Thursday

LET ME KNOW ABOUT U..


haha...title yang takde kaitan oke!


sy ade cite best ni..haha...spt yg ade dlm gambartu...study last minute..mau xgerun..tdo mlm pun xlena sbb ade org kate kena repeat la apela..jadik sy rase mcm tkt la...xkan hepi n riakkot..haha...tp.khatamkan dlu buku oren tu baru bace buku soalan...akhirnya mendapat-----------? tekalah....hahah...dpt 49/50...
heheh....caye ke xcayeke itulah hakikat yg perlu di akui...hahaha....lepasni lagi bz nak dptkan P plak...hehehe....nk booking tarikh tu yg mcm tggu kucing beranak...tp sume dah setle..juz fokus je pasni,..nk dpt P utk dua2 kenderaan tu..huhu....
pasal lesen ni xdelah penting pun utk dikongsi..
xlah..xbangga pun..tp juz nak kongsi...rezeki itu datang dr Allah...rezeki xsemestinya harta,mknn..tp jugak nasib...menjelang result yg akan keluarni...sy sgt takut..knp sy tkt?
sbb:
1. klau dapat teruk, mestilah family kecewa
2. secara jujurnya mestilah malu kan ble kawan lebih hebat dr diri sendiri....
3. rase macam penat je blaja...<---------(jgn contohi sifat ini oke!) -___-"
4. tkt kena repeat any paper....jauhkanlah Ya Allah...
apa2pun..anything can happen..xleh nak over confident sbb sy sendiri dah tgk seorg hamba Allah ni yg terlalu yakin..tp disebabkan 1 paper die ni jatuh..so, result die sgt teruk dan die sgt down...
lg satu, jgn terlalu tkt sbb nnt sume keje xmenjadi...bertawakal lah slps berusaha...
ble dapat bgs, alhamdulillah..itu hadiah utk kita..tp kalau rase xdpt bgs jgn lah x bersyukur @ menyalahkan takdir mcm yg sy sendiri pernah alami dlu..rase mcm penatje stdy,blk exam nangis kuat2 sbb ape yg sy bace byk yg xkuar...sy rase mcm fail je...tp at last dpt A...subjek ape? dan bile? hahha..biarlah rahsia..
Tp ade jugak kan yg penah ckp "sia2je aku belajar" tanpa memohon ampun semula pd Allah...
walaupun secara psikologinya mmg nk ckp mcm tu..tp fikirlah...mgkn ade hikmah kat situ..Allah n
ak kita merinduinya...nak kita berusaha lagi tanpa cepat berpuas hati..Allah nak kita tgk balik ape kesalahan yg kita pernah buat sampai Dia bayar cash je kat kita...mgkn juga Allah tau yg kita akan pergi jauh lg dr Dia kalau Dia bg awal2 ape yg kita mahukan..bukan nk kate suruh sume org juz acceptje n xnak berusaha smp mati..haha..tp..lu pikirla sendiri!..hahaha
ni jugak nasihat utk saya..jd, sama2 renungkan,,..kerana rezeki Allah tiada sape yg tahu..kalau x harini mungkin esok..kalau x di dunia..mungkin di akhirat..;)
Firman Allah : Barangsiapa yg bertaqwa pada Allah, tentu diadakan-Nya jalan keluar baginya
dan memberinya rezeki dari pintu yang tidak diduga2 olehnya. Barangsiapa yg bertawakal kepada Allah.Maka Allah akan mencukupkan kebutuhannya.Bahkan sesungguhnya Allah pelaksana semua peraturanNya.Dan Allah juga menjadikan segala2nya serba beraturan" (Ath Tholaq ayat 2-3)

No comments: