Monday

MULAI SAAT INI




Bismillah.
mulai saat ini saya akan belajar bersungguh sungguh..
tingkatkan kemalasan yg melanda.
mulai saat ini juga saya rasa nak keluar dari J.sbb sy takut kalau sy tak mampu laksanakan apa yg disuruh,sy yg berdosa.
saya belum bersedia lg memikul tanggungjawab sebegitu.
saya rasa ahli yg lain mesti akan benci sy kalau sy gagal patuhi apa yg disuruh..dan sy akan jeles bila tgk ahli J yg lain lebih baik atau akrab dgn mereka yg tak tau pape ttg J..jadi sy nak jd org luar..tu lagi baik.tak rasa salah ape ape.
dan..,.
mungkinkah kau ingat...
ada 1 hari..
kawan sy ty..die pelik nape ade satu subjek sy A sem lepas.tp sy dok sibuk ty die hal2 yg berkaitan...
sy sedih bila fikir hal itu..mslh besar ke kalau sy ty soalan..ke kat sini tak leh ty soalan senang?
ke kat sini org pandai memang dah susah nak caya jawapan orang tak berapa pandai..oh yg ni refer kat orang lain.


dan..oleh itu..sy dah putuskan..walau apepun terjadi..sy nak jadi mcm sebelumni...ape2 jua result ujian ke test ke,kuiz ke,exam besar ke sy hanya bgtau org yg sy betul2 percaya je or taknak bgtau sape sape dah...ape faedahnye bgtau? xdekan..bgtau pun org akan ingat dan jd kan mcm2 cerita...kalau bgtaupun,result bgs.jd nak menunjuk2 mesti ade..hish...dosa dah..kalau rendah pon nak bgtau lg lah xde faedahnye..buat rase down je.so,conclusion pasni xnak bgtau sape2 lagi dah except my diary and u Allah.=)


sekian.doakan saya.minta maaf atas kesalahan diri ini.

2 comments:

nurul comel said...

kte mntk maaf bebyk lau kte wat faizin trse..kte sdr yg kte ni bkn seorg kwn yg baik..bkn juga insan yg baik..mntk maaf bebyk..

NORFA'EIZEN said...

nurul- u hv done nothing! dun wori...kita pun mintak maaf jugak kalau penulisan kita buat org tersinggung...