Sunday

SETELAH 4 TAHUN XJUMPA=D



salam...
nak cakap entri ni dibuat khas untuk ucapkan terima kasih bangat buat sume bekas pelajar SK Andek Mori!

16 hb 2010 sy balik Pontian...jumpa Afiqah,aishah,fatin,ali,amuk,apis,hazhar,hasan,dan ramai lg...
thanks afiqah coz tumpangkan sy tidur kat sane...actually kita xsempatpun jumpa nenek tiri kita.my family didn't come back to see them...lepas macam2 hal fmly kita alami.mungkin mereka dah malas nak amik tahu pape lg..ye.mungkin kita boleh lg terima saudara kita sendiri even nenek tiri..mgkin sebab masetu sume kita masih kecik..yg tak tahu ape2...tp mungkin ia berbekas bg adik beradik kita.InsyaAllah nnt kalau kita dah bekerjaya,kita akan ubah semua tu.Jd sampaikan salam kat ayah awak..minta maaf terpaksa ckp ye,dah tgk dah nenek...sebab kita xtahu nak ckp ape..tkt bila ayah awak salah sangka ia akan burukkan nama family kita.padahal,kalau kami balik kg pun, macam takde beza.cuma.kat sini nak cakap yg adik beradik kita xpernah lupakan saudara mara kat pontian.Tp,mgkin sejak mak dah xde,kitorang dah xrapat dgn org kampung.sebab mak lah kami bersaudara..ayah kita kan cina muslim=)
nnt bgtau ayah awak ye.minta maaf sebab xleh cerita panjang lebar masa ayah awak tanya..biarla jadi rahsia kami sekeluarga.yg penting kitorang xpenah nak buang saudara...kitorang juz berhijrah ke bandar 10 tahun lepas nak naiktaraf pendapatan keluarga...bukan saje2 nak tinggalkan kg..ayahpun dah tua mase tu..takkan nak suruh die duduk kg sorang2...that's y kami sume tgglkan kg...

tp, memang menyeramkan jugak lah kalau kita bayangkan duk kat kg tu..fikiran org yg susah nak dijangka...ambil harta saudara sendiri,umpat mengumpat,berprasangka,tuduh menuduh,gila menggila,bermuka muka...maaflah..fmly awk tak..ni hanya segelintir je...kalau boleh memang nak raya kat pontian for the 1st day raya...tu lah hajat kita setiap tahun..tp dah xde sape kat chokoh tu...nenek tiri kite pun ade anak die masing2...biarlah diorang asalkan bahagia...yg penting kami still jenguk mak saudara sume yg ade kat kg...yg syg kami mase kecik2...

yg penting suma yg berlaku ade hikmah kan..korang yg memang dah stay kt kg tu,hargailah saat2 indah...waa...tetiba teringin nak memancing dgn Laila,Roswati kat rumah kg dulu..mancing dr pg smp maghrib...1 baldi ikan puyu,haruan..huhu...memang best lah duk kg chokoh dpn laut tu...huhu...

then gi nek basikal kayuh2 gi kedai ape ntah xingat..beli aiskrim..huhu..okelah..xsuka lah cite hal lama..nnt ade je airmata kuar..huuu,,,buang mase.

then beraya dgn cikgu2..walaupun langkah kiri..cikgu wan,cikgu fauzan,cikgu mimi xde..tp xpelah ...next time ade lg kan...insyaAllah..

ingat,akademik bukan jurang kita ok.xpenah pon rasa nak lupakan kawan.walauapapun korang jadi di masa hadapan..asalkan dpt jd anak yg baik, dpt jd manusia berguna pun dah memadai.dari keje bagus2 tp lupa daratan[xsemua...segelintirje]

semoga persahabatan kita kekal hingga akhir hayat.







1 comment:

Shinu said...

siapakah yg comel disitu? kak jien! ting2! tpt sekali! pipi yg comel! hahaha