Tuesday

update ttg keja tercinta.

assalamualaikum.


pejam pelik.eh..pejam kelip pejam kelip...dah 13 hari keje termasuk cuti 3 hari aritu..huhu...so far alhamdulillah, gaji sgt ok..nikmat yg allah bg ni takkan aku sia2kan...biar lah berdikari, xsusahkan sesape. aku bersyukur.
kerja ni senang. td kwn sekerja aku dah dpt gaji...bykk...rm854...kalau termasuk komisen die dpt mase jual kat customer dtg kedai, rm100+rm854 ===> rm954 ni dlm masa 20 hari je tau. depan mata aku die dpt..huhu...selalu nye bab2 gaji ni private..mgkn kitorg dua2 pun baru, so, bos nak kita tahu kejujuran diorg.
mula2 mmg tkt. tp td tgk sendri dia dpt gaji .perghhh...kerja dahla 8 jam je.senang. packing, kalau ade customer dtg, bukak pintu, serve, then sambung balik wat keje.relaks je.bljr cara2 promote.yg bestnye, bos aku tu bg gaji betul2 hari terakhir akaun gaji ditutup...perghhh...huhu...


kalau diikutkan mmg nak gaji gak td...tp, bos ty, aku plak ngade2 jwb nak tggu byk dulu..hahaa...xpe2..kumpul byk2 dulu....nak dpt 1000 baru amek..hehe...
produk jua via ni sgt bgs. lebih2 lg utk pesakit diabetis. ni bukan ubat kurus ke ape.ni pengganti gula tebu. mmg bgs. xde lah nk kena potong jari ke apeke akibat kencing manis..cara penggunaan ea? sila layari http://www.juavia.com.my/v2/  utk maklumat lanjut..penat den  nak cite..haha..


pasal  diet.. ehemm..kdg2 kecundang jugak.. sbb tergoda..haha.xpe2...i'll do it! hehe...nnt dah berjaya baru aku cite..nk cte skrg, tkt tak jd, nnt malu plak aku..haha..ok..mahu tido, sok keje lg.. nnt aku upload gmbr tmpt keje..dah simpan sejak 1st day keje..cuma mls je nk update...hehe...


bye2 :)

Thursday

::: kerja baru , pengalaman baru lg :::

assalamualaikum


cutini akan aku manfaat kan sebaik yg mungkin.
sbb, aku dah tinggalkan sife 1 program yg aku suka sgt.
oleh sbb aku tak nak menyesal, aku cari keje yg betul satisfy selera aku..kikiki...
so far mmg byk choices.
menebalkan muka interview.huhu...
so, setelah ditapis2 ade 3 je choices terakhir.


1.KEDAI KAIN GULATIS ---->GAJI RM850+elaun+socso
2.HQ JUA VIA ----------->GAJI RM 45 sehari
3.FARMASI----------->RM700 


waaa..saingan sengit kan...
haha...
tp tp tp, farmasi tu mcm nak org yg keje lama je.ahadni dia nak jumpe aku..ades...
kedai kain tu plak best.ade gaji pokok. tp keje nye mestilah smp mlm.,.aku taknak smp mlm. nak ofis hour je.hehe
then, yg dah confirm ni company jua via. tp, aku mcm ragu je.tp, disebabkan dia ade laman web sendiri dan aku google mmg famous gak produk ni..PENGGANTI GULA,SESUAI UTK ORG2 YG BYK GULA DLM BDN.sape2 nak tau lebih lanjut, boleh klik kat SINI .ni salah satu cwngnnye. aku pun tak bace. main link kan je...hee


So, jua via  ni xsyok nye, xde gaji pokok, it depends on how many bottles u can make in 1 day. byk gak. aku saje je nak tgk demo, tkt die tipu kan. so, time interview tu, mmg lawa lah ofisnye. aku pun tak malu, mintak nk tgk cara2 keje nye. then die bawa lah aku gi tempat packaging tu.not bad. mmg keje ni utk budak2 cuti sem..hihihi..ade sorg budak poli.20 thn. fatin namanya.die sorg je keje..haha..tp, aku tgk, 1 hari je die dpt buat dlm 150 botol. sume dah siap,cuma aku kena timbang,filling powder tu ikut berat yg dikehendaki, then labelling, then pasangkan plastik yg tegang tu guna hot blower. then siap. fuh.simple.mintak2 aku dpt buat 150 sehari. sebab 1 botol rm0.40 dan yg kecik plak rm 0.30. kena siapkan byk2 before naik cuti sem. sbb kedai ni mmg camtu..huhu.mcm ofis.


family kate tkt tipu je. tp setelah aku fikir lama mlm td,aku rasa aku amek la risiko ni. aku akan ambil gambar kedai, gmbr muka 2 org kuat cawangan jua via kat tmpt akuni.dan aku akan ty fatin camne dgn ketepatan gaji die.hopefully oke! sebab...............................kerja ni je yg stat pukul 9 smp 6 ptg je. cuti sekali seminggu.
so, aku kira2 kalau aku mlspun, sehari dpt buat 100 botol,aku dah dpt rm40 sehari. sebulan inshaAllah dpt rm1000...doakan aku ye..hehe..jumaat dah stat keje...tp gatal2 nk gi interview farmasi tuh..hahahhaa....gile tol.takpe..saje je..aku rasa xdptpun yg farmasi tu.sbb aku nk keje kejap je.


he.ok lah.mau tidur.ngantuk.bai bai.

Wednesday

diet ?



assalammualaikum.

bila ckp pasal diet.aku ni dah makin smgt dah ni..keputusan tu tak tau lg lah kan.first time nk cuba kot..hahah...
sori la ea guna aku-kau. err..sejak aku dapat terima hakikat utk jd janda tak diiktirafni, aku tak kesah dah ape org nk kate.peduli hape kn.haha...aku tukar ke,aku kekal ke,aku undur ke, ade aku kesah????

ok..jgn emosi sgt..control ayu.haha...so far ok la...bukan diet sgt pun..sejak aku putus cinta tali tu aku takde selera makan.siap kena marah dgn abg ajak, sume adk brdk nk mrh..isk3..sadis...sbb aku xmkn, berkurung je. dan xbyk ckp..tu pun mslh ker....mm..xpe..sbb diorg syg kn ko lg tu...tp aku tak suka ade org yg xde drh dgg dgn aku setakat nk berkongsi cinta dgn drh dgg aku nak kata aku ni belaja tinggi makin sombong nmpk nye...

ish2...bila aku tau bendani,,,menyirap drh..bukan nak risau ke ape..aku dah kata, bila aku pegi, bila aku xde, benda pertama kaum2 tu akan ty ialah psl duit dan negatif issue..bongek tul la..ko jgn smp aku bukak sume aib kauu...selamani aku pendam je..aku xnk duk dgn kau bkn smbong. buta ape, hilang ingatan ape aku bape lame duk dgn kau.tu pun kate sombong??? xkn aku nak cerita sume nye termasuk mslh besar aku 2011 ni??? tu bukan cara aku la...aku nak cite pun aku tgk org dulu..so, witch! better see urself..tgk mulut tu ade lg tak bile bgn tido. lau xde padan muka!!!! puas hati.geram sgt. bukan main ye..kata 'apela ade pd faizin smp yu*** tu nak kat die.' heyyyyyy!!!!!!!!!!!!!! for ur information! i'm not interested langsunggg kat jantan tu. huh. dahla aku tgh sakit jiwa pasal org lain, ingat aku ada masa nak pk pasal jantan yg aku tak kenal tu ke? pliss r...sakit jiwa tol. that's y, benda ni lah yg menjadikan aku fobia smp nangis guling2 if ade org kate blkg kat aku.siyes..aku tak tau ni name nye penyakit ape.tp siyess sakit sgt...semuanya punca dr diorgni. isk3...sedih sgt...then, i sms my *** text like this, kalau mak dgn ayah ade lg, mesti adik xdilayan mcmni kan,
tu sket dr sms lah.then, aku tak berani nak baca ape yg dia reply.aku off hp terus. siyes..skt sgt. but now, alhamdulillah ok dah.

berbalik pd diet, teeheee,,,bile aku ade prob ni, secara xlgsg selera aku makin kurang, aku xmakan nasi sgt, if keje or have job to do, kena la mkn nasi.nnt pengsan plak. before diet atau kata lain yg lebih sopan ialah, operasi mengurangkan berat badan ni aku dah minta nsht2 sifu2 spt nurul,athirah dan syu. hee...so, amalan minum air masak, xmkn ayam, exercise sume aku dah praktikkan. inshaAllah aku leh la kurang kn sket bdn akuni yg dah gemok sgtni. haish. haha....time kseh sume...ini utk kesihatan jgk. hopefully puasa nnt lg byk turunnye..dah turun bape byk tu nnt2 la ye bgtau..seganla...haha..:P

ok, nnt2 lah update lg psl perkembangan penurunan berat bdn ni.

p/s : ok perempuan yg aku xaggp mcm mak aku tu, jg mulut ea. jgn xhormat suami sendiri, buruk mana pun dia, dia suami kau. xcium syurga lah kalau kau asyik talam dua muka. lg2 pd suami kau.ish.*witch. sedih tul bila gelarkan kau mcmni..takpelah aku doakan kau insaf.kehilangan bapa di usia 30-an dan masih mempunyai ibu xdpt melawan pengalaman pht manis aku yg kehilangan keduanya di usia aku masih xpuas lg mengenali mereka.tlg jgn nak main ckp blkg je.mgkn emosi aku tak stabil.smp akak aku ajak gi jmp pakar psikologi. err..bongek. haha...i've sad memories around 10++ years ago. be strong faeizen! u can do it!!! love people surrounding u.

FORGET AND FORGIVE. THIS IS HOW WE LEARN TO HAPPY :)


aku cuba jd kuat,supaya org xnmpk aku ni lemah,dan aku xnk jd kn alasan aku takde parents aku akan lemah. err..tp kdg2 tu ade lah jgk.ok ok,,,i'll improve for a better person ! :')

Monday

I'LL BE SOMEONE BETTER





assalamualaikum...
harini je dah 2 entri aku buat.
tp, td blogwalking sekejap.
sgt tertarik dgn kata pujangga ini


senyum itu adalah kunci kebahagiaan,
cinta itu pula pintunya,
kegembiraan adalah taman bunganya,
iman itu adalah cahayanya,
dan keamananan itu adalah temboknya.




inshaAllah, faeizen akan menjadi lebih baik dan bersemangat.
thx to amirah for the entry.
like what mimiey said.
people come and go.
although u spend 100000000000000litre of tears,
nothing happen . unless ur prayer can help u.
so, from now on, i will live my life to the fullest.
i'll love all the great moments with that person...without any regret.
i promise. no matter what happen after this.
if i see something he will do that can hurt my heart.
i'll close my eyes.and think that just only a dream.only dream.and i'll forget and forgive.juz let it go.
many things are waiting for me.
so, i hope, i can say "let gone be bygone" one day.
i always pray that all the happiness can be my bestfriend after this.
and i'll make sure i'll grab all the precious things and keep it with care.
so that, when i was called by Him,i can bring all those things to be remember of in our real world there...inshaAllah...




yeye! balik johor!!!

assalamualaikum.




ya allah . ape dah jd hari ni hah?
actually, mlm td aku bgn kul 3 pg semata - mata nak prepare dan packing brg ke induk untuk sife.
tp, disaat aku memuncak nak pegi setelah duk mimpi mcm2...haishh..pg tu, agak kalut sket la.
sbb nye bas shuttle awal gila,utk angkut brg2 kami.
dan diorg pun bertolak awal.ade sorg member xsiap packing lg.dan aku pun slow2 kemas.sbb masa tu hati aku betul2 berat sgt nak pegi. can u imagine it? haish.tak tahu lah knp.




then after 2 org gadis comel turun nak naik keta member, aku nangis. aku buntu. knp aku serabut.
dgn makhluk allah lg 1 tu, xjumpa2 lg.penat aku tggu. down gila rasa. dan 1 mslh besar bg aku ialah. lepas berkampung.kena balik johor.pastu dtg balik. tahu x, tiket pergi balik dah rm120. tak berbaloi lah..mm..pastu, nk keje kilang tggl masa sebulan je.mana sempat nak menabung.




pastu aku nangis sorang2..buntu..kalau lah ade mak..then call fmly.ckp nak balik mlmni. abg pie punye la excited..huhuhu..mmg aku tau diorang nak sangat aku balik rumah. keje kat johor je. ulang alik2 ke penang dah habis dekat rm300. kalau straight je takpe. maafkan aku wahai sifer. do ur best k! :)




dan.paling best sekali.dpt teman kakak sy. kesian gilaa die duk rumah sewa yg mcm berhantu tu sorg2 takde tv, radio sume bagai. sume sbb sekolah die depan mata. sy nak teman die.at least taklah sunyi sgt. hujung mggu baru blk rumah fmly.




ok.company kilang munivac asyik call dr semalam.makin serabutkan otak. berkobar2 die bgtau jgn lmbt.ramai bdk u nak keje ni. iye2 pakcik.sy balik esok.lusa sy start ye.pastikan sy syif mlm je..hahaha...




ini je pekerjaan yg aku percaya. sbb, ade transport amek depan rumah iaitu bas. xpayah segan coz, kita carik duit halal. lepastu gaji die mmg tinggi. kalau aku start lusa.inshaallah leh la kumpul rm4000 smp bulan 9 ni.aminnn...sbb li nnt kena pakai duit.so, skrgni je masa nk kumpul duit.tak mau lah keje kedai kasut ke, spec ke.siyes bosan dan tertekan ngadap customer.hahaha..keje kerani best gak mcm budak2ni wat ra. best. rilek je. tp, tulah kan...aku nak skim cpt kaya je skrg.xkesah penat ke ape. nak kumpul duit je.huhu...




kalau diikutkan abg aku lg  1, dia xbg keje. bg dia, aku cukup dgn berjimat cermat. tp nsb baik kakak ipar aku sokong aku.bg dia pula, biarla aku carik duit byk2. nnt aku jugak yg nak pakai. cik abg tu nnt bising gak kalau aku perlukan duit yg banyak.[so far xpenah lah mintak lg.segan gila nak mintak.sbb aku kenal sgt perangai diorg yg cukup arif hal duit2ni..huhu =) ] time kaseh ye my sis in law atas sokongan itu.hee...




ok.faeizen.perlu ready fizikal dan mental. keje kat kilang.segan gila..haha..ramai org sabah, vietnam,myanmar..tp, aku tak berminat lgsg nk berkenalan. asalkan aku keje bgus, supervisor suka, ok lah. sbb, diorg org luar. bg aku, sume nye menggelikan.haha..kejam x.yelah.sbb diorang gatal !




ok.gudluck korg yg keje as RA , bertanding sifer[ala,aku ni bukan penyumbang yg pntg pun..lg pun kalau benda ni kejap je, aku xkesah.]




so, doakan aku berjaya kuruskan badan.turun sebanyak 10 kilo.hahaha..ari2 bersenam kt tmpt keje.plg cool ialah uniform kilang aku juz t-shirt je.so, sgt senang nak gerak.xlah kena iron kalau tgk baju kilang warna biru tu.aku nye coklat ok.huhu.dan doakn aku dpt kumpul duit, utk simpanan masa depan,hee,,dan plg pntg.doakan result aku nnt spt yg aku hrpkan iaitu kalau boleh 3.90..hehe..tp, kalau xbleh..deanlist pun dah btul2 aku bersyukur.ape2pun yg aku dpt, aku redha.aku bersyukur.sbb aku dah berusaha.itu yg diberikan ganjaran.result hanya utk menruskan kehidupan dan mendapat penghormatan<--erk.btulke.hee. thx ! salam~

**lupa nk cite.kilang aku nk keje lagi sekali ni, merupakan kilang  bahan kimia yg buat plastik dlm mcm2 bentuk,cth komponen2 kecil utk alat2 elektrik, perabot ke apeke.yg pntg aku pun xdpt cam apekah brg2 tersebut.haha...unik je sume nye.tp, mcm2 kilang hebat2 juga lah yg minta kilang ni design kan brg utk diorg.cth.perluker.mls la.search sendiri.tata titi tutu..