Saturday

movie korea

assalamualaikum

skrg tgh berjinak2 nak tgk muvi korea simpanan ku smp habis...
drama lama sgt
huhu..
white the melody of the curse, my little black dress, sad movie...
oh ye..smlm jugak bru nak tgk captain america,twilight , terminator, friend benefit, in time, the smurf..so far the smurf yg best..haha...plg best aku rasa aku penah tgk, REAL STEEL..awesome! FAST AND FURIOUS 5 ! final destination so-so je..byk takut n terkejut2.! captain america siyes bosannnnn sgt...sket2 je yg best...nyesal tgk..huhu..nsb xtgk kt wyg...haha...kalau real steel or fast5 tu sgt berbaloi lah kan....cerita merong mahawangsa pun xla sebosan the darkest hour..adoi..huhu...aku juz kagum je dgn KRU punye teknologi...xsangka bangsa kita dah leh capai sket2 mcm negara barat..tp aku harap nnt, jgn tekankan teknologi je smp idea jalan cerita xde...keep it up MALAYSIA!

tp aku pelik gak la....sebelum ni aku ada komen2 muvi2 tempatan yg alahaiiiii xbest lgsg tu kan..tp aku yg xbrp nk minat tgk cte barat ni akhirnya tgk gak di kala cuti pjg mempunyai pandangan bahawa cerita barat XDE LAH SEMUA AWESOME! tp, still dapat tembus pasaran global..haih2...sebab apa? sebab mereka dah ada tapak yg stabil..ada wang. ada pengaruh. nak tak nak, ada jugak org yg membazirkan duit beli tiket wayang utk cerita yg kadang2 so-so je....yg plg xbest aku penah tgk ! cite THE DARKEST HOUR. adoyai.....xde idea langsong..lg best cite tempatan...harapkan teknologi je,,,tp idea xde...kelebihan diorg ni ialah, modal besar, aksi2 org kata apa tu..ala yg menggerunkan, terjun sana terjun sini, belasah2, meletopp sana sini, terbakar mmg awesome! teknologi pun tinggi dan byk adegan2 yg ngeri dan byk yg fairy tale pun nmpk mcm real. batu permata itu lah ini lah...so, sbnrnya, mereka ni pun biasa2 je...dan aku tgk, knp kita kena belajar ENGLISH? sedangkan di korea, jepun, benda tu bukan jd isu. tgk jelah dr segi faktor perfileman, negara barat senang2 je masuk pasaran dlm negara kita sebab kita faham bahasa mereka, kita adore dgn pelakon2 mereka sbb kita faham apa mereka sebut dan ada yg antara kita mmg sgt2 memahami english..mmg mudah mereka nak pasarkan apa2 utk kita, tp kalau kita nak pasar kan kpd mereka adakah ia sesuatu yg senang???? fikir2 kan dan selamat beramal..heheh...

dont be offended ye. juz my opinion. but seems like we still hv a lot of advantages...but we dont know the real portion we got..either 50 : 50 or 10 : 90 or 90 : 10  ??? hehe...maybe dulu2 nak dptkan kemerdekaan negara kita, kita terlalu terikat dgn bangsa mereka...hurm...but we must work smart, kita boleh gunakan kesempatan ini untuk lebih bejaya dari mereka. =)

No comments: