Tuesday

ape ek aku buat time cuti ni?

ok2..nak cite ape yg aku buat time cuti ni mmg membosan kan juga...tp aku rasa not bad la...selalunya drama2 aku copy tp xtgk2..tp ntah nape sem ni aku stress je aku akan tgk drama.xpun runningman.haish...bile sebut runningman..HAHHAA..aku baru admire kat RM ni...haha..tp tgk lama2 bleh muntah kot..smp xtido..hahaha..best! tp ade gak lah xbest....if guest nye org tua.hahaha..xbest..:P sory...
aku skip2 dlu sebab ingtkan borak2 diorg tu xpenting..so skip nk tgk ape yg berlaku last2..hahah..patutla xrasa ke'best'an tu...mmg kene tgk THE WHOLE episode tu..hahah..tp..kalau tgk activity tu mcm xbest je...aku xtgk..hahaha..ade je yg kureng..tp sgt sket la...overall mmg pecah perot..lg2 bila tgk muka kene sembur dgn angin..HAHAH...lagu I SWEAR lg...haha...tp cuak sgt kalau SPARTA KOOK kejar...tp ape yg aku leh conclude kan, korean ni creative2...kite jd gelak2 sebab aksi2 n baca subtitle tu..hahah.cara filming..cara die ulang2 part kelaka..dgn music2 lucu...cth PORORO!!! hahaha...sgt kreatif..tgk la!! CAMERAMAN ramai gila...mmg edit2 tu mencabar lah kan aku rasa...semua reaksi artis xkan tertinggal dari dirakam..hahaha..malaysia should try this..haha..klau lawak2 kat msia, slalu kte tgk die byk fokus kt org tgh bcakap je kan..org lain di ignore..tp korea ni..lg2 RM la, aku tgk semua part sume mimik muka,setiap ape org tu buat xkesah sape2 dimana jua disaat ape sekalipun, akan dirakam kan dan diedit jd sgt lucu! ahhaa...tp, artis2 yg join tu pun mmg cool n lawak sgt..ahaha..tahniah2 buat aku gelak2 smp kepenatan...

selain gi cameron, aku melagha kan diri aku dengan terbaring menonton seberapa byk muvi,drama,variety show, video2 english,korea, ok2..go to one by one hokeh...hahaha...

drama melayu,english,korea yg dulu2 sume dah habis tgk...yg skrg ni tgh ade kt tv pun aku tgk..haha..
1.MANGKUK TINGKAT,(SIYES BEST! ramai artis tak reti masak ! hahaha),
2.vanilla coklat( HAHA..YG NI KLAKA, BERSAHAJA,DAN SIYES DIE TIRU ALA2 KOREAN NYE DRAMA...tp,ape slh nye kan..hehe)....
3.dingin lavenda(ok la...bg aku cite nye slow),
4.Pelangi Kasih( ntah pape lah citeni)..
5.Santau merasuk(BEST,TAKUT gak..tertanya2 sapa dalang tu...ada 2 org suspek..haha).hahaha...tu je la...oh media prima,u take my time a lot! hahaa...
6.Hafalan shalat Delisa ( oh ..ni mmg awesome! sedih. tpbyk pgjrn.cpt2 tgk kt youtube sblum kene block dgn ASTRO..aku ade video ni..sape nak mintak lah yer..)
7.ampunkann dosaku (mmg best. dah habis dah..sgt terperinci citenye.ok lah kan dr xde motif.)

tp sume ni ade yg lum habis lg..

merlin season 4sume episod aku dah tgk,
drama korea? haha..byk gak aku qada..org lain dah tgk,aku baru nk tgk.alahai.TP, ade apehal.haha.....MY PRINCESS,HEARTSRING,PASTA,PROTECT THE BOSS,BRAIN..tu je lah kot..lama kot nk habis..haha..sbb aku jarang forward kalini..tgk jer...hehe..kalau x, sory lah aku ske forward2 kalau tgk drama korea..sbb lama sgt...hihi...aku byk habiskan masa kat laptop tgk RunningMan yg org suka sgt2 tu ... tu yg hold on dlu lain2 nyer cite..hehe..muvi, erm..sume yg ade kt HD lah tgk..hihi....

