRIK lagu jiwang kedua yg bagi ku sgt menyiat hati. =P




Assalamualaikum..secara jujurnya,sekarang musim yg sgt mendebarkan..minggu depan result keluar..doakan yg terbaik ye utk saya..mekaseh...utk hilangkan masalah sy try main CITYVILLE facebook..sgt berkesan..hehe...dpt hilangkan rasa nak fikir masalah...
berbalik pd tajuk lagu ni...secara jujurnya...
lagu jiwang pertama..lagu jiwang ea bukan nasyid...kalau nasyid sume sy minat.heee...pduli ape org nak kate kan..nasyid sgt mendamaikan jiwa...phD student ada bagi 10 lagu baru org baghdad...dia memang org sana..so,,sgt suke dan berterima kasih pd en.muataz ! semoga beliau cepat sembuh dan sy tau dia sgt baik hati...dah anggap macam abg sendiri...thanks 4 the advice..sob2..


lagu jiwang pertama yg membuat sy meleleh airmata ialah JANGAN ADA BENCI-CASEY
Casey

Jangan Ada Benci 


Andainya ada di antara kita nanti
Berubah hala serta janji
Jangan ada benci
Suka dan duka dilalui
Jadikan kenangan di sudut hati


Andainya cita-cita tidak kesampaian
Ikatan murni terputus di pertengahan
Jangan dikesalkan
Jangan lantaran kegagalan
Kita saling berdendam saling bermusuhan


Ungkit-mengungkiti
Sakit-menyakiti
Memusnahkan diri


Kita harus tabah dan bersedia
Cekal hadapi kemungkinan yang tiba
Kadangkala yang berlaku
Di luar kemahuan kau dan aku


Di sudut hati

lagu kedua yang agak keindonesian nya jugak lah..cehhh..padahal nak ckp jiwangg..hahah

DISAAT AKU MENCINTAIMU-DADALI

Mengapa kau pergi
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku
Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta
Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta
Semoga engkau kan mengerti
Tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta
Maaf sungguh ku tak bisa
Untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta
Aku inginkan diri mu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta


kalau lagu yg pertama tu sy rasa sy touching2 sbb hozefa..if u know me u knew that name so much...memang nak cakap menyesal tu bkn kata menyesal sekali je lah..tp beribu kali....even smp skrg luka kat hati ni rasa belum sembuh lagi..try to forget all things related to him...bukan rindu ! apatah lg syg ! tp rasa 'ahh bodohnye aku knp xawl2 lg putus dgn dia..' dah smp terluka punya teruk baru nak terngadah...pd hal bila fikir balik kami pun bukan byk chemistry...xslh pun die cari lain..tp kenapa mesti menipu beratus kali..knp...knp xawal2 lagi cakap je nak putus..dan kenapa nak tabur janji2 manis...ahhh..lupakan lah...see, penyakit sy dah dtg balik kalau taip nama dia...mgkin snang lah org ckp, kalau dah ada pengganti xbaik ingt lagi pd dia...sy bukan ingt sbb syg..tp rasa sakit. 

dan skrg alhamdulillah sy boleh terima dia sbg kwn lg even bila sy interrupt die kat fb,org akan kata sy pulak yg nak ngorat dia balikkk??? uhhh...tlg lah...sy yg mintak putus dan bukan dia....dan memg xingin pun dia balik...skjap je dia rasa perit,then dpt yg baru lupalah...lelaki memg mcmtuke? perempuan yg sengal mcm sy dulu rase terseksa..pdhal kalau sy xsengal sy bolehje lupakan.SETIA.tu masalahnye.CURANG.tu mslhnye...dan skrg sy belajar dua perkataan ini sebaik2nya...biarlah dia...beribu kali dia buat sy sakit hati...itu sy dah maafkan...yg lain urusan Allah...skrgni sy nak jaga hati sy betul2...


mcm kata Muataz student phD dr Iraq ,perempuan itu mutiara...xperlu lg mcm2 warna warni,xperlu kain yg bercorak2,,intan berlian berkilauan...sbb diri seorg perempuan itu adalah MUTIARA yg sgt bernilai...dan nsht nya lg, di tgn kanan mu ialah maruah ayahmu,tgn kiri mu ialah maruah keluargamu...jgn biar lelaki lain sentuh,jika berlaku,bererti kamu sudah memcemarkan maruah mereka...pesannya lg, jgn sesekali anggap remeh dgn dosa kecil contoh katanya " Oh Ya Allah, i'm sorry..i only want to study with him..only study,,,not more than that....forgive me yaAllah" ...benda kecil ni pun boleh membuat kan Allah murka...ya Allah, tolong lah diri ini agar terus beriman di jalan Mu...bantulah diri ini utk terus bertawakal disisiMu...bantu lah yaAllah...


lagu kedua ni, memang menyentuh hati ku...pernah rasa dan melepaskan org pertama yg ajar bercinta.utk ape pun xpasti...padahal usia pun xmatang lagi..berapa lama usia kapel xpenting..yg penting sejauhmana kah perkahwinan yg dibina akan kekal buat selamanya kan...lagu ni sbnr nya sy tujukan buat diri sy sendiri...sy pernah melukakan hati seseorang..maafkan sy..tp sy tetap akan setia...inshaAllah..xpelah..skrg berikan sy masa utk mencintai Allah dan Rasulullah,family sy sekuat2 nya...smp nye jodoh nnt,jika ada jodoh inshaAllah sume xkan ke mana...kejar dulu yg mana lebih penting dan lebih menambahkan keimanan yg akan jadi bekalan menuju jalan ke akhirat...jalan yg jauh bagi org yg lalai..tp dekat bg org yg sentiasa peka....


Mungkin mmg betul, org akan kata kita perlu jumpa org yg salah sebelum kita jumpa org yg betul2 sesuai dgn kita...tp berapa ramai ??? ya Allah...betapa kusutnya fikiran manusia kalau tak mencintai Allah sepenuh hati kan...bila kita susah baru nak mengharap kanNya...tp mase senang? kita ikut ckp iblis yg dilaknat...kita solat pun 5 waktu cukup...yg sunat ahh...buat nanti lah...lame lg...sume tu sinonim dgn manusia yg alpa...sy harap...sem baru nanti sy akan ada semangat yang baru, diri yang baru,iman yg menebal, nak memiliki hati yg bersih, menyayangi semua kawan2 sama rata, sy akan laksanakan 4 impian baru sy nanti..4 IMPIAN RAHSIA...inshaAllah...