Monday

3 wanita popular.









manis kan? bukan soal populariti atau kecantikan yg sy nak soalkan.
tp,kagum dgn bakat pegacaraan mereka.


yg tepi kiri sekali ialah Wan Zaleha.beliau lah yg sy cite kan kat geng se khemah bersangkut paut dgn raja muda Perak.sensored di sini ye..hehe.masing2 dah ade keluarga kot..mungkin antara kita xberapa nak kenal dia..sbb die jd pengajara majalah 3 mase kita kecik2 dulu lah..ni pun dgr dr family je.skrg dah jd CEO syarikat ape ntah xberapa nak ingat.


yg tengah2 tu pmpn pertama sy jadikan idola sebelum sy sedar yg xbaik jadikan selebriti sbg idola..skrg juz tgk dr jauh jela..xminat sgt dah...hehe..tp, sy start minat die mula2 dulu masa dia masuk pertandingan pengacara nona..2 tahun tggu bila lah NORJUMMA HABIB MOHAMED ni nak laksanakan tggungjawab die sbg pengacara..huhu.akhirnya dpt gak tgk die..tp kejap je coz adik Najib dah minang die.ish3...ehee..merupakan pelajar UIA...debater terbaikkkk..hehe..masa my senior syazwan menang pidato antarabangsa tu pun die lah yg jadi juri nyee :)


kanan sekali ialah Wardina Safiyyah..sedap kan nama nya mcm org nya skali..mula2 tgk dia melibatkan diri dlm rancangan Wanita Hari Ini yg jd program rasmi akak ipar sy tu rasa mcm ehhh..xbest lah..gagap je..haihhh..hehe..dah lama2 die jd best..improvement yg penting!! then dia ditukarkan jd pengacara MHI(malaysia hari ini)...sgt best.mgkn dia nak mengacara isu yg lebih terbuka.dan hasilnya memang terbaikk lah..kalau dgr die bercakap mmg laju dan jelas...mmg xngantuk..haha..pg2 kul 7.30 sambil sarapan kat umah mesti duk tv tgk mhi kalau ade kak dina.dia sgt jujur dlm mengacara dan kalau ade isu yg dia mmg xsuka,ekspresi muka dia mmg xsuka lah..haha..


syabas buat semua! sy tak delah tau terperinci sume nya..juz kebetulan je.xde lah nak cari pulak biodata segala bagai tu...cuma apa yg sy tau sy suka norjumma sbb mase pertandingan tu die sgt mantap dlm bg jawapan dan pakaiannya je yg sopan..yg lain kureng sket lah.huhu..pas kawen jadi 'sihat' tp berjaya langsing semula..hehe..tak kesah lah kak jumaa..hehe


kak dina lak, sy salute coz dia berani berubah dan tak takut pun populariti dia jatuh.still belajar sambil kerja.seorang yg berkarisma dan mempunyai prinsip yg teguh.


yg wan zaleha tak berapa nak tahu coz baru saja 2 tahun kenal ohh itukah wan zaleha yg dulu hangat diperkatakan nak *****n dgn ehem2...takpelah..Allah tahu apa yg terbaik utk kita..hehe..


renung2kan:



You are responsible for your own happiness. If you expect others to make you happy, you will always be disappointed.






gambar hiasan
=p


menenangkan hati walau dimana saja. buang yg keruh ambil yg jernih :)

all pics credit to wardina safiyyah :)


7 comments:

nur aisya humaira said...

norjuma cantik..:)
sye suke time normala samsuddin jdi pengacara nona dulu...:)

Kakak Shinu said...

faeizen pun ada potensi untuk jadi pengacara.. pandai berkata-kata...

Isteri Yang Comel said...

vanida imran pun opkeh gak.. sebab ader ciri kemelayuan vee nie

Ms and Mr Red Ribbon said...

i like kak vee too...
tp mmg la sume manusia xada yg sempurna... kan...

ab@h_Izz said...

bangga gak ngan wardina..kenal dulu2 time spanar jaya..kini dah berubah..suka akan perubahan itu..:)

Cik Suheela said...

nuri, kte pon minat sgt dgn wardina n norjuma. ikon gadis bertudung yang sgt2 sweet :)

miss cleopatra said...

mmg santik dn talented!auww..