Thursday

HARAPAN SEORANG GADIS




Terlalu banyak perkara yang berlaku.
kadang kadang kita taknak pun benda tu berlaku..
tapi.kenapa mesti berlaku.

DIHATI
sgt suka dgr lagu ini.

mm...

2 paper dah berlalu...takde pape nak komen..cuma doa dan doa je yg boleh dipanjatkan.
haa..ni rasa nak nyanyi ni lagu di hati by DeHearty.
dulu.masa kat sek sains.study dgn kawan..tido dgn kwn.sume dgn kwn.no study alone...
ni lagu khas buat kwn2..rumate,syat,pico,emmy,ain.halimah,fathin,ammarah,mira,zati,emmy,mimi,nadia,fit,fyza,mira nasir,saidah,n so on...boys?
mm..xde kot...xsuka tgk pmpn yg layan lelaki lebih baik dr diorang melayan kaum diorang sendiri.
bukan bajet baik.tp, pk lah sendiri kan.dah besar.xde kaitan dgn yg hidup @ yg dah tiada.

cuak gak result keluar nnt.papepun. sy xnak bgtau sesapepun result kalini..even xde org berani sms ty result sy.haha..time matriks je lah fit,fyza,mira ty.haha..tp, pas fikir2 balik.xyahlah ty...mcm byk buruk dr baik nye kan...tkt buat org serba salah nak bgtau,malu nak bgtau..tp yg result tggi of coz lah diorg suka bgtau.haha.normal lah. syamimi ariffen lah seorang kwn yg sgt mempercayai sy dan membuat kan sy xpenah nak amek tau perihal markah org sgt...cukuplah sekadar ucap Alhamdulillah bila berjaya.
dan bersabar cakap"Alhamdulillah,kena tabah,usaha lebih baik lg nnt."

next sem,harap2nye...sy nak diri sy masa sem2...
inshaAllah...sy akan kembalikan diri sy yg itu...
dan sy xnak campur adukkan masalah dlm study.ckp memang senangkan...mm..inshaAllah.
mgkin sume akan cakap...ala,,,bukan selalu ke angan2 nak berubah setiap sem ade kat diri setiap individu...
tp,xkemanapun...hahaha..yeke?takpe2..ambil sebagai cabaran..positif..saya yakin pd diri sy..
walau apapun terjadi semni..
sem depan

1. jadi ulat buku.rajin3...pedulikan ape org nak kata.
2. selalu jemaah xkira waktu.
3. on facebook utk benda yg bermanfaat sahaja ok. e.g: share artikel berfaedah,check info2 berguna.
4. rajin jumpa lecturers b4 study week.
5. nak jadi pendiam.xde kwn ramai pun xpe..asalkan kita hargai kwn2 yg ade.
6. banyak2 muhasabah.
7. selalu minta maaf pd orang.
8. aktif at least 2/3 event je.cukup la kan.
9. tidur seawal yg boleh.
10.hablu minallah hablu minnannas.

tu je...
harap2..umur dipanjangkan.inshaAllah!


lagu zaman dulu kala.


4 comments:

Shinu said...

harapan seorg adik: nak jadi nerd jugak!! mcm kak jien

Werdah said...

Salam.

Terima kasih ke blog dan follow. Makcik dah beberapa kali datang ke sini n cuba nak follow tp tak berjaya. InsyaAllah datang lagi dan cuba lagi.

Teruskan menulis.

Werdah said...

Salam sekali lagi

Alhamdulillah, dah berjaya follow

NORFA'EIZEN said...

shinu-kak jien xnerd lah...haha
werdah-time kaseh makcik...sy suka bace blog makcik..teruskan menulis juge...=)