Saturday

SILAM...

some people say let it go je lah Faeizen, nnt akan menyusahkan kau..
saying is always easier ...what is silam mean to me? a lot okayh..A LOT...from family, my chilhood, love, monkey-love..=P, my secondary school life or i could say my teenager life, my ****less life, many..just name it.

yeah..it really affect my life now. until people going to hate me..congratulation SILAM ! u're great.!



Silam

Kadang-kadang
Kite rasa cam nak bunuh masa silam
Nak padam, rendam, klorox-bleach, berus2, letak dlm washing mishin, buh dynamo
Kasi tanggal semua parut masa silam

Tapi
Buatlah cemana pon
Silam itu tetap di situ

Larilah
Pekiklah
Lolonglah
Silam itu tetap di situ
Terpahat, terpatri abadi
Takkan mampu dipadam

Kadang-kadang cam nak tulis surat kat Tuhan
Nak tanye
Apa yg disediakan untuk saye
Pada masa depan
Apekah saye akan terus berada atas jalan ini?
Apekah silam saye akan terus mengejar?
Apekah saye akan menutup mata dalam syahid cinta-Nya?
Adekah saye hanye berangan-angan kosong?

Tapi
Saye tahu
Yang baek itu dari-Nya
Yang tak baek tu dari saye sendiri

Jadik,
Keje jelah kuat-kuat
Manelah tahu saye mati
Pada esok hari?
___________________________________________
Menongkah gelisah,
Menelan pahit,
Meneguk tuba,
Mendamba sinar,
Di hujung sana..

credit to kak azni for the poem so called. tak sangka jumpa juga org yg nak bunuh silam dia mcm aku...

No comments: