Friday

UNIFORM BARU...:P

okay.assalamualaikum.


penat keje..smlm tetido smp xtanggal 1 ape pun kat bdn ! hahaha...gila duit lg kan..yela ot 1 jam rm7..
tp keje penat lah...berdiri je..nak sgt jd cashier kan..hamek kooo!!! ahhaa


so, ni pic aku di make upkn oleh kwn aku...nme die atikah...baik n peramah..kat toile lah die nak tonyoh blusher tu...eh.btol ke nama die tu? aku mmg sengaje xbeli...xpntg pun.huhu..


so far 2 hari bukak kaunter mmg best ! gaji biasa2 je la...
aku nk pglm tu je.
skrg sape2 gi tesco n ade clubcard, leh rebut voucher2 yg dipos ke rmh tu n tebus kt tesco. ade expired date taw.so, cpt2 dtg..hehe..n sape dtg shopping bwk tesco kad n plastik beg diorg sendiri or beg yg greenbag jenama tesco akn dpt point yg byk so, bwk lah byk2 sbb tesco mmg xbg beg plastic unless customer nak beli.


rasa cuak mula2.,.nak handle mcm2 perangai customer, cash n kad kredit..brg2 voucher,brg promosi sume tp lama2 alhamdulillah dpt buat yg terbaik...staf2 sume baik2 n rajin ajar...tesco skrg bg layanan mesra di mana saja..siap ade visi misi,ikrar kadang2 b4 keje...ade ayat2 yg kena ty customer..so jgn pelik la kalau cashier ty mcm2 ye..senyuman mmg kena sentiasa manis..hahaha...penat nye kena berdiri.! cis.huhu.tp takpe..ramai org so xrasa pnt nye.aku xsgka plak yg cashier yg kena pgg kipas hijau tu utk pastikan customer xberatur pjg..huhuhu....kelakar sgguh !


ok. mau mkn n rehat.esok kerja lg ! yeay ! lupa sume mslh2 yg menyakitkan hati.


ni 1st day bukak kaunter setelah dilatih beberapa hari.
yg ni merah lah sket muka..ika yg wat..nnt aku tnjuk pic die ye..hehe..mcm badut dah akuni! kui2...

haa,.yg ni bolat sket tudung..starch xde..saket hati tol.hahaha...slmt pg en, ade tesco card? ade bwk greenbag atau ape2 beg tak en? ade ape2 voucher tak? ok..nak byr cash or credit card? tq..come againn..hahaha..rutin harian...


okay...hope sume hepi2 selalu..bye2



2 comments:

iPai said...

garangnye muka kat cermin .. ni mesti dah penat senyum ni .. heheh

gelapkan sikit voucher tuh bak sini .. hehe

NURI said...

hahaha..tau xpe...ni time break...nak rehatkan mulut sekali..haha...8 jam kene senyum je...layanan mesra la kata kan~ kumpul mata clubcard taw.bru dpt byk voucher2..hehe