Monday

UPGRADE SEMANGAT

ASSALAMUALAIKUM
sempat lg nak update ni,,hehe...
nak pendekkan cite,,sy dah jadi ahli STORMREADERS!!
dgn asilah jugak..ehehe
so,lepasni jgn pelik if sy promote2 buku kat blog sy or buat web sendiri...hehe,,,
joinpun after tertarik nak berbisnes...long term benefit...insyaAllah..lg pun sy mmg minat buku...tp baca tu mgkn take longg longggg time...sbb ade byk lg buku kena baca..
mcm kata Zainab...
berdasarkan majalah Solusi edisi ke berapa ea..xingat...huhu...kat situ ada piramid
yg menunjukkan buku2 mcm mjlh ke ape berada yg terbawah sekali dlm piramid tu..priority plg atas ialah al quran,then hadis,pastu buku2 akademik...then buku2 sejarah...last ialah buku2 berkenaan info pape..pengalaman org dan sebagainya...
mgkn jugak blog ni pun tergolong dlm yg terbawah tu...huhu...

Ahad pulak, best..join gotong royong di masjid junjuong kat kulim...ramai gak lah.. 40 org..
kat sana kami dibahagi beberapa group..sy tlg bersihkan masjid..lap kipas yg tinggi tu..huhu..
muslimin mesin rumput kawasan perkuburan...
ada jugak muslimat yg tlg cat2 masjid...

plg sweet sekali kak aisyah dan kak ros...diorg tu memg sehati sejiwa je...hehe...kalau gi mana2 je...diorg sentiasa ade bersama..dan diorg jugak selalu tlg bahagian makanan kat pape event..^_^...

kalau kak wani plak..slalu dgn kak zaini..kak ira dan kaknora...kak pika dgn kak zila...
hehe...semoga ukhuwah mereka berkekalan...

smbg balek..pas siap buat keje..kami dijamu dgn DURIAN...nyummy3...itu buah kegemaran sy tau! hehe...
sy mkn byk jugak lah..mgkn dekat 1 biji...then...dgr ucapan pak imam masjid tersebut...wakil usm ialah dr dari skul mekanik..dr roslan rasanya...bila beliau kata yg ni hanya sumbangan kecil sahaja...sepatutnya kitorang atau lbh sopan kami yg bergelar mahasiswa dan mahasiswi ni patut sumbang sesuatu yg lebih besar...
tp xpelah...moga2 pasni dpt lah jemaah bertarawikh dgn tenang dan selesa,,,,dan juga ahli kubur selesa berada nun jauh di sana...insyaAllah lepasni sy join lg aktiviti yg betul2 menampakkan kami sebagai generasi muda pelapis pemimpin masa hadapan..

bak kata pak imam tu,,,mudah mudahan bila kita bersihkan rumah Allah,Allah akan bersihkan hati kita yg kita sendiri tak tau dah tebal tahap mana habuk,dah karat tahap mane kekotoran tu,,,insyaAllah...

pasni sy lebih bersemangat melakukan sesuatu...belajar dan belajar,buat family bangga...bukan diri sendiri yg nak berbangga...pray for me! ;)

No comments: