Saturday

entri balas tentang memasak




hahahhahaha...adoi adoi....
sy saje je cakap or tanya tentang masak...nape la yg terer masak tu komen mcm expert gila je..dah sedap sgtke masakan korang tu?

dan yg lawak sgt tu..xde org yg baik kata diri mereka baik..hahahhahaa...lawak lawak....
haha..oke..penat dah gelak...smp rumate pon ty awat gelak sorang2ni..hahhaa...

oke..nak tau ke cite sebenar hidop sy???

mak sy dah meninggal mase sy umur9 thn.
then sy tggal dgn ayah je kalau abg2 gi keje...so pk lah sendiri sape yg masak kan..
stat umur 10 tahun sy dah masak utk arwah ayah sy tau tak..masakan kegemaran die ialah asam pedas..xkesahlah ikan ke ayam ke..yg penting kena pedas kaw kaw punya...
then hari hari sy lah yg masak nasi, masakpun curi2 tgk buku sbb tkt xsedap.walhal nak makan dgn ayah dan abg je.

hahhaha..adui..kwn2ku sume...lawak..lagi2 asilah.hahaha....memglah ckp senang.sy da agak dah yg terer masak ni akan ckp masalah besar ke...tp bila dah kawen siyes rase penat.dgn nak jaga anak.dgn balik keje nak jaga rumah..masak2 sume tu kadang2 ade satu tahap korang akan tak tahu dah nak masak ape hari tersebut....kekeringan idea...sekarang ckp memg sng..bgn pg lah apelah.tp jgn nnt dah kawen biar suami mkn luar plak ye.hahahah....kpd asilah...ckp bendani xsemestinya time dah kawen je..skrg pun dah kena pk..

oke..cukup lah merepek...sbnrnye mls nak ckp yg sy tau msk..sbb rasa mcm xlayak je..coz time umur camtu korang mesti tgh sibuk main kan...nnt rasa sadis lak bila cita..tp oleh krn terkejut dgn maklum bls..terpaksa lah cita.well, sbnrnya, sejak kecik sy dah memg kena gi dapur...cuma kalau nak kata perfect tu tipulah kan...merendah diri saja lebih bgs....haha..

No comments: