Wednesday

result

alhamdulillah...
walaupun paper yg org lain boleh skor sy plak xskor....ade sedikit kecewa di situ...
tp xpelah...rezeki kat paper lain...

tahniahhhhhh kwn2...esp bdk melayu kimia yg sgt ramai dpt deanlist....wow!!hehehe...lg hebat dr sy...bersyukur dgn ape yg sy peroleh..sbb sy tau usaha sy xbyk mana mase study week..jadi sy xboleh nk jd org yg xbersyukur or xpuas hati dgn result sy ni..usaha lg..

walaupun senior ckp sem dpn susah...subjek skul...tp sy akan tanamkan dlm hati yg sy boleh buat!..insyaAllah....rase gembira ble ramai2 berjaya...

tp bg yg belum berpeluang dpt yg diharapkan..jgn putus asa...xslamenye yg di bwh akan berada di bwh..mcmtu jugak yg kat atas...ni baru permulaan..grad pun belum,keje pun xdpt lg..so kena usaha lg di samping berbuat baik sebayak mane yg boleh....segala dugaan diberi sbb Allah sygkan kita...supaya kita kembali pd Nya...


walaupun sy tau dlm mase study week...sy rase jiwa sy kosong...xde isi spt selalunye...sy rase mcm down...xtau puncanya...sy jawab exam ala kadar...nangis tp xde perasaan yg membuak2 spt sebelum nye...ntah nape...xde sape yg faham...sakit lame dtg balik...xtau nk ngadu kat sape...mase tu nk nangis pun xgne...paper ade byk..mase dah suntuk...study last minit lg..tgk kwn2 sume semangat gi library..tp sy xpegi sbb tkt lg pressure dan tkt xdpt nk settlekan mslh peribadi dgn cpt....nk ignore pon xbleh...dah try tp xdpt...sy usaha jugak...mlm exm org lain tdo nyenyakk..tp sy bersengkang mate sbb stdy xabes lg...gi exam pon ade yg mcm lupa2 sket..tp kne pura2 ready...kalau x diri sendiri gelabah..hehe...sy xnak ulang lg..study week sy akan manfaatkan dgn cara sy sendiri tanpa gangguan apa2,.dan sy dah dpt pengajaran di situ...

walau sy usaha bykpun..tp kalau x maintain jage hati sy....Allah akan tarik balik segala nikmat...sy tawakal...smlm..result keluar...sungguh sy xsangka..Allah makbulkan jgk doa sy...
sy gembira dgn kejayaan kwn2 sy...tanpa diorang..sapelah sy...sy jenis insan biasa yg dtg usm pun dgn result 3.84 je dr matrik...mase tu sy dpt rase kan adeje yg angkuh ble dgr result sy setakat 3.84...sbb kebanyakannye 4.0...tp xpelah...xsemua manusia sempurna..betulkan diri sendiri dulu ye faeizen...

Allah maha pemurah dan maha penyayang...

Dan seandainya pohon-pohon di bumi menjadi pena dan laut (menjadi tinta), ditambahkan kepadanya tujuh laut (lagi) sesudah (kering)nya, niscaya tidak akan habis-habisnya (dituliskan) kalimat Allah. Sesungguhnya Allah Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana.
QS. Luqman (31) : 27

hp sony ku yg tersayangggg dan juga nokia yg xberapa syg..haha

camne nk ckp...
lpas dua2 hp tu pergi...hidupni rase lainje...yela dah dkt 3 thn sy xtkr hp..
niat di hati nk kekal smp dah keje...tp...nak buat camne....
menyusahkan btulla sape yg amek tu....
nape lahhhh xkejar sy then bg kalau nmpk.......pd hal sy ade kat area tu je...mmmm...
nk download operamini pun ssh..klau ade sony senangje...skrg pakai csl...hahahha
bolehla...even camera mcm hampehhhhhhhh..-__________-
tp ade tv,ade 2 sim card,touchscreen...hahahah...murah
hope bertahan lame

lps kejadian tu....sy mcm nk cipta alat yg boleh kesan kat mane hp sy berada...sape yg amek....dan macamane sy bleh dptkannye...waaaa...sgt sedih.....
tp...takpelah..sy akan cube cipta alattu demi memelihara hp2 kesayangan....tp sy xtaulahhh kalau pencurikkk tu pandai sgt atau bodoh sgt nk gi bli charger sony n nokia...nak bazir duit bukak password hp nokia n sony....huhuhu...walaupon nokia setakat rm90 je mase bli dlu..tp..ia ckup antik bg sy...hahaha..

sim card sempat diselamatkan.. .huhu..bukan mksd sy renew simcard (number lame) kat centre,hehe..kredit pun slmt..yg xselamat no kwn2,,,mmmm...
pesanan...buatla password utk hp dan simcard anda ye..so ble pencuri dah off,die susah bukak blk...hahahha...