Wednesday

sedih basikal hilang============> gembira




Assalamualaikum,

terus terang jela.
nak ckp kat sini.
pg td basikal sy hilanggggggggggggggggggggggggggggg...
memang xsangka lah..tp muka rilek lg ni..terkesima jap.
mgkn sbb mmg dah ade geng.asilah mmg dah hlg basikal isnin lepas.so,dah senasib dgn dia.
cari2 1  USM ni..
then tau x, jumpa kat mana????
kat pusat mahasiswa..
xkesah lah budak induk ke medic ke ape ke...
kalau yepun basikal kami xde mangga basikal,xbermakna korang leh senang2 je guna istilah "pinjam"
kalau ye pun korang assume tuan basikal tu balik rumah,apesal xrembat je basikal yg tersusun rapi..td kitorang tgk ade je berlambak yg xbermangga..sbb tayar xde anginnnkann3....so,suka2 CURI bskl sy lak..
bkn sengaja xmangga.kunci dah tercampak dlm semak..mmg xde lg dah.
mata tu dah cemeh ke xnmpk basikal tu sama2 dgn basikal lain kat tmpt yg lain dr yg lain.paham2 lah sendiri yg
tuan basikal tu ade je KAT USM NIIIII..haishhhhhhhhh..pg2 nak gi keje tgk basikal xde..
terpaksa gi carik dgn asilah n biha..masuk keje lmbt..haihhhh..
setelah berpenat lelah mencari kat setiap tempat...basikal sy dah dijumpa kat depan parkir dpn PUMA tu..cehh..bajet nak aktif aktiviti usm,tp guna harta org lain.xtakut ke weh accident tghhh jalan !!!!!
bersyukur lah jumpa.
then smbg misi cr bskl asilah..die punye mmg dah lama mangga rosak n xde.
cari dan cari..skali jumpa kat blok lelaki ????
siap parking elok2 lagi berjemaah dgn basikal lainnn..haihhhh..
kalau ye ponnn nak pinjam pulangkan lah tempatnye balik...
sengal la korang ni......................miskin sgt ke sampai nk curi basikal org lain yg ade TAG NAMA BERDAFTAR TAHUN INI??????

harap je pandai.tp otak sume cetek...xde excuse la nak curi ke ape...mmg la kami ngaku xde mangga.tp tu bermakna sbg  greenlight ke bg pencuri2 sekalian nak menjalankan tugas???
dah lah basikal sy baru direnovate oleh eddy..hehee..sedap2je nak curi....memilih lak tu! nak yg lawa aje! yg buruk xde mangga xnak lak pakai.pemalas sgt ke nk jln kaki.dah tu kedekut nak beli basikal !!!
huhhh....

then ktorang terus beli mangga...bukan pe,kunci mangga lama sy  kat someone..die terhlgkan kunci spare tu..
mahal tau x..RM16...tu yg syg nak bli baru..tp tadi terpaksa beli lg another one..same colour..blue...also rm16....harap2  pencuri tu xputuskan lak mangga sy.bertaubat lah wahai encik,mak encik yg bijak,aktif konon dgn persatuan sebelum mati jemput kamu.


***********************************************************

then ptg td tumbuk murex yg busuk tu..
then 3.30 ptg dgr viva dr kakak tini phD present pasal biodiesel..sume ade termasuk prof bassim..dr victor je xde..

dahlah tgh bergaduh dgn ****
stress sggh,,
after tu dah cool sket..alhamdulillah..thank you Allah..:)

after tu, kami merancang nak picnic kecil2lan nnt.tempat rahsia..haha..
then kitorang gi jln2 tgk ampang jajar..ingt jauh sgt.rupenye xsampai pun5 minit kalau naik basikal..
lawa sgt.cuma air da tercemar..
indah sungguh ciptaan Allah...
tgk lak 2 kapel berdating..bila polis dtg diorang cabut..
pengecut la lu beb...
dgn kitorang ckp punye berani..eleh..
after tu,
kitorang gi makan lak..dekat je dgn 2nd gate usm..
xpenah taupun ade kedai kat situ..wuwuuw..sedih x..haha..ingt kat pekaka je..haha

lyn pics ni ye:)

me n biha


shinu n biha





nasi goreng ketam..ingtkan nasi campur ketam yg express tu..
hamekkk..siap bg lauk ketam lg..hahha


then balik.tu je pon..hehe..

ingat nak ajak syu n nurul.tp diorang dah balik awal sket dr kitorang.
sorry ye..kitorang niat nak tgk2 jer camne ampang jajar tu...:)
next time kita gi sama2 sambil picnic ye..oppsss..kantoi suda...hehe

tulah kehidupan sy hari ini.
kamu pula bagaimana? :)

p/s: dun wori pencuri basikal sy,sy dah maafkan awak...maafkan semua org ye :)

9 comments:

hamihemo said...

hehehe kena rantai gajah nampaknya basikal tu heheh..
cantik empangan tu

*azni* said...

salam kenal..jgn sedih2 ye..

*azni* said...

i dah follow..hope follow me back dear..

aisya said...

dah lame x naik basikal.. teringin pulak..
=)

Hanis Azla said...

minta2 lps ni tak kena curi lagi basikal tu..

Nabihah Mokhtar said...

aku tag mu., check! hahaha3 tenx

zOuL_iMMe said...

lepas nie kena letak alarm dekat basikal..haha

zey said...

teringat dulu beskal hilang masa darjah 5 dulu..huhu~

Munirah said...

ade lah hikmahnye tu..jgn sedih2 :)