Monday

susah ke jadi perempuan cantik.





assalamualaikum semua !
ececehhh...macam lah ape je kan..








tetiba rasa nak tulis tentang sesuatu yg sejak sekolah menengah telah difikirkan..
mengenai perempuan cantik PARAS MUKA.tak kesah lah yang bertudung atau pun tak...


korang tak rase ke yang perempuan cantik cun ni susah nak dapat cinta yang sejati...
yang meminatinya bukan sebab mempunyai minat dan hati yang sama,...yang saling melengkapi...tapi hanya ingin kan wajahnya...dan mungkin ingin menyelami hatinya...


sebab bagi saya, lelaki ni pantang tgk perempuan cantik mesti nak cuba dapatkan so leh show off sket ye tak..haha.
then diorang rase perempuan yang cantik dapat melengkapkan diorang...beribu lelaki datang beratur...sampai nak pilih pun susah...dan mungkin akan melukakan hati sesetengah pihak.,..ye lah...kecewa xdpt perempuan cun manis pandai baik...


berbanding dgn perempuan yang tak berapa cantik paras muka..tp hati nye sapa yang tau ?? perempuan yg xsempurna contoh mempunyai keistimewaan seperti lumpuh dan sebagainya...sy sgt terharu pada pasangan begini..sebab, betapa sucinya hati bg lelaki yg sempurna yg mampu mengahwini perempuan yg sempurna juga..tp mereka memilih golongan spt ini...


Nak menyenangkan cerita...perumpamaannya,,,,perempuan yang Allah jadikan kurang menyerlah dari segi paras muka banyak hikmahnya contoh seperti dia ingin mencari sebutir mutiara di atas arang...sangat mudah bukan?


berbanding dengan perempuan yang asyik dengan kecantikan yang dikurniakan Allah kpd nya...mungkin ibarat ingin mencari sebutir nasi di sebalik pepasir di pantai....


renung2 kan dan selamat beramal..:)


erk..p/s : penulis ni nak kata cantik tak cantik..tahi lalat ade byk...mne ade laki suka..haha.tp tak juga memiliki hati yg begitu baikk..oh hati sy nak cuci kamu secepat yg mgkin ! :'(...tapi sy bersyukur dgn apa yg dikurniakan Allah..sbb badan ni hanya pinjaman Nya..yg selayaknya dihakimi ialah jiwa kita..roh kita...iman kita...


renung2kan dan selamat beramal :)


















terima kasih atas kesudian membaca entri ini !!! ;)


15 comments:

iPai said...

uhuh ... setuju dengan pandangan anda ... ni tanye kawan2, nape tak guna mesin sieve shaker ari ni ? dah abes ke?

NORFA'EIZEN said...

haha...pandangan yg merapu jer..
harini off..cuti..haahaha..

diorang dah habes sieve dah..bg izin kat abg kakak yg busy gila dgn fyp..haha...=p

Fiqah Alias said...

kecantikan sebenar wanita bukan terletak pada paras rupa..yang penting keimanan..=) seindah perhiasan dunia adalah wanita solehah yang akan membahagiakan..(^.~)

Shinu said...

same2..cik nuri ni cantik la.. dalaman dan luaran... :)

NORFA'EIZEN said...

fiqah- yup..tapi xsemua orang sedar hal tu pun..dan tak semestinya kita berada di landasan yg betul.kadang2 tergelincir juga..tp iman dan wajah merupakan 1 bonus..xcaye tanya lelaki..haha..oppss..papepun thx komen..actually itu yg sy maksudkan...cuma agak berkias sket kat entri ni..heheeee

shinu- cantik kah??? haha..uit..curik tulg lg..haha...sume akak ipar aku freehair je mula2...tahniah kpd abg2 aku yg berjaya melentur mereka jd sesempurna yg mgkin..huhu..bangga...ORANG YG TAK TUTUP AURAT XSEMESTINYA IMANNYA KURANG :)

shinoda said...

ye setuju dgn pandangan cik nuri....^^

Shinu said...

yup! setuju juga dgn kamu cik nuri... saya x curi tulang.. methanol dah abs plak.. buat research kat lab com..(dusta).. hehe =P

Ain Zulaikha said...

hehe apa2 pun setiap kejadian Allah semua nya cantik2.. awak pun mesti cantik orangnye.. kan?

SK said...

slm..
kalau pmpuan yg cantik tu pandai jage diri, insyaallah dpt jodoh yg ssuai.
skrg pun pmpuan2 lawa byk yang bersosial kan.. over sosial.. huhu..

NORFA'EIZEN said...

@SHINODA-haha...pandangan yg biasa2 jer...

@ shinu-haha..keje keje...mereka dah balik.sob2...

NORFA'EIZEN said...

@ain zulaikha-semua ciptaan Nya cantik..cuma kita kekadang salahguna kan...=) time kaseh sudi komen..kembar norjuma! hehe

NORFA'EIZEN said...

@SK- pmpn yg cantik perlu lindungi diri dgn lebih ketat lg..hehe...papepun bersyukur je dgn kurniaan Allah =)

NuR 'aQiLaH said...

xda manusia yg sempurna kan yayang :D

a n a s t a s y e a said...

setuju sangat2 dengan entry nie .. =)

p/s: Terima kasih kerana follow blog anastasyea dan tinggalkan link blog anda dekat entry Saya Nak Follow Blog Anda .. Sila Tinggalkan URL Blog Di sini!. Sebagai membalas budi dan menghargai salam perkenalan dari anda .. saya ikhlas nak follow blog ini juga. Selamat berkenalan dan happy blogging =)

Nur Fazilah Mustapha said...

Agree with you. Mostly girls cantik susah nak dapat boys yang betul betul jujur :)

Btw, I still new in blogging! Keep in touch friend!Just followed:D