Sunday

harini hari lahir ku.penting kah?





Assalamualaikum.


nak cakap,pentingkah wish or sms segala bagai.mungkin cukup dgn doa tanpa me war2 kan..
hahah..tp bak kata abg nizal selebriti tv3 yg wish sy smlm,.
walaupun sekadar wish biasa di fb apatah lg sms,tp ia cukup memberikan 1000 makna bahawa org tersebut ingt pd kita.
kalau ade yg mendoakan tu lg lah sy berterima kasih.


tetiba teringat birthday biha.. kami kat usm xwish2 sbb effect result keluar...hahaha..
ingat nk wish mlm2..tp b4 mlm dia dah ty kami npe xwish...
haha..sian biha,.happy belated besday biha...
birthday mu jatuh pd tarikh result kuar plak..hahaha...




oke2...tukar topik.
semalam bertolak balik dr penang kul 10mlm.smp kul 6.30pg
lambat jugak bg ku yg pernah naik bas KKKL..
xpelah..asalkan selamat..
my sis,rafee n ijat pun ade.


then,actually nak balik rumah a.pie.
tetibe akak ipar call ckp, balik lah rumah die(rumah a.ajak) ni...
adus..sy lupe bgtaw die yg sy tukar plan..huhuhu
die kata anak2 die dah tggu sy sejak kul 5 pg.
huuu..terharu.


then sy pun turun lah..
bas tu dropkan sy n akk sy kat tgh2 traffic light tahu tak.huuu
hampeh nye bas.


ni lah mke bdk kena drop tgh2 dunia.
ni lah muke org dr penang fresh lg tu..haha





dan2 je kan nk amik pic...ini kat traffic light yg tgh2..ibarat pulau kecik..yg lebih tu laut..hahaha
tggu akak ipar amek.
balik jer..tup2..akk ipar masak mi kari!!:))yippieee:))))
ade telur puyuh...telur tu dr burung puyuh ternakan sendiri...:)
sedap2..nyum3..masetu xsempat amek pic lg.

now,ble my brother dah balik.
keluar lah kek plak...

ini lah kek nya:))) sedap kan..

pic mi kari xde..
hahaah

then best nye td kumpul ramai2 adk beradik.
jumpa borak2:)
ske sgt.

plan hari Isnin ni abg ajak nak berkelah kat tg balau..
huhuhu..bbq !!!!
hahaha
xsabarrrrrr....
luv my fmly so much!!!!:))))

so,esok kena siapkan semua assignment.
ceh..mcm sempat jer..hahaha..nak fulfill my anak sedar punye request lg.iaitu main badminton.
huhu..actually sy garang di mata member..
tp xtau lah.nape dgn budak kecik ske sgt nak manja2..hahahah
adekah diriku tergolong dlm golongan yg menyukai kanak2??
..hahahah

okelah...
time kaseh atas semua doa kalian..
moga kalian dilimpah kan rahmat dr Nya,,
oh ye..jgn lupe berjemaah ye...

seorang shbt usrah sy berkongsi perasaan ini pd kami.
beliau rasa risau sgt2 adakah solat sendirian dia diterima Allah?
adalah kita yakin diterima???

sedang kan ade ulama' mengatakan jika kita solat jemaah, jika salah seorang antara jemaah khusyuk solatnya,maka kita jua akan tempias khusuk nya sahabat itu.justeru mudah jugalah solat kita diterima disebabkan 'tempias' dr si shbt yg khusyuk td :)

maka, fikir2 kan lah.

utk renungan bersama shj :)
jgn segan dgn manusia...xde sape nk buat baik hanya nak menunjuk2...ia hanya jd satu yg sia2 sahaja sbb Allah xsuka org riak ujub dan sebagai nya..jadi,tepuk dada tanya selera ty hati knp perlu segan lg. kejar kan syurga sama2  :)
xleh buat byk,buat sedikit pun xpe..asalkan berterusan.:)

sumeni pun nasihat utk sy jugak :)

wassalam














4 comments:

iPai said...

penting2 .... selamat hari lahir .. moga panjang umur dan dimurahkan rezki .. amin

Kaseh said...

happy bufday dear.. :)

Anonymous said...

happy birthday to u!!!

mimi said...

slmt hari jadi..moga pjg umur dan hepi selalu =]