Sunday

segalanya pasti akan berubah

Jangan Ada Benci -casey

Andainya ada di antara kita nanti
Berubah hala serta janji
Jangan ada benci
Suka dan duka dilalui
Jadikan kenangan di sudut hati

Andainya cita-cita tidak kesampaian
Ikatan murni terputus di pertengahan
Jangan dikesalkan
Jangan lantaran kegagalan
Kita saling berdendam saling bermusuhan

Ungkit-mengungkiti
Sakit-menyakiti
Memusnahkan diri

Kita harus tabah dan bersedia
Cekal hadapi kemungkinan yang tiba
Kadangkala yang berlaku
Di luar kemahuan kau dan aku

Di sudut hati



Ntah lah...nape ble dgr laguni mlm2 mcm ni...makin deras laju air matani...ape makna sumeni...mmg dlm minda teringat dgn 1st luv yg 4 thn tu....siyes...jujur....mmg dah xske atau cinta die lg...tp laguni mengingatkan kisah kami mula2 kenal dlu dan smp hancur berkecai sumenye...niat kat hati mmg diejelah jejaka sehidup semati<---------tlg jgn tiru ayat yg sgt menggelikan ni...=___='...kalau boleh nk cinta monyet jd berpanjangan....tp xkesampaian...MMG BGS KOT XKEKAL

now, die kapel dgn nani...die pnah kapel dgn nani time form 2...tp skejapje...masetu sy naif baik glerrr la...xkenal pon ape tu cnta..apetu dosa...tp diorg bercinta sekejapje..coz nani nk study...tetiba form4 kami plak ske same ske,...mcm2 janji bodoh dah dibuat...smp memakan diri...sedih nak mati ble percubaan pertama dia nak curang..tp dek krn syg, sy terima die lg...tp ble dah 2 thn,perkara sama die ulang...malah, lbh teruk dr tu....lg2 ble dah msuk intec...totally perangai die berubah...sy kat matriks nk fokus study...sy ingat diepon same..tp lain yg jd..smp ade 1 tahap, die xtau nk wattpe...minta izin nk madukan sy nnt ble kawen??????gle nak mmpos...hmmm...masetu sy nanges air mata darahpon die dah angau dgn pmpn tu...dgn shikin...tp..thx shikin...awk sgt baik...shikin tgglkan die...walaupun sy tau die pnah kuar same2 dgn shikin kat kl..tanpa pengetahuan sy die....mgkn die berhasrat nk tpu sy smp sy mati...tp Allah maha berkuasa...shikin sendiri bgtau segala2nya...Alhamdulillah sy mampu teruskan semangat nk berjaya kat matriks...walaupun tgk dia sentiasa naik dan naik even die dah buat byk kesalahan...mgkn Allah belum nk bls lg buat maseni...

bkn setakat shikin...tp huda,faridatul,kwn shikin yg dah xingat name tp bdk samura,shuhada,bdk poli,mcm2 lg..tp ble ditanya, sume ckp kawan...mula2 xkongkong..naik kepala...tp ble amek berat, die cakap : " jgn risaula...kwn memg ramai...cnta mmg ramai..tp nk nikah dgn awkje...sy xkan berubah...sy janji..."
tp lame2...ble dah mcm2 berlaku...die kata mcmni :"sume org leh berubah..tu dulu,skrg lain..kte pun belum penah terlanjur ape2 kan.."...
sial punye jantan...mcm2 sumpah seranah...mne xnye...disebabkan die...sy dipandang serong mase kat sek dlu...disebabkan die,sy yg dlu baik..jd jht..tp die lgsg xhargai sy...punyelah sy ikhlas sampai kenalkan die dgn family sy...mcmtu jgk die...tp tu sume benda yg xkekal..yg bodoh semata2..

ble sy dah xde hati lgsong..die contact lg...mgkn die ingat sy senyap tp masih sygkan die..sbnrnye sy xtau camne nk ckp yg sy nk clash..xtau camne...setan byk sgt hasut...then..Allah maha berkuasa..makbulkan doa sy..sy doa nk tgk die minta maaf pd sy dan bersikap waras..perkara tu jd kenyataan..bkn nk bangga ble cteni..juz pengajaran kat pmpn luar sane...die merayu2 ckp die xkan sia2kan sy lg.nk kawen ble die dah fly...heyyyyy..ingt sy ni ape ek...kejap buang kejap campak...gleke ape dieni...desperate cinta pmpn!!!syukurla Allah bg kekuatan ckp nak tgglkan die.walaupun sgt seksa ble tgk die sedih ibarat die baik sgtlah dlu smp nak paksa2 sy..sy berjaya jugak...sy redha..dgn perangai die tu..walaupun die kata die dah berubah...susah nk pcaye..dlm hbgn mesti ade kepercayaan...ble kepercayaan dikhianati..xde guna sumenye...belum kawen dah wat hal,mcmane nk kekal kan perkahwinan yg sgt lame?..fikirlah...

mcm2 sy buat utk pertahan hubungan kami...dr lembut smp lah jd singa berantai dgn die dan sume lelaki...sbb tertekan dgn sikap die yg dah hancurkan kepercayaan sy...
ya Allah...tlglah..kuatkan hati ini...lembutkan lah hati ini utk memaafkan die...jujur,sy xdpt maafkan die lg...die dah byk tpu sy...sy yg dulu harapkan die membujang smp ke tua.. biar xde keturunan lgsong...tp pastu hope dpt pmpn yg xsenonoh...yg sy xkenal..tp skrg...die kapel dgn org yg sy kenal...yg penah jd clasmate sy 3 tahun...ntahlah...sedih..kngn lame..tp mgkn xkan diingat lg ble sy dah ade suami..keluarga sendiri..

sekarang..sy fahamm..ini ketentuannya..biarlah...ape org nak ckp...yg hadapinya sy..bkn diorg..dah ckup pengalaman pahitni..xnak ulang lg,,...perit rase ble clash..tp sy yakin Allah nk bg sy seseorg yg boleh membimbing sy ke jln yg lurus...sy hrp org itu sentiasa kuat imannya...sbb itu sy syg dia..kalau rosak imannya,..sy xkan menyayanginya..sy yakin org itu mampu..insyaAllah...

No comments: