Monday

KEREDHAANMU

Ya Allah, Ya Tuhanku
HambaMu merindukan
Rahmat kasih sayangMu
Dan jua keredhaanMu
Dalam hidupku

Meskipun ku ulangi dosa noda
Yang menjanjikan azab sengsara
Namun ku sedari
KeampunanMu tidak bertepi

Ku akui diri ini
Hamba yang mungkir pada janji-janji
Jadikanlah taubat ini yang sejati
PadaMu Ilahi

Ya Allah, ampunkanlah dosa-dosaku
Ya Allah, redhakanlah kehidupanku
Moga terhapus penghijab kalbu
Antara Kau dan aku

Tuhan,
Ku zalimi diri ini
Andai Kau tak ampuni dan rahmati
Alangkah ruginya diri

Tuhan,
Jangan Kau palingkan hati ini
Setelah Kau beri hidayah
Sesungguhnya Kau Maha Pengasih


Laguni mengingatkan sy pd masa lalu...nnt bila sy bosan dgn lagu jiwangni, sy tukar lagu keredhaanmu ini yep...sebenarnya,byk sgt maksud tersirat dlm laguni yg mmg sepadan dgn diri sy...iman kita mmg akn berkurang dan bertambah...dan sy harap sgt Allah sentiasa memberi kekuatan agar sy dpt meningkatkan iman sy setiap masa...sbb, kkdg.jiwa sy rasa lemah sgt...mudah terasa,dan mudah buat assumption sendiri...Then memakan diri sendiri...terima kasih kpd masalah yg dtg...tanpa anda, sapelah sy..-____-" perlukah?



Bila umur dah 20, sy kena sedar yg sy perlu bersedia menghadapi pelbagai dugaan yg dtg tanpa kenal masa..hey probs!!!xreti bahase ke skrgni mggu exam????aduyaii...tlglah berambus pergi..leave me plz..syuhhh...mm..maybe mesti yg ada aggp probs sy ni stress sgt dgn exam kan...anda salah lah sayangg...masalahni...mslh yg sgt susah nk diungkap mahupun dikongsi...biarlah Allah yg mendengar..sbb..sy xnak susahkan sesiapa...tp, xlah sy kata sy bahagia dgn exam...mmg sakit gak tu ble fikirkan...plus demam,jiwa kacau= study pun ala kadar(biase2je)... tp sy kena yakin dgn diri sendiri utk bangun...xslhkan kwn2..mmg xnak gtau diorg yg sy sakit sbb sume tgh struggle...sy bersyukur..sy xkan salahkan takdir sbb bg sy mslh dan dugaan sy sakit disaat nk examni..mgkn sbbtu Allah bg sy kekuatan study b4 exam..insyaAllah...sy tau ini yg terbaik utk sy...sy kena bersyukur dan bertawakal atas usaha yg sy dah cuba laksanakan..owh..alangkah indahnya kalau kita benar2 dapat rasa nikmat tawakal tu kan...=)
"dan Dia memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya. Dan barang siapa bertawakal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan (keperluannya). Sesungguhnya Allah melaksanakan urusanNya. Sunnguh, Allah telah mengadakan ketentuan bagi setiap sesuatu"

~surah At-Talaq : 03


ingatlah kawan2..
Allah tidak akan menguji hambaNya dengan sesuatu ujian yang tak mampu ditanggung oleh hambaNya itu...

jadi, sekarang fokus dulu kat perkara yg lebih penting...maafkan sy ye...sy dah buat keputusan..tp kenapa still xdapat puaskan hati sume org...maafkan sy lg...

oohh..hati..tolong saya...tlg jd kwn baik sy smp bila2..tlg lah..awkje fhm sy yep...jgn bg sy kekeliruan...tlg sy dlm membuat keputusann..tlg bgtau sy kalau ape yg sy buat slh..tlg sy supaya xselalu menjadi sensitif...tlg jd kan sy seceria dulu...xpe..biar kita berkorban utk org,...hati kena ikhlas demi ikatan persaudaraan...biar apapun org ckp ttg sy, awk tlg jgn tinggalkan sy tau...;'(..sori...sy
sewel xbetul sket.....=) mula2 ada sedikit kekecewaan dgn benda lain..pastu ditimpa masalah yg xsepatutnya plak...cptlah berakhir wahai dugaan...




No comments: