Wednesday

Kisah Hati ::: alyah:::stanza cinta




Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu menyempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Monday

belajar utk redha.

stanza cinta kali ni sungguh...T_T
episod 11 dan 12 membuat kan aku menangis...
cara amni memaafkan seseorang...
cara cik ainon minta maaf...
ya allah...
byk kot salah aku kat dunia ni...T_T

dan...
"bila kita mencintai seseorang,jgnlah kita mencintai kelebihannya sahaja,
belajarlah juga mencintai kekurangannya ..
kerana kekurangan itulah yg membezakan dia dgn orang lain"


"kadang2,kekurangan orang lain tu ladang pahala buat kita,
supaya kita dapat memaafkan dia,mendoakan dia,memperbaiki dia dan menutup aib dia,
kitani dihargai oleh org lain krn Allah menutup aib kita,kelemahan dan keburukan kita,,,auni..."


kisah nabi ayub,,,semakin derita semakin kuat cinta pd Allah,,kisahnya dgn ulat...sakit smp ulat hampir makan lidahnya....T_T


" kita hanyalah pelakon yg memainkan watak, skrip dan jalan cerita yg diberikan oleh Allah s.w.t."

byk lg nasihat2...tgk lah stanza cinta.buang yg keruh,amek yg jernih..
xsabar nak tgk episod mggu depan..=)

laillulkhair...

manis. 2:156-157

aku harap kemanisan itu akan datang kemudian.
kemanisan yang pernah hilang.
walauapapun aku dengar,aku baca atau aku lihat,,,
aku sandarkan pd Allah..
sbb Dia lah yg lebih mengetahui sesuatu perkara yg berlaku,,,
aku bukan lah seorang yg baik sgt masa diduga dulu...
dan aku percaya ini pun ketentuan dr Allah,,,
aku tak mampu menolak semua yg dah terjadi,,,
selain mengharapkan keampunan dariNya serta org2 .
aku hrp kemanisan ini semakin lama semakin bertambah...
aku harap, jiwa yg tenang ini, akan sentiasa dikekalkan supaya aku tak terkeluar dr landasan lg.
inshaallah...

Thursday

doakan selamat!

assalammualaikum.
esok aku nak bertolak gi somewhere yg serious jauh gila if naik motor..huhuhh
ada urusan penting. disebab kecuaian aku smlm. huhuh..
today i can smileeeeeee and smileeeeeeee....because tarikh akak aku nak kahwin dah confirm! huhuh
syg kamu bangat.
she's the only my sister =)
tp, still jugak rindu kak long dan angah =(

buat nurul darsani, kte doakan ayah nurul cpt sembuh,,try je semua cara ye yg kita cadangkan tu pun leh gak..
tp kena consistent, papepun, doa byk2 taw...=) inshaAllah allah akan makbulkan doa nurul =)

Wednesday

malang

assalammualaikum.

hari ini aku telah melakukan kecuaian yang agak bodoh sedikit..-_-"
merugikan saja lah haiii -_-"

tu je.benda lain ialah,,,hehhe...i've new gadget...for temporary only...tq.
taksabar nak habis degree ! huhuhh

Friday

my love (◕‿◕✿)

KASIH ALIA.
cerita ni byk bg aku pengajaran.
untuk sentiasa berbuat baik dan memaafkan kesalahan orang lain.
dan jangan bersangka buruk.
Alhamdulillah. we still hv many good dramas to watch.=)

sekadar berkongsi kata2 dr liqa' ptg td.

JANGAN LAH KITA MELUPAKAN ALLAH KETIKA SENANG,
AGAR ALLAH INGAT PD KITA KETIKA SUSAH =)

InshaAllah...
iman akan naik dan kurang.
mmg berkurang tu bila syaitan menghasut tatkala jiwa meracau..
mengeluarkan kata2 yg tak masuk akal pd org2 yg bg aku sgt menyakitkan hati.
padahal mereka dari golongan mcm aku..dicipta dr tanah.
tarbiyah setiap manusia berbeza2...Allah menegur kita dgn cara berbeza2..subhanallah...
aku harap aku tak lepas dr teguran Dia...krn Dia lebih mengetahui apa yg berlaku...
Dia lah yg Maha pengampun...

tertarik dgn kata2 ainZ
"sambutlah tangan-tangan mereka yang ingin bersama-samamu menuju cinta Allah.. Dalam hati mereka, ada kasih dan sayang untuk dirimu, kerana, ada KASIH DAN SAYANG DARI ALLAH UNTUK DIRIMU.."


