Thursday

::: kerja baru , pengalaman baru lg :::

assalamualaikum


cutini akan aku manfaat kan sebaik yg mungkin.
sbb, aku dah tinggalkan sife 1 program yg aku suka sgt.
oleh sbb aku tak nak menyesal, aku cari keje yg betul satisfy selera aku..kikiki...
so far mmg byk choices.
menebalkan muka interview.huhu...
so, setelah ditapis2 ade 3 je choices terakhir.


1.KEDAI KAIN GULATIS ---->GAJI RM850+elaun+socso
2.HQ JUA VIA ----------->GAJI RM 45 sehari
3.FARMASI----------->RM700 


waaa..saingan sengit kan...
haha...
tp tp tp, farmasi tu mcm nak org yg keje lama je.ahadni dia nak jumpe aku..ades...
kedai kain tu plak best.ade gaji pokok. tp keje nye mestilah smp mlm.,.aku taknak smp mlm. nak ofis hour je.hehe
then, yg dah confirm ni company jua via. tp, aku mcm ragu je.tp, disebabkan dia ade laman web sendiri dan aku google mmg famous gak produk ni..PENGGANTI GULA,SESUAI UTK ORG2 YG BYK GULA DLM BDN.sape2 nak tau lebih lanjut, boleh klik kat SINI .ni salah satu cwngnnye. aku pun tak bace. main link kan je...hee


So, jua via  ni xsyok nye, xde gaji pokok, it depends on how many bottles u can make in 1 day. byk gak. aku saje je nak tgk demo, tkt die tipu kan. so, time interview tu, mmg lawa lah ofisnye. aku pun tak malu, mintak nk tgk cara2 keje nye. then die bawa lah aku gi tempat packaging tu.not bad. mmg keje ni utk budak2 cuti sem..hihihi..ade sorg budak poli.20 thn. fatin namanya.die sorg je keje..haha..tp, aku tgk, 1 hari je die dpt buat dlm 150 botol. sume dah siap,cuma aku kena timbang,filling powder tu ikut berat yg dikehendaki, then labelling, then pasangkan plastik yg tegang tu guna hot blower. then siap. fuh.simple.mintak2 aku dpt buat 150 sehari. sebab 1 botol rm0.40 dan yg kecik plak rm 0.30. kena siapkan byk2 before naik cuti sem. sbb kedai ni mmg camtu..huhu.mcm ofis.


family kate tkt tipu je. tp setelah aku fikir lama mlm td,aku rasa aku amek la risiko ni. aku akan ambil gambar kedai, gmbr muka 2 org kuat cawangan jua via kat tmpt akuni.dan aku akan ty fatin camne dgn ketepatan gaji die.hopefully oke! sebab...............................kerja ni je yg stat pukul 9 smp 6 ptg je. cuti sekali seminggu.
so, aku kira2 kalau aku mlspun, sehari dpt buat 100 botol,aku dah dpt rm40 sehari. sebulan inshaAllah dpt rm1000...doakan aku ye..hehe..jumaat dah stat keje...tp gatal2 nk gi interview farmasi tuh..hahahhaa....gile tol.takpe..saje je..aku rasa xdptpun yg farmasi tu.sbb aku nk keje kejap je.


he.ok lah.mau tidur.ngantuk.bai bai.

1 comment:

Nabihah Mokhtar said...

jien, chaiyok chaiyok ! huhu