Friday

karnival ict di usm:)


huhu,,,
tak tahu nape nak tulis ttg bendanih...
actually kak ummi masyitah yg minta tlg jaga booth telaga biru...
yg jual2 buku2 yg sgt menarik...
cehh...cara ckp mcm penah beli dr terbitan ni je..xpenah kot..tp td drpd maklum balas pembeli buku2 ni...mereka ckp memg best...so,sudi2 lah ye dtg dewan utama pasni..smp esok je...huhu..ada jual printer,laptop,harddisk,mcm2 lah ade...tudung,baju...tp yg byknye brg2 elektronik lahh..mcm pcfair...pcfair@usm..hehe..dtg jgn tak dtg...

then esok pon jage sekejapje..10-12..huhu...
lusa pulak ade gotong royong pmi kat kulim....pastu ape lg ek..sumbangan kat org2 tua..ziarah mereka..heheh...ni pun kak ummi ajak...setelah mendapat byk kirimam sms dr ramai org,,,sy tau kwn2 sy pun dpt jugak...tah tetiba tergerak hati nak join...even b4 ni dlm hati sy berat je kalau kwn2 rapat xde same2...kalini nekad nak tetapkan pendirian..cari identiti diri yg sebenar...kalau boleh nak jadik diri sendiri..tp kalau diri sendiri tu byk yg negatif nye..why not kte try jd someone better...hidup ni xkekal...org hebat pun masih lg nak jd hebat...

"Aku menyukai orang-orang yang soleh walaupun aku bukan di kalangan mereka, moga aku juga satu masa nanti aku dapat mencapai syafaat dari mereka dan aku benci kepada orang yang membuat maksiat walaupun kadang-kadang aku berada dikalangan mereka" — (Imam Nawawi)



ntahlah.,..nape rase nak busykan diri kat perkara camni..coz..sem lepas xberkesempatan nak pegi,,,bila lg kalau bkn skrg...next time mesti dah bz dgn hal2 sendiri,,,...ni lah masanya sy nak sumbangkan sesuatu dlm masyarakat...bkn setakat belajar dan habiskan duit biasiswa je semata2...sy nak hidup sy pasni xmacam dulu dah..nak busykan diri supaya sy xingat benda2 yg remeh temeh...dah 20 tahun dah,....kena persiapkan diri dgn perkara yg melibatkan org dewasa...insyaAllah...

oh ye...td jugak..mase tlg jual2 buku..baca lah satu ayatni...tak ingat hadith dr sape..ayat ni berbunyi:
barangsiapa yg mengajak org lain berbuat kebaikan nescaya Allah akan berikan nya pahala dan juga mendapat pahala setiap org yg mengikutnya membuat kebaikan tanpa mengurangkan sedikitpun pahala orang yg mengikutnya itu.....


wahh...semangat2...

hhihi...kebaikan tu bkn je ttg hal2 agama, tp mgkn menegah kemungkaran..menghindarkan kemungkaran...ajak study ke...ajak gi kuliah ke...hehe...
tp, jujurlah....sy sendiripun takut nak ajak sesape if rase benda yg sy nak ikuti atau program tu mcm berat bg mereka...bg sesape yg ade pandangan cara2 atasi mslh ini tlg ajar sy ye...sbb sy pun fhm dan pernah rasa semua tu...sebab tulah..sy join je dan terpaksa sorg2 survive dan berkenalan dgn kwn2 baru..akak2 baru..huhu...segannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn teramat.....kalaulah mereka ada....mmg best,,,,sbb tulah....papepun sy tetap syg mereka...sgt2...sy akan doakan kebaikan mereka...sentiasa.

thanks sgt2 to asilah reh coz sudi join same2 tlg jaga booth mase muslimin gi solat jumaat;))

faeizen..tlg istiqamah dlm pape jugak yep;)


No comments: