Saturday

bOsAn sudah.

assalamualaikum,


bosan dah aku tgk layout ni.
bosan dah aku dgr lagu blog ni.
takde masa nak tukar. sbb aku dah buat byk setting dah dlm blog ni.nak cari balik mmg malas..huhu...


erm....minta maaf lah kalau aku emo semacam jer kat fb aku haritu..
ade sebab. bukan utk suka2.
aku yg derita. kau orang tau judge je tak payah heart attack sgt lah.
aku dah mf kan da sape org yg kenal kan org yg aku syg tu kat pmpn lain.
cuma, alasan dia yg dia xtau sgt hubungan kami tu aku rasa xberapa nak bernas lah.
dan. jgn lah anggap kesalahan tu sbg kesalahan yg kecil sgt smp aku tak leh nak emosi.
memg diorang dah xde pape. that's y aku xmrh pun pmpn tu. tp aku nak tahu sgt sape org yg kenal kan tu. itu sahaja . ok? ok. aku tahu dia kata dia minta izin kat laki tu leh x kenal kan diorg..hahaha...buaya kalau dah suap dgn mknan..ngapppp je tahu x?


ok.akupun bukan pmpn yg baik. ckp mcmane pun, aku jugak akan disalahkan.
pasal kawan si lelaki tu, xpyh masuk campur. mulut dia laser siap ckp fuck, kate aku ggu, tlg jgn itu ini, dan terima jelah sape2 laki pasni kalau dtg tu ape? at the end, sume tu dia kate bukan ayat dia.tp ayat org lain. porengge puunye org. 


MMG SKRG AKU MAKIN JHT.
aku dah xpeduli ape nak jadi jadilah.
aku dah kehilangan org yg aku percaya.dia dah ade org lain.dia anggap aku xde dlm hidup dia lg.
jadi.ape tggu lg. wat je lah ape kau rasa betul.
pedulikan kata2 org.org yg kita syg pun xleh diharap.ini kn org lain.
skrg.aku ade khdpn baru.aku akan hargai kehidupan ini.
smp bila2 inshaAllah.


cuma,aku nak pesan. kalau sakit hati dgn psgn, XPERLU nak cite kat org lain keburukan2 die.
sume yg pmpn tu cite aku akan ingat smp bila2.aku copy byk2 dlm file aku. menangis. biarlah kali terakhir utk hal ni.aku xpernah nak burukkan mcm tu. xpernah aku kata kat org yg dia kata aku curang tu bahawa AKU XSUKA DIA."WATPE ADE BF KALAU MENYAKITKAN HATI JE"  <==== xpernah.tp sampai hati kan. xpelah.


AKU MMG PMPN XGUNA.aku tau skrgni pun dia mesti ade pmpn yg baik yg leh terima dia.yg leh jaga dia.sebabtu bila ade org nak kenal kan dia dgn pmpn lain, dia setuju. sebab dia dah xleh terima aku yg jht ni lg. maafkan aku. aku dah xmampu fikir lg. hidup aku kucar kacir sebab ni. dia pergi disaat dia suruh aku tggu dia pulih dek krn silap aku. kalau mcmni lah smp bila2,,,mmg huru hara jugak.takpelah. aku redha. bila aku pk, kerja aku sume terganggu. jd cashier pun bagi duit slh2 nnt. haish. dahlah.aku cuma hrp...dia hargai kngn kami. dan aku doakan dia sihat dan bahagia dgn plhn hati dia yg baru..yg lebih baik dr aku..............


***lepasni, kalau aku ade hbgn yg sah baru aku announce kan kt org. tp setakat mcm tu pun xkan nk kecoh2 kat fb ? biarjelah kwn2 rapat je tau. kalau dah kahwin pun leh cerai apetah lg setakat bubuh relationship kt fb.kecoh2 dlm klas.dating dpn org ramai.last2 putus di tgh jln. xberbaloi dah. wat saket hati je.kalau dah siap kutuk aku kat pmpn lain tu mmg smp ati. aku tau aku jht. tp xkan xde lgsg kebaikan aku yg kau ingat??? aku tau aku jht. ni aku bg kebahagiaan kat kau. aku tak ggu kau.aku tukar sume nye. kau hiduplah dgn aman. aku harap kau hargai hadiah aku ni walau terpaksa.***




lepasni aku akan buktikan kehidupan aku jauh lebih baik dr dulu. aku nak buktikan yg aku leh jd mcm dulu. mmg aku ade gangguan emosi. aku nak jmp pakar psikologi tp xsempat2..akak akupun kata camtu. haish.
xpelah.time kasih buat yg tersayang.....aku akan cuba bahagia walau sedang sedih. krn hadiah yg Allah bg kali ni,saat ini dan akn dtg tak ternilai sgt2 harganya. yg lalu tu amek yg jernih...buang terus yg keruh....


salam :)

1 comment:

iPai said...

mak ai .. emo ni . sabar ye ..