Wednesday

diet ?



assalammualaikum.

bila ckp pasal diet.aku ni dah makin smgt dah ni..keputusan tu tak tau lg lah kan.first time nk cuba kot..hahah...
sori la ea guna aku-kau. err..sejak aku dapat terima hakikat utk jd janda tak diiktirafni, aku tak kesah dah ape org nk kate.peduli hape kn.haha...aku tukar ke,aku kekal ke,aku undur ke, ade aku kesah????

ok..jgn emosi sgt..control ayu.haha...so far ok la...bukan diet sgt pun..sejak aku putus cinta tali tu aku takde selera makan.siap kena marah dgn abg ajak, sume adk brdk nk mrh..isk3..sadis...sbb aku xmkn, berkurung je. dan xbyk ckp..tu pun mslh ker....mm..xpe..sbb diorg syg kn ko lg tu...tp aku tak suka ade org yg xde drh dgg dgn aku setakat nk berkongsi cinta dgn drh dgg aku nak kata aku ni belaja tinggi makin sombong nmpk nye...

ish2...bila aku tau bendani,,,menyirap drh..bukan nak risau ke ape..aku dah kata, bila aku pegi, bila aku xde, benda pertama kaum2 tu akan ty ialah psl duit dan negatif issue..bongek tul la..ko jgn smp aku bukak sume aib kauu...selamani aku pendam je..aku xnk duk dgn kau bkn smbong. buta ape, hilang ingatan ape aku bape lame duk dgn kau.tu pun kate sombong??? xkn aku nak cerita sume nye termasuk mslh besar aku 2011 ni??? tu bukan cara aku la...aku nak cite pun aku tgk org dulu..so, witch! better see urself..tgk mulut tu ade lg tak bile bgn tido. lau xde padan muka!!!! puas hati.geram sgt. bukan main ye..kata 'apela ade pd faizin smp yu*** tu nak kat die.' heyyyyyy!!!!!!!!!!!!!! for ur information! i'm not interested langsunggg kat jantan tu. huh. dahla aku tgh sakit jiwa pasal org lain, ingat aku ada masa nak pk pasal jantan yg aku tak kenal tu ke? pliss r...sakit jiwa tol. that's y, benda ni lah yg menjadikan aku fobia smp nangis guling2 if ade org kate blkg kat aku.siyes..aku tak tau ni name nye penyakit ape.tp siyess sakit sgt...semuanya punca dr diorgni. isk3...sedih sgt...then, i sms my *** text like this, kalau mak dgn ayah ade lg, mesti adik xdilayan mcmni kan,
tu sket dr sms lah.then, aku tak berani nak baca ape yg dia reply.aku off hp terus. siyes..skt sgt. but now, alhamdulillah ok dah.

berbalik pd diet, teeheee,,,bile aku ade prob ni, secara xlgsg selera aku makin kurang, aku xmakan nasi sgt, if keje or have job to do, kena la mkn nasi.nnt pengsan plak. before diet atau kata lain yg lebih sopan ialah, operasi mengurangkan berat badan ni aku dah minta nsht2 sifu2 spt nurul,athirah dan syu. hee...so, amalan minum air masak, xmkn ayam, exercise sume aku dah praktikkan. inshaAllah aku leh la kurang kn sket bdn akuni yg dah gemok sgtni. haish. haha....time kseh sume...ini utk kesihatan jgk. hopefully puasa nnt lg byk turunnye..dah turun bape byk tu nnt2 la ye bgtau..seganla...haha..:P

ok, nnt2 lah update lg psl perkembangan penurunan berat bdn ni.

p/s : ok perempuan yg aku xaggp mcm mak aku tu, jg mulut ea. jgn xhormat suami sendiri, buruk mana pun dia, dia suami kau. xcium syurga lah kalau kau asyik talam dua muka. lg2 pd suami kau.ish.*witch. sedih tul bila gelarkan kau mcmni..takpelah aku doakan kau insaf.kehilangan bapa di usia 30-an dan masih mempunyai ibu xdpt melawan pengalaman pht manis aku yg kehilangan keduanya di usia aku masih xpuas lg mengenali mereka.tlg jgn nak main ckp blkg je.mgkn emosi aku tak stabil.smp akak aku ajak gi jmp pakar psikologi. err..bongek. haha...i've sad memories around 10++ years ago. be strong faeizen! u can do it!!! love people surrounding u.

FORGET AND FORGIVE. THIS IS HOW WE LEARN TO HAPPY :)


aku cuba jd kuat,supaya org xnmpk aku ni lemah,dan aku xnk jd kn alasan aku takde parents aku akan lemah. err..tp kdg2 tu ade lah jgk.ok ok,,,i'll improve for a better person ! :')

2 comments:

shinoda said...

gud luck....jgn emo2 dah ye..hehehehe

NURI said...

thx syu...hujung thnni aku kahwin..jemput dtg ye..haha