Monday

meninggal dunia





Assalammualaikum.


Effort and Intelligence aren't complete without His Bless




*********************************************************************






tetiba jer td kira2 berapa org dah yg meninggal spnjg hidup sy..org yg betul2 sy kenal.
mm..seramai 9 org kot..


1.mak
2.ayah
3.kamarul halim(bf akak) *sgt warak org nye
4.atok melayu
5.atok cina
6.pak long
7.ayah kakak ipar
8.pak cik
9.noyang


so, dlm ramai2 tu, 3 org je arwah yg pernah sy hadapi depan mata.
ketabahan tu sgt penting.coz,masa mak sy, sy nangis mcm org gle.so, sy xdpt mandikan mak.tkt airmata kena mak.tp, pastu sy dah belajar kawal emosi.sbb sy xnak rugi ! 


lihat...


berapa ramai yg dah berlalu meninggalkan kita...
sempat x nak rasa atau kecapi kebahagiaan yg kita idam kan.


“Adalah penting di mana kamu bermula dan berada sekarang tetapi yang LEBIH PENTING di mana kamu akan berakhir”.


begitulah kata2 kwn sy ain Z.


sungguh..sy terfikir.
bagaimana kalau sy nnt meninggal di saat urusan dunia belum diselesaikan.
bagaimana kalau sy meninggal nnt di saat sy memberi harapan pd manusia2 di muka bumi ini
bagaimana kalau sy meninggal nnt di saat sy menggalas tanggungjawab di dunia ini
bagaimana kalau sy meninggal nnt di saat sy belum pasti berat pahala sy melebihi dosa sy atau tidakkk...


kadang2 sy jadi takut..kalau2 lepasni ada lg org terdekat dgn sy akan pergi menyahut seruan Ilahi....
tp,Allah lbh sygkan mereka yg terdahulu meninggalkan kita....


berdoa lah selalu utk org2 yg telah pergi..dan kita yg masih hidup perlu bersyukur dan tingkatkan amal ibadah utk dijadikan amalan ke sana.





“Dan Tuhan kamu berfirman:

“Berdoalah kamu kepadaKu nescaya Aku perkenankan doa permohonan kamu. Sesungguhnya orang-orang yang sombong takbur daripada beribadat dan berdoa kepadaKu, akan masuk neraka Jahannam dalam keadaan hina.”

Al-Mukmin:60















Sunday

harini hari lahir ku.penting kah?





Assalamualaikum.


nak cakap,pentingkah wish or sms segala bagai.mungkin cukup dgn doa tanpa me war2 kan..
hahah..tp bak kata abg nizal selebriti tv3 yg wish sy smlm,.
walaupun sekadar wish biasa di fb apatah lg sms,tp ia cukup memberikan 1000 makna bahawa org tersebut ingt pd kita.
kalau ade yg mendoakan tu lg lah sy berterima kasih.


tetiba teringat birthday biha.. kami kat usm xwish2 sbb effect result keluar...hahaha..
ingat nk wish mlm2..tp b4 mlm dia dah ty kami npe xwish...
haha..sian biha,.happy belated besday biha...
birthday mu jatuh pd tarikh result kuar plak..hahaha...




oke2...tukar topik.
semalam bertolak balik dr penang kul 10mlm.smp kul 6.30pg
lambat jugak bg ku yg pernah naik bas KKKL..
xpelah..asalkan selamat..
my sis,rafee n ijat pun ade.


then,actually nak balik rumah a.pie.
tetibe akak ipar call ckp, balik lah rumah die(rumah a.ajak) ni...
adus..sy lupe bgtaw die yg sy tukar plan..huhuhu
die kata anak2 die dah tggu sy sejak kul 5 pg.
huuu..terharu.


then sy pun turun lah..
bas tu dropkan sy n akk sy kat tgh2 traffic light tahu tak.huuu
hampeh nye bas.


ni lah mke bdk kena drop tgh2 dunia.
ni lah muke org dr penang fresh lg tu..haha





dan2 je kan nk amik pic...ini kat traffic light yg tgh2..ibarat pulau kecik..yg lebih tu laut..hahaha
tggu akak ipar amek.
balik jer..tup2..akk ipar masak mi kari!!:))yippieee:))))
ade telur puyuh...telur tu dr burung puyuh ternakan sendiri...:)
sedap2..nyum3..masetu xsempat amek pic lg.

now,ble my brother dah balik.
keluar lah kek plak...

ini lah kek nya:))) sedap kan..

pic mi kari xde..
hahaah

then best nye td kumpul ramai2 adk beradik.
jumpa borak2:)
ske sgt.

plan hari Isnin ni abg ajak nak berkelah kat tg balau..
huhuhu..bbq !!!!
hahaha
xsabarrrrrr....
luv my fmly so much!!!!:))))

so,esok kena siapkan semua assignment.
ceh..mcm sempat jer..hahaha..nak fulfill my anak sedar punye request lg.iaitu main badminton.
huhu..actually sy garang di mata member..
tp xtau lah.nape dgn budak kecik ske sgt nak manja2..hahahah
adekah diriku tergolong dlm golongan yg menyukai kanak2??
..hahahah

okelah...
time kaseh atas semua doa kalian..
moga kalian dilimpah kan rahmat dr Nya,,
oh ye..jgn lupe berjemaah ye...

seorang shbt usrah sy berkongsi perasaan ini pd kami.
beliau rasa risau sgt2 adakah solat sendirian dia diterima Allah?
adalah kita yakin diterima???

sedang kan ade ulama' mengatakan jika kita solat jemaah, jika salah seorang antara jemaah khusyuk solatnya,maka kita jua akan tempias khusuk nya sahabat itu.justeru mudah jugalah solat kita diterima disebabkan 'tempias' dr si shbt yg khusyuk td :)

maka, fikir2 kan lah.

utk renungan bersama shj :)
jgn segan dgn manusia...xde sape nk buat baik hanya nak menunjuk2...ia hanya jd satu yg sia2 sahaja sbb Allah xsuka org riak ujub dan sebagai nya..jadi,tepuk dada tanya selera ty hati knp perlu segan lg. kejar kan syurga sama2  :)
xleh buat byk,buat sedikit pun xpe..asalkan berterusan.:)

sumeni pun nasihat utk sy jugak :)

wassalam














Monday

thank you.







Effort and Intelligence aren't complete without His Bless..Semoga dipermudahkan segalanya..


minggu yang agak busy bg ku.
semoga cpt masa berlalu.
agar dpt ku lepaskan rindu..
pada ahli keluarga ku :)


when you are angry, when you are sad, when you are happy or whatever you are feeling, thank Allah for loving you and allowing you to live long enough to experience those feelings. :)


Saturday

Hari yg bermakna :)

Assalamualaikum.
nak tau ape x..haha..
smlm jln2 gi main roller blade.
3 jam stgh ooo..haha...
mula2 cuak sgt2 sbb xreti main dan takut sgt2 jatuh..
pastu dah jatuh 5 kali...3 kali xskit...
2 kali tu..sakit oiii..haha...
tp pastu terus bgn n main lg....kwn2 tlg pegang...
sy n bill telah dilatih oleh cik pika n cik asilah...
pastu..da dkt 2 jam setengah...
sy berjaya main tanpa pegang pape!!!!
yeay!!!!!!!!!


kena rasa jatuh dulu lah kan..hihi...
tgh2 main tu tetiba terpikir...
kalau nk berjaya kne rasa jatuh dulu ke..
mm..
betul gak..kalau x kita tak rasa camne rase kecewa atau gagal tu..
dan bila dah bangun semula kita akan usaha sungguh2 lg supaya kegagalan yg sama tidak berulang  :)


ingat nak jln2 same2 dgn kwn2 yg naik keta syu n nurul bawak tu...
tp diorg nk carik something kat tmpt lain..sob2..xpe..lain kali kita gi sama2 ea...
yg kami plak mmg plan nk shopping last skali..


pas dah siap solat isyak kul 8.30 sambung cari beg nisa tp xjumpa2..hahaha...
pastu terus gi material..beli beg baru! yeay!


tu je sy beli..
then mkn kt tmpt ikan bakar..geng aidil salleh pun ade... tp lewat sket dr kami..haha...
balik cik asilah drive kejap pastu kata sakit kaki plak dahhh...
drive lah diriku ke usm smbil dah mamai...


eh tak..then gi mcD...
lepak jap..bli kentang jer...


pastu smp usm 12.45am..=)


thx u all :) lysm !

Thursday

nak tau x something yg best harini???

assalamualaikum,


niat nak cite pjg.
tp malas..
hehe..
leh dikatakan lah kami mkn angin kat luar...
ape kami buat ea...
mm.adelah..=p
jln2 mkn2 wat task sket ,main game byk..
hehe..
eratkan ukhwah :)
gi naik bas,balik pun naik bas..
ape yg best,
dpt merapatkan hbgn yg kkdg terenggang tu.:)
pastu,berkumpul kat pacific...
mmg sunyi pg2...
main game..besh3...
pastu, adik2 1st year plak semua sporting2 :)
pas siap sume , pi mkn tgahari lak.
sume sederhana jer..
xmahal dan x mempokaikan..hihi...
ade sebab tu knp kami pi naik bas . =)
walaupun turun kul 8...
tp ade jugak tu ingt sy yg paling last...
padahal sy dan solehah pi mkn jap kat kafe sbb xthn lapa....
5 minit je pun mkn...kul 9 bertolak pi pt buntar.
mmg sharp...pas zuhur berjemaah di sana,
kami yg nak terus balik..terus je balik.
=)
ade satu keajaiban berlaku dalam bas...
bersyukur di pihak saudari zainab =) alhamdulillah...
Allah menolong kita yg menolong di jln Nya,,,


pastu, mmg mcm mengembara abes..
stop bas depan usm..1st time jln kaki masuk usm  dr bustop dpn tu..tp serious nape xpenat langsung ek??
terima kasih atas nikmat yg Kau beri hari ini...


TENAGA DTG DR MANA EKKK? ==>ALLAH :)

assalamualaikum.
sorilah pada sesiapa tak dpt bukak blog ni..ekekeee
sesape follow up kat fb ok la kot.


pg kelas.rehat jap.
petang kelas.
terus discussion SHE101 dgn supervisor.settle.
pastu terus meeting exco tettt..settle.
rehat jap.solat sume
then gi meeting chem e car jap.
pastu terus meeting lawatan industri.
pastu terus jumpa kak naimah utk mintak semua ilmu dia ttg exco yg sy pgang ni.
then terus gi us***
pastu skrg edit report.


dah.nak tido.
PENAT.
good night everybody:)
can u read bedtime story for me?
ececcee...teringat kat agnes dispicable me plak dah...
=)


P/S : td dlm kesibukan pun ade kwn bgtau sy berita gembira...akan terbinanya masjid nx year inshaallah....sgt hepi bg pihak dia :)))))

Wednesday

NAK PRIVACY !

DONE.
SY DAH BUAT APA YG PATUT.
SEDIH LAH MACAMNI...
SEDIH SANGAT2...
MEREKA BACA KE BLOG NI?
MM..


SESUATU PERLU DIUBAH.
yes.dah ubah !hee.....
=)


XDE NIAT PAPEPUN.
PENINGLAH MCMNI..
SEMUA DIPERHATIKAN.SEMUA LUAHAN DIPERHATIKAN.MMM
NAK BUAT INVITED READERS JE OK X...
PITAM.TUMBANG..BAMMMMM...HAHA


THINK POSITIF.
TERIMA KASIH.

Monday

SEDIH SANGAT SANGAT..........................................




ASSALAMUALAIKUM...

KALINI...
NAK CKP TTG ISU SEMASA.
NAK TAU KAN TENTANG SURAT SOMEONE PD PM KITA...
SEMUANYA MMG BETUL BELAKA.
KITA NI NEGARA YG BERASASKAN APE YE???

YA ALLAH..SEDIH SGT2 SEBENAR NYA BILA BACA TENTANG FESTIVAL FASHION  ISLAM....

APA NAK JADI SEBENARNYA....

KALAU DAH TAU AKAR MASIH TAK KUAT KENAPA BERANI SGT NAK PANJAT POKOK YG RAPUH TU.....

MEMALUKAN MUSLIMAH !!!!

MEMALUKAN ISLAM !!!!



Pelbagai NGO bangkit membantah tindakan isteri perdana menteri, Datin  Seri Rosmah Mansor yang didakwa menghina syariat Islam dan Rasulullah  SAW dalam penganjuran Festival Busana Muslim di Monte Carlo 9 Ogos lalu.  Rupanya ada pakaian yang membuka aurat dan terpampang nama 'Muhammad'  secara terbalik di dada si peragawati. Beberapa persoalan di sini;

i) Penggunaan nama 'Muhammad' ini sememangnya satu penghinaan, jika ia benar.

ii)  Namun begitu, kalau dilihat dalam konteks yang lebih besar, penganjuran  program seumpama ini juga sudah merupakan satu penghinaan besar.

Walaupun namanya fesyen Islam, namun pemakaiannya langsung tidak  Islamik! Ibaratnya kalau kita mahu menjual kereta Proton, namun kita  iklankan di akhbar yang kita mahu menjual kereta Jaguar. Adakah tindakan  kita itu adil?

Dalam  hal ini, tanpa mengira siapa sekali pun yang bersalah, mahasiswa wajar  mengambil tahu akan apa yang berlaku, dan suarakan teguran anda.

Bagi  yang beragama Islam, apabila cara hidup anda dihina, anda wajib bangkit  mempertahankan dan menegur kesilapan yang ada. Dan bagi yang bukan  Islam, apabila ada agama lain yang dihina, atas semangat 1Malaysia, kita mesti bersama-sama bersatu dalam membetulkan kesilapan yang telah dilakukan, demi kemaslahatan bersama.

CREDIT TO I LUV ISLAM


JUSTERU, TELAS WUJUD NYA SURAT KPD PM KITA...SYABAS SAUDARA.KAGUM.UMUR SAYA PULA HAMPIR BEBERAPA HARI  LAGI UTK MENCECAH 21 TAHUN...
MUNGKIN ALLAH MAHU MENCELIKKAN BYK LAGI MATA2 DI DUNIA INI....

SILA BACA LINK INI JIKA ANDA SEORANG YG PRIHATIN !

MUNGKIN GAMBAR DIBAWAH DPT MEMBERI GAMBARAN PD SESIAPA YG INGIN SENGAJA TERLEPAS PANDANG SEMUANI.

KUATKAN IMAN.
JADI SEORANG YG BIJAK PANDAI DAN BUKAN BERPEGANG PD AGAMA SEMATA MATA AGAR BOLEH BERSAING DGN ORG ATASAN SEBEGINI.
KITA BOLEH !
BERSAING SECARA BIJAK.

DAN JGN LUPA DOAKAN MEREKA SEBEGINI CPT2 BERUBAH.
INSHAALLAH.


ISLAMIC FASHION FESTIVAL KE NI????????????
MACAMNI KE DIE GAMBARKAN TENTANG AGAMA ISLAM????
SEDANG KAN SUAMI NYA KONON NAK MEMARTABAT KAN ISLAM DLM NEGARA NI.
FIKIRLAH SENDIRI.
KITA ADA MATA.ADA TELINGA.ADA MULUT.
BACA DAN FIKIR DULU, KINI DAN AKAN DATANG.
NAK KIAMAT KAH.











Sunday

muka faeizen ni muka perjumpaan ke?

SALAM.


PERJUMPAAN PERJUMPAAN PERJUMPAAN..


SY XSUKA PERJUMPAAN YG BERBORAK KOSONG.


HATI NI GELISAH FIKIR MCM2 LG BENDA NAK BUAT.


MAK AYAH...NAK JUMPA MAK AYAH LA MCMNI...MMM


MEETING EXCO LG..


MEETING ITU INI...


USRAH LG...


LOM LG PASAL DISCUSSION ITU INI...


BYK LG...


BUKU HADIS DAN QURAN PUN LUM KHATAM LG..


INI SIBUK JUMPA SANA JUMPA SINI.


SY RASA MCM DAH MEMENTINGKAN BENDA YG XPATUT PLAK.


HARAP SGT LEPASNI XDE ORG SMS KE CALL KE UTK BUAT HALAQAH.


MMG BAIKKK...


TP SY RASA MCM BAZIR MASA JE.


TU PNDGN SY.


SY NAK PERBAIKI DULU YG PENTING.


SOLAT AWAL WAKTU


NK SLLU JEMAAH.


NAK KHATAM DULU BACE HADIS2..


NK BERDAMPING DGN QURAN.


BARU FIKIR BENDA2 LAIN.


SEKIAN.

Saturday

::Alhamdulillah::




Assalamualaikum

Harini mmg plan nak kuar sbb mmg sale byk kn..hihi
lagipun current xde dr kul 10 td smp kul 5 ptg...so,ape lg,kuar jela..bukan senang ade mood nak kuar ni..haha..
tuptup  plak berita gembira bahawasanya JPA dah memasukkan duit kamiiiii..heheeee...
syukur Alhamdulillah..

pagi2 je even ade yg terlewat,bas usm masih kosong..ramai manusia nak kuar jugakni...haha...
then smp parit buntar alhamdulillah ade bas terus gi butterworth...then terus ade gi perda...smooth je perjalanan..
perut dah kriuk kriukkkk..smp2 cari kedai mkn...hahaha...destinasi secret recipe jerr..ok la tu dr idea asal nk mkn kt food court...time ade duit diorgni naik bas plak ekk..haha.peliks2..=p

then,beli 2 barang..rahsia..kehkehkeh....jumpa member usm jugak..nmpk sgt kitorang xde tmpt lain nk pegi..haha
best lah..tp yg xbest nurul xdpt ikut atas sbb2 yg xdpt dielakkan katenye iaitu lab report...xpe..nx time ok.

haa..sebut pasal lab report...haih....punye la sy on time ni kul 5 sharp amek bas balik..tetibe je tuttt sms kate lmbt sket..pastu cancel ade urgentttt..waaaaa..hahah...tp xpelah..ade hikmah lah tu sumenye kan..hehehe..

smp2 je gi beli tiket balik johor utk CNY ni then balik ...teksi pun ade..alhamdulillah Allah mudahkan perjalanan kami harini.

:)

enjoy the pics :)

xtau lah camne leh muat..haha

asilah ,nisa n piqa :)

athirah n asilah..:)

ATHIRAH : mana air kawan sy????

nyummmyyy:)

opppsss...hehhe

sorrylah..cover hp prob..tu yg ade spot hitamm,..ehehe..btw yg kiri tu syu..adik manis..hehe

teka sape niii???

last pose b4 shopping :P

ni yg lain xbukan ialah G-joy..kwn athirah =p

jelingan manja dr tuttt..hehe


tu jerr...nak buat keje plak..

tata titi tutu

wassalam.


Friday

::thanks..LUV HIM SO MUCH part 1::



setiap masa dulu
die yg ajar ngaji masa parents gi keje
die yg teman main

tengteng
badminton for sure
carrom<--betulke eja ni
baling selipar
memancing
ajar men game komputer
chess(slalu je nangis kalau kalah)

paling xtahan time tak lulus PTS (ala yg exam utk lompat kelas drjh 4  ke drjh 5 tu)
die lah yg tolong back up dr kena marah..fuhhhh..mm...:'(

time kecik2, die selalu teman main..
hari2 ambil gi n balik sek...
hari2 sy kejut suruh anta..
kadang2 die masakkan utk sy..
setiap hari jumaat tgahari die masakkan nasi goreng special utk sy..sedap sgt...
smp skrg xleh lupa...mm...

thank u so much

to ABDUL RAZAK BIN ABDUL RAHIM NEYU :)


Monday

3 wanita popular.









manis kan? bukan soal populariti atau kecantikan yg sy nak soalkan.
tp,kagum dgn bakat pegacaraan mereka.


yg tepi kiri sekali ialah Wan Zaleha.beliau lah yg sy cite kan kat geng se khemah bersangkut paut dgn raja muda Perak.sensored di sini ye..hehe.masing2 dah ade keluarga kot..mungkin antara kita xberapa nak kenal dia..sbb die jd pengajara majalah 3 mase kita kecik2 dulu lah..ni pun dgr dr family je.skrg dah jd CEO syarikat ape ntah xberapa nak ingat.


yg tengah2 tu pmpn pertama sy jadikan idola sebelum sy sedar yg xbaik jadikan selebriti sbg idola..skrg juz tgk dr jauh jela..xminat sgt dah...hehe..tp, sy start minat die mula2 dulu masa dia masuk pertandingan pengacara nona..2 tahun tggu bila lah NORJUMMA HABIB MOHAMED ni nak laksanakan tggungjawab die sbg pengacara..huhu.akhirnya dpt gak tgk die..tp kejap je coz adik Najib dah minang die.ish3...ehee..merupakan pelajar UIA...debater terbaikkkk..hehe..masa my senior syazwan menang pidato antarabangsa tu pun die lah yg jadi juri nyee :)


kanan sekali ialah Wardina Safiyyah..sedap kan nama nya mcm org nya skali..mula2 tgk dia melibatkan diri dlm rancangan Wanita Hari Ini yg jd program rasmi akak ipar sy tu rasa mcm ehhh..xbest lah..gagap je..haihhh..hehe..dah lama2 die jd best..improvement yg penting!! then dia ditukarkan jd pengacara MHI(malaysia hari ini)...sgt best.mgkn dia nak mengacara isu yg lebih terbuka.dan hasilnya memang terbaikk lah..kalau dgr die bercakap mmg laju dan jelas...mmg xngantuk..haha..pg2 kul 7.30 sambil sarapan kat umah mesti duk tv tgk mhi kalau ade kak dina.dia sgt jujur dlm mengacara dan kalau ade isu yg dia mmg xsuka,ekspresi muka dia mmg xsuka lah..haha..


syabas buat semua! sy tak delah tau terperinci sume nya..juz kebetulan je.xde lah nak cari pulak biodata segala bagai tu...cuma apa yg sy tau sy suka norjumma sbb mase pertandingan tu die sgt mantap dlm bg jawapan dan pakaiannya je yg sopan..yg lain kureng sket lah.huhu..pas kawen jadi 'sihat' tp berjaya langsing semula..hehe..tak kesah lah kak jumaa..hehe


kak dina lak, sy salute coz dia berani berubah dan tak takut pun populariti dia jatuh.still belajar sambil kerja.seorang yg berkarisma dan mempunyai prinsip yg teguh.


yg wan zaleha tak berapa nak tahu coz baru saja 2 tahun kenal ohh itukah wan zaleha yg dulu hangat diperkatakan nak *****n dgn ehem2...takpelah..Allah tahu apa yg terbaik utk kita..hehe..


renung2kan:



You are responsible for your own happiness. If you expect others to make you happy, you will always be disappointed.






gambar hiasan
=p


menenangkan hati walau dimana saja. buang yg keruh ambil yg jernih :)

all pics credit to wardina safiyyah :)


Sunday

nanti jawab pokok angin yg goncang~~~





Assalamualaikum.
Alhamdulillah..pukul 10 pagi td dah selamat kembali ke usm.


tak de pape nak komen.sbb last year sy peserta dan skrg jd ajk.so, relax jugak lah sbb sy ajk publisiti n peserta.xbyk kerja yg tinggal.


tp!!! the best thing is.ade sorang chinese 1st year lelaki yg join tau!!! die pun ambil arab 300!!! respect dan terharu...sob2...semoga Allah memberi petunjuk pd dia dan pelihara dia dlm glgn yg beriman:)


i-camp.kem yg ingin menjadikan siswa siswi pulang semula ke kampus dgn azam yg kuat dan terus mempertahankan Islam..berubah menjadi yg lebih baik.belajar memperbaiki kekurangan bersama2. :)


tp siyes bosan lah kan sbb xtau nak watpe..juz tgk ape adik2 buat, dgr ceramah yg mantap dr ustaz syukri..haha...tlg sket2 n jln2.n lau xde keje kitorang 'rehat2' dlm khemah tepi sungai..hehe...tp, sebenarnya, sume benda pun nak kata bosan kan..even xde keje time RA pun kata bosan! haha..tp,sy harap sume org anggapje ade hikmah sumeni dan fikir positif :)


last2, pg td ade yg ajak balik awal.haa..kan dah kate ade hikmah.hehe...bosan2 pun ade jugak kakak2 kimia dtg walaupun xjd ajk.anggap je honeymoon.fadhilat yg Allah bg sape tahu kan:)
kita qiam same2,bace mulk n mathurat same2...kalau dulu time duk sbp je buat..skrg sume sendiri.so, kalini dapat gak rasa qiam pg2 sejuk2 time subuh.tgk kejadian Allah yg tidak ternilai..subhanallah...


oleh sebab,kawasan perkhemahan sedang dinaiktaraf.byk aktiviti yg dah dikurangkan.diganti dgn slot muhasabah,riadah ringan2.apepun sumenye FREE!!! jd, kita harus bersyukur.


Apakah nikmat Allah yg kamu dustakan?
sesungguhnya byk nikmat Allah yg kita dustakan,kita pertikaikan,kita perlekehkan,kita sia2kan..yaAllah...
kata2 tu terngiang2 dlm telinga disebabkan speaker yg kuat.even sy bukan budak sek menengah agama,,hanya sekadar SBP.tp,sy berharap,,,


hati sy tidak kering dr mengingati Allah.
sy mampu mengenang kesalahan tatkala nasihat sebegitu disuarakan.
sy mampu menangis sekuat hati tatkala melihat video2 anak2 minta maaf pd ibu bapa..
sy mampu menangis tatkala melihat sekujur mayat walaupun hanya mayat palsu dibaringkan..
sy mampu menangis tatkala mengenangkan sejauhmana cinta sy pd Allah skrg...


kerana...
telah digambarkan bahawa setiap titisan airmata itu, dpt mengampunkan dosa kita.Allah menerima sesiapa saja yg bertaubat.bersegeralah.


sy cuma sedih tatkala melihat sekujur mayat tu..mengenangkan mcm tu lah keadaan ibu bapa sy suatu ketika dulu..
kawan2, jika kamu dpt melalui atau merasai perasaan sy,mesti kamu akan tersentap jugak tgk mayat tiruan tu.
tp,yg pergi ttp pergi.apa yg pasti.janji Allah itu pasti..kematian tetap dtg memanggil.cume kita perlu bersedia.


sy xkata org yg menangis itu baik..cukup sekadar bersedih pun xpa.Allah maha mengetahui apa yg kita xtahu.cuma,bg sekumpulan manusia yg sy lihat mampu lg berkata2 mampu lg tersenyum tatkala akak abg memberi kata2 smgt, tatkala video dimainkan,tatkala menyanyikan lagu yg menyayat hati..sedarlah...mgkn kita rasa kita sudah cukup baik..tp, fikir lah betul2.adakah kita pasti bahawa kita mampu mengelakkan diri walaupunn sedikit dari azab api neraka?????
fikir2kan lah...


i-camp ni ada batas2 pergaulan.mana boleh lepak sembarangan dgn muslimin,borak2 sume.dan jalan kerja pun agak mantap juga.tahniah sume yg menjayakan i-camp! :)


petikan kata2 kak ummi sebelum tidur td..
"adik2 anggaplah diri adik2 org yg dipilih Allah utk dtg ke kem ini..kami hanya perantaraan antara adik2 dan Allah..sebenarnya,bukan kamiyg memilih tp Allah lah yg memilih adik2 semua..."


InshaAllah...ini majlis ilmu.beribu malaikat dtg turun memberikan rahmat.sy juga harap...adik2 1st year yg dtg kalini dpt ajak kwn2 nnt datang lg pada i-camp akan dtg.inshaAllah =)


wassalam.














Friday

TANYA SAMA POKOK APA SEBAB GOYANG~~ :)

JAGA DIRI SEMUA.
SEMOGA SEMUA NYA DIPERMUDAHKAN.
INGIN KEMBALI DGN LEBIH SEMANGAT DAN MENCINTAI NYA DAN BERIBADAH SEPENUH HATI LG MCM SUATU KETIKA DULU .


INSHAALLAH.




MOHON MAAF SEMUA NYA...MOOGA ANDA DIRAHMATI DAN DIBERIKAN KEIMANAN YG KUAT SERTA KESEJAHTERAAN DLM MENJALANI KEHIDUPAN SBG SISWA SISWI DI SINI.ESPECIALLY TO CHEMICAL ENG 2ND YEAR USM :)


SY NAK JADI BAIK DAN RAJIN.


:)

Saturday

SELAMAT HARI LAHIR BUAT NURUL DARSANI !!!





hoho...dah nak masuk 2.1.2011


today is nurul darsani's birthday, 
my brother's birthday,
hozefa's gf's birthday...


so...happy birthday!!!


hoho..oleh kerana berada di usm..so,sudah tentu to my bestfriend and super beloved fren....nak ucap kan,SELAMAT HARI LAHIR NURUL DARSANI!!!
semoga diberikan umur yg pjg,kesihatan dan kesejahteraan hidup yg baik,murah rezeki,mendapat apa yg telah diimpikan dan kebahagiaan dunia akhirat bersama org tersayang..hehe....mcm ayat K***** x? heheh..


pg td bgn lambat kot..sbb ntah..haha...
then plan nak buat something.
tp xnak susahkan org lain.
tp pas ketang ketung kat 'DAPUR',
ramai jugak dtg membantu..hohoho...
time kaseh.
wat susah2 ajer...
hehe...
sajejer nak wat kek utk nurul.
terlanjur ade dapur khas...hahaha


nurul tau ke sy bawak per*** nasi ea???
hahah..nurul sila jawab ye..jwb jgn xjwb.haha...
suspicious curious gler ni..hehe...


papepun..harini sume utk nurul..
hepi2 selalu...
fren forever k ;)