Monday

yeye! balik johor!!!

assalamualaikum.




ya allah . ape dah jd hari ni hah?
actually, mlm td aku bgn kul 3 pg semata - mata nak prepare dan packing brg ke induk untuk sife.
tp, disaat aku memuncak nak pegi setelah duk mimpi mcm2...haishh..pg tu, agak kalut sket la.
sbb nye bas shuttle awal gila,utk angkut brg2 kami.
dan diorg pun bertolak awal.ade sorg member xsiap packing lg.dan aku pun slow2 kemas.sbb masa tu hati aku betul2 berat sgt nak pegi. can u imagine it? haish.tak tahu lah knp.




then after 2 org gadis comel turun nak naik keta member, aku nangis. aku buntu. knp aku serabut.
dgn makhluk allah lg 1 tu, xjumpa2 lg.penat aku tggu. down gila rasa. dan 1 mslh besar bg aku ialah. lepas berkampung.kena balik johor.pastu dtg balik. tahu x, tiket pergi balik dah rm120. tak berbaloi lah..mm..pastu, nk keje kilang tggl masa sebulan je.mana sempat nak menabung.




pastu aku nangis sorang2..buntu..kalau lah ade mak..then call fmly.ckp nak balik mlmni. abg pie punye la excited..huhuhu..mmg aku tau diorang nak sangat aku balik rumah. keje kat johor je. ulang alik2 ke penang dah habis dekat rm300. kalau straight je takpe. maafkan aku wahai sifer. do ur best k! :)




dan.paling best sekali.dpt teman kakak sy. kesian gilaa die duk rumah sewa yg mcm berhantu tu sorg2 takde tv, radio sume bagai. sume sbb sekolah die depan mata. sy nak teman die.at least taklah sunyi sgt. hujung mggu baru blk rumah fmly.




ok.company kilang munivac asyik call dr semalam.makin serabutkan otak. berkobar2 die bgtau jgn lmbt.ramai bdk u nak keje ni. iye2 pakcik.sy balik esok.lusa sy start ye.pastikan sy syif mlm je..hahaha...




ini je pekerjaan yg aku percaya. sbb, ade transport amek depan rumah iaitu bas. xpayah segan coz, kita carik duit halal. lepastu gaji die mmg tinggi. kalau aku start lusa.inshaallah leh la kumpul rm4000 smp bulan 9 ni.aminnn...sbb li nnt kena pakai duit.so, skrgni je masa nk kumpul duit.tak mau lah keje kedai kasut ke, spec ke.siyes bosan dan tertekan ngadap customer.hahaha..keje kerani best gak mcm budak2ni wat ra. best. rilek je. tp, tulah kan...aku nak skim cpt kaya je skrg.xkesah penat ke ape. nak kumpul duit je.huhu...




kalau diikutkan abg aku lg  1, dia xbg keje. bg dia, aku cukup dgn berjimat cermat. tp nsb baik kakak ipar aku sokong aku.bg dia pula, biarla aku carik duit byk2. nnt aku jugak yg nak pakai. cik abg tu nnt bising gak kalau aku perlukan duit yg banyak.[so far xpenah lah mintak lg.segan gila nak mintak.sbb aku kenal sgt perangai diorg yg cukup arif hal duit2ni..huhu =) ] time kaseh ye my sis in law atas sokongan itu.hee...




ok.faeizen.perlu ready fizikal dan mental. keje kat kilang.segan gila..haha..ramai org sabah, vietnam,myanmar..tp, aku tak berminat lgsg nk berkenalan. asalkan aku keje bgus, supervisor suka, ok lah. sbb, diorg org luar. bg aku, sume nye menggelikan.haha..kejam x.yelah.sbb diorang gatal !




ok.gudluck korg yg keje as RA , bertanding sifer[ala,aku ni bukan penyumbang yg pntg pun..lg pun kalau benda ni kejap je, aku xkesah.]




so, doakan aku berjaya kuruskan badan.turun sebanyak 10 kilo.hahaha..ari2 bersenam kt tmpt keje.plg cool ialah uniform kilang aku juz t-shirt je.so, sgt senang nak gerak.xlah kena iron kalau tgk baju kilang warna biru tu.aku nye coklat ok.huhu.dan doakn aku dpt kumpul duit, utk simpanan masa depan,hee,,dan plg pntg.doakan result aku nnt spt yg aku hrpkan iaitu kalau boleh 3.90..hehe..tp, kalau xbleh..deanlist pun dah btul2 aku bersyukur.ape2pun yg aku dpt, aku redha.aku bersyukur.sbb aku dah berusaha.itu yg diberikan ganjaran.result hanya utk menruskan kehidupan dan mendapat penghormatan<--erk.btulke.hee. thx ! salam~

**lupa nk cite.kilang aku nk keje lagi sekali ni, merupakan kilang  bahan kimia yg buat plastik dlm mcm2 bentuk,cth komponen2 kecil utk alat2 elektrik, perabot ke apeke.yg pntg aku pun xdpt cam apekah brg2 tersebut.haha...unik je sume nye.tp, mcm2 kilang hebat2 juga lah yg minta kilang ni design kan brg utk diorg.cth.perluker.mls la.search sendiri.tata titi tutu..

2 comments:

bukan siapa siapa said...

Fighting faiezen! Aku pun nak keje jugak cuti ni + nk kurangkan berat. Jom sama2 kumpul duit!

p/s:rindu kau gila-gila cuti ni

lina said...

salam..awk kerja kat kilang munivac ye?sekarang ni kerja lg x?kilang tu besar x?buat produk apa ye?kilang ni multinasional ke?boleh contact sy through nur_amalina1211@yahoo.com x?sy dapat interview kat sana..nak tgk kalau berbaloi sy nak g interview..tq ye..