Friday

BERSYUKUR DGN TAKDIR HARI INI





Assalamualaikum...
Kalau korang nak tau harini result exam sy keluar...
yg sy leh katekan sy tersasar dr target.


korang ske ke?
jgnlah...sedihni..
mood sedih.


rasa dah wat dgn sehabis baik.
tp naseb baek xoverestimate.
so,rasa2 sem depan leh naik lg x?


haih..rasa macam nak benti belaja then kawen jela..hahhahahhahah....=_='
xboleh3...sian mak ayah bela dari kecik..
even diorang dah meninggal, DUN EVER GIVE UP...
ini hadiah utk diorang...


papepun bersyukur lahh...xrendah yg mcm digerunkannn..haha..thx kwn2 yg byk membantu!


mgkn strategi sy semni dah slh sket kot..
mgkn jugak byk abaikan benda2 sunat...
mgkn kurang memberi masa pd MU ya ALLAH..<------tlg hayati lagu blog ni..hehe
ye...mungkin disitu ye faeizen...
agak leka disitu...


dulu rajin qiam..sem lepas bape kali je????=====>2 je kot.
dulu rajin bace yasin pg2.....sem lepas????============>penah seminggu tu xbace langsong!tdo lmbt.
dulu rajin bace 100 kali kalimah penting..sem lepas???======>pernah ske2 je ganti dgn kuantiti yg sket.
dulu rajin ikut usrah..sem lepas???=======>sejak dah ditukarkan usrah yg dgn akak2..i want to quit..bcoz their expectation to me was very high..i really felt like to giv up and dun want to involve in such things anymore.because,u know what...some people who are very 'warak' look at me like i am angel and always force me to go many programs that idw to go!....i also joined many programs before..but i still faeizen..who need her own time and need to settle her own things.....but some people in that group make me very disappointed..she forced me to do something for many times  in front of my friends..idk what to say at that time..and 1 more thing bcoz 1 girl asked about me from my best fren about my routine in room! >.
if u really want to know if i am angel or not after joining ur big big islamic group,why u dun ever ask me face to face..??? after a long time about 2 months,i like to change my image not because of the usrah.it is because of me.me.me.me.me.me....


yeah..if u follow up my update on fb...there is on my wall, 'malay quote'..it is very useful for me when i am depressed...but i think i can't do so much things in one time like they ask me to do...agama Islam bukan agama yg memaksa dan bukan agama yg ingin membanding2kan sesama insan..




baca lah yg bawah ni...bila rasa terpaksa buat sesuatu di jalan Allah :






"Kadangkala
kita mahu kehidupan seperti biasa, kita mahu diizinkan untuk
berperasaan seperti biasa, kita mahu diberi masa dan tidak
dipaksa-paksa… Tapi kalau benar cinta kita kepada syurga, ketahuilah
bahawa syurga tidak diisi oleh manusia biasa"





Tapi,sy akan cuba improve lg...supaya apa yg sy harap kan dpt jd kenyataan.slow2 asalkan slmt.:)




byk pulak kan merepek..sori lah ye...emosi sket..papepun..sem depan dan seterusnya..sy xnak susahkan org lain...nak tingkat diri dalam dan luar sahaja...mati boleh datang bila2 sahaja..apa guna RESULT yg tinggi kalau masa nyawa ditarik amalan berat XSEBERAPA... 


*tetiba rasa sgt cuak menghadapi kematian..*


kamu dah bersedia kah? upgrade iman ye....




buat keluarga ,teman2  dan saudara mara minta maaf atas segalanya 


khas utk kamu :


"Jadikan setiap insan yang mendekatimu terasa dirinya istimewa dan dihargai. Ia pantas menambah sahabat dan rakan taulan serta meluaskan perjalanan. Siapa yang ikhlas dan siapa yang tidak, biarkan sahaja Tuhan dan ujian kehidupan melakukan saringan"






BUAT TEMAN TEMAN YG BERJAYA DGN JAYANYA TAHNIAH DIUCAPKAN..U'RE THE BEST !!!
BUAT TEMAN TEMAN YG SEDIKIT KECEWA SY HARAP KAMU XPUTUS ASA! BUAT LG YG TERBAIK DI MASA AKAN DTG..SETIAP APA KITA LAFAZKAN ADALAH DOA.
MUDAH MUDAHAN DIPERKENAN KAN DGN IZINNYA! =)












2 comments:

ANATI SOKI said...

nk buat cane.. dh takde rezki kamu untuk exam kalini. sbr la.. jgn putus asa ja. truskan berusaha :)
result anat pun jatuh truk jugak .. tapi.. kena terima la kan? hehehe. takpa2. pasni kita buat yg terbaik!! heheh

ANATI SOKI said...

anat fllow mellow kamu ekh :)