Friday

UNIFORM BARU...:P

okay.assalamualaikum.


penat keje..smlm tetido smp xtanggal 1 ape pun kat bdn ! hahaha...gila duit lg kan..yela ot 1 jam rm7..
tp keje penat lah...berdiri je..nak sgt jd cashier kan..hamek kooo!!! ahhaa


so, ni pic aku di make upkn oleh kwn aku...nme die atikah...baik n peramah..kat toile lah die nak tonyoh blusher tu...eh.btol ke nama die tu? aku mmg sengaje xbeli...xpntg pun.huhu..


so far 2 hari bukak kaunter mmg best ! gaji biasa2 je la...
aku nk pglm tu je.
skrg sape2 gi tesco n ade clubcard, leh rebut voucher2 yg dipos ke rmh tu n tebus kt tesco. ade expired date taw.so, cpt2 dtg..hehe..n sape dtg shopping bwk tesco kad n plastik beg diorg sendiri or beg yg greenbag jenama tesco akn dpt point yg byk so, bwk lah byk2 sbb tesco mmg xbg beg plastic unless customer nak beli.


rasa cuak mula2.,.nak handle mcm2 perangai customer, cash n kad kredit..brg2 voucher,brg promosi sume tp lama2 alhamdulillah dpt buat yg terbaik...staf2 sume baik2 n rajin ajar...tesco skrg bg layanan mesra di mana saja..siap ade visi misi,ikrar kadang2 b4 keje...ade ayat2 yg kena ty customer..so jgn pelik la kalau cashier ty mcm2 ye..senyuman mmg kena sentiasa manis..hahaha...penat nye kena berdiri.! cis.huhu.tp takpe..ramai org so xrasa pnt nye.aku xsgka plak yg cashier yg kena pgg kipas hijau tu utk pastikan customer xberatur pjg..huhuhu....kelakar sgguh !


ok. mau mkn n rehat.esok kerja lg ! yeay ! lupa sume mslh2 yg menyakitkan hati.


ni 1st day bukak kaunter setelah dilatih beberapa hari.
yg ni merah lah sket muka..ika yg wat..nnt aku tnjuk pic die ye..hehe..mcm badut dah akuni! kui2...

haa,.yg ni bolat sket tudung..starch xde..saket hati tol.hahaha...slmt pg en, ade tesco card? ade bwk greenbag atau ape2 beg tak en? ade ape2 voucher tak? ok..nak byr cash or credit card? tq..come againn..hahaha..rutin harian...


okay...hope sume hepi2 selalu..bye2



Tuesday

okayy..xjadi kilang,,,keje HQ JVL pastu tnm aggur keje cashier !!!

sekarang..pmpn **** tu tak pyh kacau aku lg...org tu dah msg n mintak maaf dahpun without aku cari dia..ape nak takut sgt cik nurul aiza...aku dah give up dah pun..kau ugut aku mcm2 ye...kau kutuk aku mcm2 ye...haha..tp syg...aku saja provok kau utk kau cerita, so, kau pun sama je mulut longkang. kau tipu aku.kata korang tak penah jmp even sekejap. huh.pdhal pernah kn sekali.? even aku jht, aku aku rasa aku admit kat laki lain,aku syg kan dia...leh plak pmpn tu kata aku xadmit, pdn muka bila kena rampas.bila aku nak berbaik, dia tolak keras2..gi mampos.huh.emo plak.sape xgeram.aku emo sbb nk tau sape dalang tu je.npe die nak komen byk2 kat fb aku n dia? ingt.aku dah printscreen sumenye. bahan bukti ! okay.. tutup cite pasal pmpn tu. aku bkn pmpn baik. xpyh nk kutuk2 aku luar nmpk baik. kau dah termakan dgn kata2 kau sendiri.


okayy2....pasni, tlg jgn bgtau pape lg ttg lelaki tu ! boleh ! aku tak senang nak on9..kalau dulu, aku mmg nak tau sume. tp skrg. tidak.aku lebih rela tak tau. sakit hati sgt2....erm. skrg aku keje tesco. mf kn aku hq jua via.kalau kau xsuruh aku cuti lama nk mmpos, aku xcarik keje tesco...mmg aku suka sgt nak keje kt supermaket besar2 ni...hehe...best...ade 'orientasi' lg...haha...dan..plg aku benci ialah, aku kena make up ! haish! terpaksa aku gagahkan diri beli brg2 kosmetik...thx to mimi kimia,,, sbb tlg bg pndpt...hehe..variasi sgguh keje aku time cutini..haha....nsb baik dpt gaji.lau x, nangis xberlagu lah kan.


nk tgk muka terbaru ala2 kalut semacam sbb bgn lmbt?? haha...pkai simple2 je..tp bg aku arghhhh...serabut .


okay..ni masa keje kat juavia...:)))))









ini pula hari pertama keje cashier tesco. :)
sorilah.muka i x lawa. hati sedih mengenangkan facebook yg membuat diri lgsong x bahagia. parasit shah alam !!




eyeshadow n eyeliner tak beli ! mls ! huhu...pengsan lah camni lau nak solat lg. kalau xpakai kena mrh...ni kat umah member yg bru kenal...die pun cashier. aku gi keje akan lalu rumah dia. so lepak-ing and gi keje sama2 ! nama die alyani..nnt aku tunjuk pic die...over sgt smp lupe kwn~ hoho


jd, manfaat kn cuti anda sebaik mgkn ! xkesah keje apepun anda. asalkan halal dan xbusy body hal org ! 
elakkan juga dosa2 kecik dan besar . jgn ingt cuti, semua yg hrm jd halal okayyy...pesanan khas dr diri ini  bkn utk sapa2...tp utk diri sendiri jugak...wehuuuuu....syg kamu sume...fmly, dan kwn2...athirah,syu,nurul dan asilahhh :)   aku syg korg sgt..mf kan aku kalau aku xdpt jd kwn yg baik ye....hope to see u soon....:)

FENOMENA NORA ELENA

ni la ni kesan dr drama popular nora elena...
laguni betul2 menyayat dan menyiat hati aku...
dgrla sendiri kat blog aku ni ye..
aku betul2 tertekan...
aku betul2 rindukan dia...tp, dia langsung tak ingat aku...
mcm2 cara aku nak tau perkembangan die..smp kena caci maki dgn kwn laki die..haish.takpelah..aku dah maafkan dah pun. aku pun bkn pmpn yg baik. takpelah. kalau ini yg dia nak. aku tak kacau lg hidup dia. dia dah menyesal sgt. aku yg jht kan.xpe.aku mintak maaf. air mata aku betul2 dah xde..membazir je aku nangis mcm org gle kat bilik aku tu..sume nye membazir je! penghujungnye hanya mengecewakan! dia lelaki yg baik. pergilah pd pmpn yg lebih baik. 




Lirik Dan Bila Esok - Sofaz

Di dalam hati selalu tersimpan
rasa yang takkan pernah bisa ku ungkapkan
kau diam tanpa kata
saatku ungkap semua rasa

Di saat ku ingin dekat denganmu
kau semakin jauh meninggalkanku
dan kau diam tanpa kata
saatku ucap semua rasa

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu
tuk cinta yang pernah kita miliki
tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
tuk bisa menjagai hati ini
tuk selama-lamanya

Mungkinkah esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatiku
untuk cinta yang pernah engkau miliki
untuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu
untuk cinta yang pernah kita miliki
tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
untuk bisa menjagai hati ini
tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu

Untuk cinta yang pernah kita miliki tuk selama-lamanya