SEMOGA AKU MAMPU MENJADI LEBIH BAIK DR SEBELUM INI.INSHAALLAH...


'dan apabila hamba-hambaKu bertanya padamu (Muhammad) tentang aku, maka sesungguhnya Aku dekat' ~al-Baqarah : 186.




sebab nya aku masih lagi belajar utk berubah.
tp, aku tewas di pertengahan perjalanan tu.
tp skrg, aku hrp aku bangun balik...dan aku harap Allah bantu dan mudahkan segala urusan aku lepasni.

walaupun, aku pernah jadi manusia sejahat2 setan dan mulut tak manis mcm madu, aku harap aku
masih lg diberi peluang untuk berubah dan dibimbing lg.xkan mengaku kalah lg..cuma mgkn kali ini aku tampil dgn prinsip yg berbeza dan akan ku pegang hingga aku dapat membahagiakan org2 yg pernah membantu aku selama ini,,,inshaAllah...aku takkan hampakan harapan ibu bapa aku...dan kakak aku =) tggl berdua dgn dia mengimbau 1001 kenangan silam yg semestinya membuatkan aku tersenyum dan menangis sebelum tidur.seboleh2nya aku taknak dah hantar anak aku nanti belajar kat asrama..=P sebab nanti dia mesti homesick dan rindu family esp mama nya yg comel ini...=)

hp,kurus,bisnes..ohh...sgt byk plan...tgh susun jadual sebaik yg mungkin inshaAllah...=)

p/s : aku nak kumpul lg buku2 ilmiah sebab aku dah tertinggal banyak sgt program...maaf kan aku...aku cuba ye...alhamdulillah,,,aku tak pernah disisih kan oleh mereka =') alhamdulillah.................

ALHAMDULILLAH =)

Allah maha penyayang dan maha pengampun.
aku dikurniakan lagi nafas nak bernyawa...
setelah keracunan makanan dek krn mkn something td. huhu
lega sgt misi melawat kwn di gurney telah tamat.
walaupun ada 2 berita yg tak menggembirakan aku sepanjang drive td,,,
aku rasa bersyukur sgt2 dgn apa yg aku ada skrg.
aku aggp semua tu ada hikmah sbb rezeki yg kita ada ni bukan kekal pun.
aku redha...=)

1mggu dah berlalu operasi adapt environment baru setelah bersara selama 4 bulan sbg seorg pelajar.=)
masa hantar asilah td tetibe sebak plak.
mcm seorang emak lah pulak. hoho..
ape2pun, aku syg sume kwn2 aku...
sblum syg kawan, aku kena pastikan aku syggggg fmly aku...kan?
tiba2 teringat masa ziarah kubur arwah mak dan ayah. rasa sebak.
rasa mcm nak nangis time tu pun ada.tau knp?
rasa mcm mak dan ayah panggil2 suruh jgn pergi =(

ahd ni ada program lain. mgkn ni last event yg aku join sbb after dis i wanna focus on my studies .
wish me luck guys! sibukkan lah diri sebelum benda yg merepek2 dtg kat kepala ni lg.
trying to be someone better.
inshaAllah.

i love u.
and always remember,
Allah always loves us because we are from HIS beautiful creation =)

Monday

alhamdulillah.

assalammualaikum

bermula sem baru.
azam baru.
dan sem ni sgt pack jadual aku.
sebab aku nak handle bisnes dan study.
aku nak buktikan even student pun, tp leh buat benda lain.
INSHAALLAH...

so, nak update pun xleh lama2.
kena kurang kan aktiviti 'lagha'
dan akak aku plak nak kahwin bulan 12.
masa tu aku tgh sibuk TEST,KUIZ, or STUDY WEEK.
huhuhu....
tarikh lum confirm lg.
hope semua yg berlaku ada hikmah di sebalik nya.
kena study awal.
dan aku doakan kak hawa aku dpt kehidupan yg lebih3 baik pasni..
sebab aku syg diaaa :)

JPA....bila lah nak masukkkkk....
aku dah cancel niat nak beli iphone...
ingat kan nak beli ipad..mak aihh..mahal.plus brand apple ni org kata byk yg application kita kena beli.
soooooooooooooo,
skrg tgh aim samsung galaxy note. bawah bajet aku 1 hal.xkesah lah yg penting leh masuk kan softcopy notes.
sebab sesuai dgn mslh BATERI lptop dah k.o , boleh digunakan utk bisnes aku, boleh digunakan
dlm kelas sbb skrg lecturer dah xbg print notes. lestari kata nya...-_-"
so, hope aku dpt guna hp yg mahal tu dgn niat yg betul =)
maklum lah b4 ni tak pernah beli hp lebih dr rm400...uhuhu,,,tu yg susah sket nak buat decision.
inshaAllah, niat dah betul, hrp2 bertahan lama dan byk bg aku manfaat nye.

ni aku share komen dr anonymous kat www.gsmarena.com ttg hp2  =)
"Please note that I am not an Apple hater. I firmly believe that this forum should be available for evaluation of Iphone 4, personal experiences, problems encountered, solutions and expectations that can help current users and future buyers. This forum or other product forum should not be used to defame other phone manufacturers because they provide alternative or choice for a future buyer. If we are not objective with our opinions then this will not help anyone except satisfaction of own ego. One can be critical of phone's or OS performance but it should be defined clearly for a reader to fully understand the point. Like plastic is cheap but stronger than glass (which is more elegant to look at). If android OS is not good then how come it has almost 50% market share. IOS 4 is so simple to use that even a child could understand and use it. Most iphone apps are very good (but expensive) and better than android apps (but cheaper and mostly free). Let us be objective and show maturity on our opinions so we can help other iphone users and future users to fully analyze and maximize the iphone usage. But please DO NOT TOLERATE JAIL BREAK. This practice steal/rob the intellectual right of apps developers. I am a fan of smartphones and have quite a few of them which fully satisfy my specific need. Please note that there is no smartphone that can do everything for everyone of us because of our individual specific need. For simplicity of operation, elegant appearance and medical apps go for Iphone. For telephony and good browsing good for samsung tab. For Camera and 3d go for HTC and LG. For texting and phone go for any ordinary cellphone, for full coverage anywhere but a satellite phone. ETC. We cannot have everything in one phone. Buy a phone that really meet individual needs. ;-)"
p/s : aku still tgh usha lg...so kalau tau model lain yg ada spec mcm aku nak ni, recommend kan lah ye...sbb dgr kate samsung ni akan HEAT UP after long usage...mgkn xsume model kot.

Thursday

mesin ABC ?

assalammualaikum :)

sape2 orang pt buntar yg tahu mesin abc yg murah2 tu tlg lah jual kat aku..takpun bgtau kedai tu katne..
huhuhu...

walaupun mata xhabis bengkak nye lagi...smgt nak balik tetibe berkobar2..hahaha..sbb tak tau dah nak watpe kot kat umah...malas nak study je pun...tapi fikir lg 4 sem je lg...tabah kan hati je lah..kena tido awal
dptkan tidur yg secukupnya..xleh main2 lagi..hahaha..mcmni lah aku..time cuti bukan main mengangkang lg...melayan perasaan je lebih...time dah nak naik sem sibuk betulkan jadual.

lepasni..no more fb. no more blog. no more stalk.
nak concentrate kat study je betul2...score kat test.quiz. inshaallah..
tak lupa kat bisnes2 aku.hope semua berjalan lancar...amin...

adios!

Monday

DAH JUMPA!!!!!!

Assalamualaikum.

nak cite ttg raya mmg xleh. sbb byk sgt. so aku juz upload pic je lah okay.

cuma nak ckp..sejak bpe thn ntah...aku dah jumpa raya yg wat aku hepi !!! n nangis time salam2...selalu xnangis pun time slm..sbb xsuke nangis time tu. ohoho

cuma apa yg best . thn ni balik kg serkat tu..pegi solat kt masjid kg tu...pegi rumah lama...petik pucuk miding. tgk rumah lama...1000 memori bermain semula dlm kepala...malang nye.sume camera rosak..xdpt amek pic..ade 1 je,.tu pun xtau clear ke x..huhu....hope 1 hari nnt, aku dpt gi lg ke tmpt tu...inshaallah...