RUNNINGMAN 1-79 DONE!!! 
BEFORE NI HOLD ON DULU..SBB LUM PHM SGT KE'BEST' AN NYE..huhu

Muvi MELAYU? DAHHH HABISSS DAH.MGKN KORG DAH TGK AWAL DAH CITENI....HAHAH...
adoi...pening aku tgk..ade yg xbest lgsg..

1.ANU DLM BOTOL..alalai citeni ntah pape! xphm aku. dah lah byk membisu. ingt penonton ni ape.
2.PAPA I LOVE YOU...ni lg satu hal...alahai...ade org komen, lebih baik citeni jd CEREKARAMA je la...... mcm xde idea. cite lgsg xbest.
3.AIRMATA SALINA..lakonan umie aida..ni awesome! best!
4.SONGLAP..alahai...ni pun satu..xbest. tp ok lah drpd no.1 n no.2 tuuu
5.OMBAK RINDU...citeni b4 cuti aku dah tgk..ok la..not bad..tgk sbb dah baca novel die..terlalu pack. maybe pengarah nak sume scene ade kot..

next is KERAMAT..xsggup tgk skrg..hahaa..
Erm..TGK FFM 24 X? kalau nak tgk, aku ade video nye...nyampah sgt dgn OGY. bab2 nak saman JOHAN RAJA LAWAK TU...hahah..aku rasa dia yg stat mengada2 dulu, sbb tu Johan dgn selamba je gurau mcm tu kat dia.pdn muka.

anyway, aku jugak part time cite2 artis malaysia..hhahaha..ade yg aku baru tau dah kawen cth nabil..hahaa..adoi...pastu aku tgk kat youtube sume majlis persandingan artis2..awesome...cantik sgt...

aku jugak baca hampir sume entri isteri ALLY ISKANDAR..
Korang search je kat fb, FARAHLEE...hehe...mula yg like 24k..pas kawen je jd 49k..wow! huhu..
mmg inspired lah bila baca entri2 dia..dia baru pakai tudung..baru dpt hidayah.bukan sbb apa2..tp dpt hidayah..alhamdulillah..suka sgt baca blog dia..

then, aku admire smgt NOVELIS AINMAISARAH..taip je kt fb nama ni mesti jmp..sgt awesome! da 10+ sekolah dia gi promote buku2 dia..sgt best! PINK semuanya..haha

dan skrg tgh BACA NOVEL SUMMERS OF THE SISTERHOOD by ANN BRASHARES..dah lama beli..skrg baru nak baca novel english ni..nak improve english..hihi..tp org korea xkesah pun kan xreti english...huhu..anggapje lah advantage tau byk bahasa =)

aku jugak tgk2 sket2 artis korea...curious why people ske sgt tgk diorg esp k-pop...
aku tgk hallyu,snsd girls generation,2pm,super junior..wah2...mantap..aku xphm ape diorg nyanyi..yg penting best n cara tarian diorg tu mmg mantap. smp org FRANCE, THAILAND pun hafal..mgkn lirik simple...
isteri Ally pelajar SOUTH KOREA,,mesti best sbb dpt jmp artis2 korea ni..huhu..apela aku ngarut ni..

kalau tgk group selain snsd n super junior, aku tgk, xde byk sgt music back up..tu sebab mgkn xbest sgt sbb fokus sgt kat vokal...group lain music kuat n diorg fokus kat tarian,performance. ni pndpt aku la..huhu...awesome.

next, baca novel tu, hafal lagu2 english yg aku minat, n nak habiskan buku2 usrah inshaAllah..

dan....ya  Allah..
xpenah rasa nak tgk byk sgt cite b4 ni...main game xpun cuti ni...mls...blaja masak !!! huhu...mcm2 la...xnak pk RESULT sem ni..tawakal je...

doakan ye result aku yg akan keluar 9hb 2 utk tau lulus ke gagal..dan 11 hb utk tahu pointer..doakan aku dpt lebih tggi dr CGPA aku skrg ni...thx =)


*selain buat perkara2 keagamaan, xslh ikuti hasil2 karya org tempatan n luar negara kan. hihi....erk..tp rasanya dah terlebih2 dah aku ikuti! =P*



**************************************************************************


erm..cuti ni aku mengalami satu insiden yg xperlu lah kot nk cite kat sini..huhu..alhamdulillah masih diberi nafas lg..tu lah..time marah.time tension pk nk mati je...skrg, bersyukur ye faeizen,,,jauhi syaitan dr fikiran kau tu...inshaallah..sometimes kte xperlu tnjuk penyakit kita sbb kalau tnjuk org lain plak yg sakit mcm2...maaf...


next mission, balik awal sket sbb nak settle kan scoreA pastu settlekan chemecar and selain tu, nak habiskan baca buku Bahtera penyelamat, mcm2 lg buku usrah aku xbaca lg..tu lah..benda2 mcmni aku letak last2...haish...tu pun lom tentu sempat abes baca...n nak hafal sebanyak yg mgkn benda2 yg baik.inshaAllah..tajamkan semula ingatan..hehe... aku tau kwn2 aku lg byk bende2 best diorg dpt time cuti ni...have fun korg! hehe..

ade org buat RA..tp biarlah...lg ingat, lg skt hati...lg buat aku sedih..lg aku rasa penyakit aku tu dtg blk..susah tau nak buang benda2 yg teman aku time aku pressure dulu..sgt susah...tp bkn sbb die sorg je aku pressure..hrp die tak slh fhm..byk lg yg buat aku terganggu...tp alhamdulillah sem ni aku bleh kawal sket diri aku...byk bersabar sket even aku tau x 100% aku berubah...walaupun byk gak dugaan semni, aku tau tu sume Allah bg utk balasan dosa2 aku...setiap manusia tak terlepas dr buat dosa...dosa tu dtg mcm2 bentuk...ada dr dlm hati, ada dr percakapan mcm akuni,,ada dr perlakuan,ada dr maksiat,ada dr umpatan,ada dr tak puas ati..ada dr derhaka,ada dr tak amanah, ada dr mencuri,ada dr dengki. mcm2...satu persatu kita kena hapuskan...kalau x, balasan tunai selalu menanti kat dunia..tu yg aku alami lah...kdg2 aku lalui je tanpa byk fikir...dlu aku selalu murung...berfkir byk sgt sbb aku dpt rasa bila aku ada buat slh,esok lusa aku pasti dpt blsn dr Allah...smp skrgpun...ada saja...tak terkecuali...tp kdg2 aku tahu,,,dugaan tu dtg utk uji kita dan menunjukkan Allah nak aku sembah Dia dan tanda Tuhan syg kn kita...Alhamdulillah itu mgkn yg terbaik dr aku dilimpahkan kesenangan saja kat duniani tanpa sketpun kesusahan...

aku hrp aku dpt jd manusia lebih berguna...kesian kat mak ayah aku...diorg kat kubur, aku kat dunia...sepatutnya aku salurkan amal ibadat dan doa kpd mereka...korg tau kan...mak ayah tu pntg..tmpt utk luahkan segala2nya...tak suka org tu ke..suka org tu ke..kita leh luahkan pd mereka..even aku xsempat rasa ksh syg mak smp aku bsr..tp arwah ayah selalu jd tmpt aku luah kn semuanya...sggup beratur pjg kt public fon dlu kat asrama SM Sc Jhr...semata2 nak ty AYAH SIHAT? AYAH JG DIRI TAU..ADIK SYG AYH...even aku tau ramai xske ayah...tp aku xpenah heran..sebab dielah ayah yg TERBAIK utk aku...skrg, aku plak byk lukakan hati org lain...sian ayah...mesti ayah xske aku mcmni...maafkan adik ayah...byk yg berubah lepas ayah dah xde...maafkan adik..adik akan berubah jd yg lbih baik mcm ayh nak....doakan adik dipermudahkan.....adik syg ayh.....



feeling sad right now T_T  .................................................................................................................................but who cares. only me. yeah. ramai lg ade mslh..jgn burden anybody... penat pk kesalahan diri sendiri. should do more reflection from now on to get His Love. inshaAllah.
sarangheyo <3

No comments: