Wednesday

**JUMPA DAH**

Alhamdulillah....
beforetu,,,i just wanna to thank to all my frens yg selalu support me..yg selalu bg smgt..yg doakan mgkn? ya allah tenkiuu sgt2....yg rapat atau pun tak..aku ni..aku kwn n syg seseorg tu krn Allah..bukan dia cantik ke pandai ke..lemah ke...xramai kwn ke...kaya ke...ape ke..aku syg semua nya sbb Allah...yg rapat atau tak..memadai lah aku mendoakan mereka....krn doa itu inshaallah dpt selamat kan kita dr api neraka inshaAllah !

=)


td aku call kak ummi...
ntah knp laju je jari ni call sejak akhir2ni...
mungkin sejak hp aku mcm xizin kan aku sms lg..huhu
aku cerita itu ini..ttg diri aku lah...
dan..
apa yg aku dapati..
lepas tu je..
aku rasa nak nangis..
oh Ya Allah...ini rupanya yg aku cari2...
seseorang yg boleh aku call dan org tu ambil berat hal aku sgt2...
aku menangis lg...
ya..aku rindu keadaan itu...lama sgt...sejak ayah dah xde....
aku xsalahkan adik beradik aku..aku faham..diorang sentiasa syg aku...

baru lah aku sedar...aku buntu, aku resah, aku sensitif, aku kuat jeles,,,
semua sebab aku jarang sgt dpt panggilan dr org yg nak tahu hal aku....
aku rasa bahagia sgt...
barulah aku sedar...knp aku asyik mrh2..emo2...sedih2...kuat jeles...org ckp muka aku garang n watsoever...aku cpt hangin..aku ske kacau hidup org lain...semua sbb aku jarang dpt berbual dgn someone yg lebih tua yg betul2 amek berat hal aku..jarang sekali.....aku xde kekuatan nak kongsi apa2 masalah...
kalau dulu,,,ayah lah org yg aku selalu kongsi masalah...tp skrg dah xde...aku segan nak share ape2 dgn adikberadik...sbb ...mmg segan...xtau nak mula camne...

blog ni pun aku dah private kan.tp juz tkr url je lah...sape2 unknown nak cari some related topic they can still find it here from google ...dah xde sape2 yg pelik2 leh jenguk dah.tp ade lah jugak kwn2 pmpn yg aku bg link ni...but i still can count how many of them....maafkan aku..aku terpaksa buat mcm tu...i've another blog too..but it's too private...=)
aku minta maaf atas semua kelemahan aku....aku ngaku aku yg teruk...tp kan..if aku hepi..kadang2 n selalu lah suara aku agak kuat n nyaring...so soryyyy ye korang....dah lah ganas, suara kuat.haizzz....sebab tu kadang2 aku prefer utk berdiam...but then ada org judge aku sombong plak jarang senyum....haizzz....but skrg ok kot..aku rasa almost dah fhm...hopefully...kena bersangka baik....kadang2 aku selalu senyum ape....korg xperasan agknye...maybe aku xsenyum tu kadang2...aku fikir masalah aku.......

korang xkan tau masalah individu tu selagi org tu mampu menyimpannya...........
berat sgt nak ditanggung.........
apa yg aku pernah share tu,,,maybe juz half of it....
ada lg mslh lain yg membelenggu aku...
tp xpe....aku harap aku diberikan kekuatan utk hadapi semua ni.........
aku kena selalu call org2 yg boleh care pasal aku..supaya aku rasa lebih bersemangat...
dan aku rasa ada lah jugak org amek tahu aku buat apa..aku hidup ke mati..huhuhu.....
sedihnyeee....T_T

biarlah faeizen..org nak judge apa...
kau tahu apa yg kau kena ubah kan?
buat je ! jgn fikir hal silam...
Allah lebih tahu apa yg terbaik utk hambanya....

Aku syg sgt kak long.kak ngah,a.pie,a.ajak.kak awe...
ingat taw...sampai bila2pun adik xpernah benci korang...
adik tahu ni takdir utk adik...
abg n akk2 pun ada takdir tersendiri mgkn lebih perit dari adik....
mgkn hati kita penuh dgn kasih syg...cuma tak tahu cara nak luahkan je kan...
sbb tu adik lebih penting kan hati dan perasaan kwn,sahabat,selain keluarga sendiri....
adik minta maaf untuk tu...
adik hargai sgt2 segala apa yg korg dah bg kat adik....
mgkn adik belum cukup baik utk korg...
adik cuba perbaiki lg....
tp adik xsuka dibanding2 kan dgn org yg masih ada mak ayah !
sbb,,,adik dah rasa sejak umur 9 tahun lg..dah takde dah tangan nak belai2 adik ni....
adikpun teringin nak belajar lemah lembutnya,,,cara spt anak2 dara lain dpt...
tp adik just tahu utk teruskan hidup je dgn ayah masa tu....
kadang2 adik kena pukul sebab adik nakal.
menjerit sakit sorg2...mmg padan lah kan...sape suruh nakal..balik sek lambat..main dgn kwn smp mgrb...
asyik sebut MAK MAK MAK..mmg lah ayah bosan n tertekan !


takpelah...aku kena teruskan juga hidup ni nak tak nak...
esok dah berangkat ke vietnam...
walaupun hati rasa xsuka...aku pergi jugak..
saat ini..masa ini..aku tak rasa aku benci sesiapa...aku dah lupakan..maafkan semua nya...
aku harap begitu juga lah org lain akan lakukan....
abg,akak, adik syg korg..syg keluarga kita...=')
mula terfikir,,,ya allah..alangkah indahnya..bila aku grad, aku kahwin, arwah mak dan ayah akan tgk aku..
sebab dr kecil lg diorg dah kata aku mesti pandai..aku budak baik...aku nnt leh tlg diorg...
tp knp xkesampaian..kadang2 smgt stdy sekejap sgt...bila ada mslh aku tak tahu nak call sapa..nangis sorg2 je lah jwbnye..nak sangat call hp mak n ayah kalau diorg ada...smp skrg, no hp ayah ada dlm hp aku... tp no tu abg dah guna....aku tak tahu nak call n cerita masalah aku..n minta pendapat what should i do ! sbb tu aku selalu end my problem with the other problem ! what a bad girl ....


jagalah ibu bapa kamu selagi mereka masih hidup..
sbb, bila mereka dah tiada....korang akan rasa 1 paradigma, 1 perubahan besar akan berlaku ke atas diri kamu...berdikari,sensitif,cpt rasa rendah diri,selalu fikir diri lemah,selalu fikir masalah,selalu rindu mereka smp kemurungan melanda...u can't describe it to people. but u can try to avoid it . InshaAllah i will =)

ayat ni indah...aku  share dr nurul ain zakaria...lg indah kalau kita hayati betul2 cinta Allah pd kita...

I asked Allah for strength & Allah gave me difficulties to make me strong, I asked Allah for wisdom & Allah gave me problems to solve, I asked Allah for courage & Allah gave me obstacles to overcome, I asked Allah for love & Allah gave me troubled people to help, I asked Allah for favours & Allah gave me opportunities. Maybe I received nothing I wanted, but I received everything that I needed. That shows how Allah Loves you and care about you. -quoted. subhanallah walhamdulillah allahuakbar. may Allah keep us strong.never give up.inshaAllah.

1 comment:

aleen aiden said...

semoga segalanya dpermudahkan untuk kamu.. :)