Saturday

ENTRI BALIK KG 2 MINGGU LEPAS

Assalamualaikum.
Camne korang sume after beraya sakan?hehe…ade lg x capacity kat perut tu utk isi mcm2 makanan lg?Of coz la ade kan..hehe…papepun..sy nak cite how my journey when coming back home was….First macamni…hari jumaat tu sgt wonderful la..hehe dr pagi ade kelas dgn dr Sam..oh God! Xsiap lg matlab part II Dr Sam.Then kelas biotek cancel! Haha,,,thank you dr hekarl! Then sorang2 balik…huu…sob3…sedih…borak2 dengan nurul darsani dan asilah reh…best2..terharu asilah angkatkan baju…haha…thx asilah..*terharu*

Then gi jumpa Athirah borak2 kat bilik dia…yelah kan..kawan rapat tak kan nak tanya mcm2 dlm facebook @ sms@ym@etc...rasa mcm bukan kawan yg baik je kan…sayang kwn sy sgt2 …
sabar ye Athirah,,,setiap ape yg berlaku ada hikmahnye…jgn lupa jugak kaum adam ni memang
macam2 ragam.byk yang buat kita sakit hati je.,anggap je hati ko mcm Kristal…biar Nampak keras mcm Kristal..yg bersinar bila orang lihat..keras bila disentuh…tp berderai jugak kalau dihempas…*biar kita je tau diri kita,org lain tak phm pun xpe,biar kita je rasa sakit..org lain tak nampak pun xpe.nanti Allah mesti bg ganjaran kat kita kan…*,,,oke.yg penting hepi sokmo k =D Aku doakan ko bahagia sentiasa ye my fren!

Oke..lepas borak2 ingat nak kacau nurul dan asilah plak…tp dah tertido lena mcm ape tah..tau2 je athirah tgh ber’video call’…hehe..xmau kacau..so blah…smbg tdo kat bilik..haha…tau2 nurul dtg nak salam dahh…sob2…bye2..


lepas sume orang balik.syu lagi la..awal awal lg dah balik..ceh…huhu..sy dan asilah berbuka puasa kat kafe..hoho…first time kot buka kat kafe…nak dengar azan punyelah suspen..haha…

asilah: dah buka lum
saya: ntah le..aku rase lom lg kot..selalu 7.30 kan..jap je lg
asilah: tu lah..tp dah gelap ni…patut dah buka
saya: a’ah…cube tgk org lain..dah belum?
Asilah: haha..masalahnye sume tgk sesame sendiri…
Saya:huhu..susah nye..dah ke belumni..dah gelap ni..xdengarpun azan…lapa~~~hehe=D..oppsss
Asilah:nak mulakan dulu x..haha
Saya: jom…haha…[tp xmakan pun..segan]
Asilah: azan!
Saya: azan!!hehe…buka jom…haha..


PGJRN= yakin kat diri sendiri ye faizin =p Punyelah payah nak make sure dah buka lom…selalu dengar je..ni kat kafe mcm pasar malam..Haha…akhirnya kami dapat berbuka …*thx asilah teman berbuka last kat usm*..ehhehee…
**************************************************************
Oke…packing kejap je…rushing..sebab buat benda xberfaedah je before tu..
Then, tumpang kawan punye kawan asilah punye kereta…xingat nama budak laki tu..tp member asilah name dia Jia..nak tahu betapa terkezut masetu..naik keta je ingat nak betulkan tempat duduk jap..haih..beratni..sebelah kaki ade kat luar lg ni…huhu…tetiba keta bergerak dgn laju..pergh..naseb baik baru beberapa meter je…naseb baik jugak my kaki tak terseret @ di lenyek oleh tayar yg besar tu..hehee…
***************************************************************
then tunggu bas pulak.lapa~~beli KFC jap..lame gila tunggu burger siap…risau asilah dah gi dulu…then bila tgk tempat tggu bas..dia dah xde?????????????huhu..cuaks…naseb ade ijat,rafee,taufik…dptla tau ke mana asilah menghilang.,..cepat2 saya masuk dalam bas dia yg nama pelik tu..cari punye cari xjumpa…mana ntah budak ni..huhu..call suruh turun..haha…kejam..nak bg air sbnrnye..nak salam bucuk2
lg..ok..tata titi tutu..masa bas dia nak reverse tuuu……………ade sekor kucing ni relak je tgk pemandangan ciptaan Allah…tayar bas yg besar gedabak tu makin lama makin dekat dgn meow meow tu….mcm nak jerit je.tp jauh…naseb baik ade pakcik tu concern die gi turun motor then tendang meow tu jauh2 dr duduk terpaku bawah bas…fuhhhh..lega…=_____=’…lau tak..mesti dah tengok kemalangan yg amat tragis.=_____+”….syg meow meow….

Pkul 11.30 mlm sy bertolak pulang ke johor =)sejuk beku dlm
bas..sy rase rafee n ijat pon xbangun2 ..Tido dr mlm smp pagi…hehe…Oke..sepecific sgt dah ni..xponah den buat cite specific mcm ni..hoho…ok.daaa~~~SALAM.

4 comments:

MHps said...

Ohh panjangnya.. potong2 lah simpan utk entri akan dtg.. saranan je.. sbnrnya x sempat baca pown...

Shinu said...

hahaha... detail2.. aku pun x ingt dialog aku hahaha...

NORFA'EIZEN said...

MHps- haha..nak watpe simpan.time ingatan masih kuat lah kena tulis..kalau potong jadi ape lak...haha,,,xpe2..xyah bace..byk ngarut je...entri akan dtg insyaAllah akan lebih baik..=)

Shinu- kantoi sudahh shinu=asilah...kehkehkeh...act ptg tu jgak aku tulis tgh xde keje..tp aku save as draft je dlu..ni baru post.

Shinu said...

ooo yeke, ceh! aku ingt ko punye ingtn tahap komputer leh ingt even dah 2 minggu.. huhu