Monday

alhamdulillah.

assalammualaikum

bermula sem baru.
azam baru.
dan sem ni sgt pack jadual aku.
sebab aku nak handle bisnes dan study.
aku nak buktikan even student pun, tp leh buat benda lain.
INSHAALLAH...

so, nak update pun xleh lama2.
kena kurang kan aktiviti 'lagha'
dan akak aku plak nak kahwin bulan 12.
masa tu aku tgh sibuk TEST,KUIZ, or STUDY WEEK.
huhuhu....
tarikh lum confirm lg.
hope semua yg berlaku ada hikmah di sebalik nya.
kena study awal.
dan aku doakan kak hawa aku dpt kehidupan yg lebih3 baik pasni..
sebab aku syg diaaa :)

JPA....bila lah nak masukkkkk....
aku dah cancel niat nak beli iphone...
ingat kan nak beli ipad..mak aihh..mahal.plus brand apple ni org kata byk yg application kita kena beli.
soooooooooooooo,
skrg tgh aim samsung galaxy note. bawah bajet aku 1 hal.xkesah lah yg penting leh masuk kan softcopy notes.
sebab sesuai dgn mslh BATERI lptop dah k.o , boleh digunakan utk bisnes aku, boleh digunakan
dlm kelas sbb skrg lecturer dah xbg print notes. lestari kata nya...-_-"
so, hope aku dpt guna hp yg mahal tu dgn niat yg betul =)
maklum lah b4 ni tak pernah beli hp lebih dr rm400...uhuhu,,,tu yg susah sket nak buat decision.
inshaAllah, niat dah betul, hrp2 bertahan lama dan byk bg aku manfaat nye.

ni aku share komen dr anonymous kat www.gsmarena.com ttg hp2  =)
"Please note that I am not an Apple hater. I firmly believe that this forum should be available for evaluation of Iphone 4, personal experiences, problems encountered, solutions and expectations that can help current users and future buyers. This forum or other product forum should not be used to defame other phone manufacturers because they provide alternative or choice for a future buyer. If we are not objective with our opinions then this will not help anyone except satisfaction of own ego. One can be critical of phone's or OS performance but it should be defined clearly for a reader to fully understand the point. Like plastic is cheap but stronger than glass (which is more elegant to look at). If android OS is not good then how come it has almost 50% market share. IOS 4 is so simple to use that even a child could understand and use it. Most iphone apps are very good (but expensive) and better than android apps (but cheaper and mostly free). Let us be objective and show maturity on our opinions so we can help other iphone users and future users to fully analyze and maximize the iphone usage. But please DO NOT TOLERATE JAIL BREAK. This practice steal/rob the intellectual right of apps developers. I am a fan of smartphones and have quite a few of them which fully satisfy my specific need. Please note that there is no smartphone that can do everything for everyone of us because of our individual specific need. For simplicity of operation, elegant appearance and medical apps go for Iphone. For telephony and good browsing good for samsung tab. For Camera and 3d go for HTC and LG. For texting and phone go for any ordinary cellphone, for full coverage anywhere but a satellite phone. ETC. We cannot have everything in one phone. Buy a phone that really meet individual needs. ;-)"
p/s : aku still tgh usha lg...so kalau tau model lain yg ada spec mcm aku nak ni, recommend kan lah ye...sbb dgr kate samsung ni akan HEAT UP after long usage...mgkn xsume model kot.

No comments: