Thursday

SUDIRMAN,I HEART YOU !

Assalamualaikum.
baru je td tgk hampir sume video arwah sudirman kat youtube..org temerloh..nak ty asilah lah dia knl ke arwah..hehe..
aku dah jatuh cinta...mmg btul lah dia ni tokoh muzik kita!
semua boleh, pengacara,pelawak,penyanyi,pelakon,pelukis,penari,...mcm2 lg...sgt bercita2 besar..AMBITIOUS..kalau dia kata nak mcmtu,dia akan kotakan...huhu....dan beliau lebih suka berbakti dan peramah je org nye...stamina kuat kot aku tgk...loncat sana sini still nyanyi power lg..haha...takde sape2pun ajar die cara nak meriahkan suasana,cara menari,cara susunatur majlis, sumetu dia buat sendiri..best2...
dan beliau sgt kreatif.itu lah yg best.aku rasa kalau dia hidup lg, tarafnya mcm michael jackson lah n lebih hebat lg dr tu. serba lincah kat pentas..huhu..kagum sgt...sbb beliau pandai...lulusan jurusan law kat UM...peguam..hehe..and ada library kat rumah beliau ttg sume muzik kat dunia ni..mmg superb..bijak..kreatif...smgt patrotisme yg tggi pun ada.tp tu lah..tak elok sebut KALAU kan..redha je...itu yg Allah takdirkan...syukur sbb dia dipinjam kan ke duniani utk dikenangkan.

apapun penyakit dia, aku minta sedekah kan al-fatihah kpd allahyarham sudirman hj.arshad...jgn rasa susah nak sedekah kan alfatihah yg hanya ambil masa beberapa minit tu ye..nmpk SIMPLE,tp mana tau nnt bila kita dahh xde, kita akan merayu2 mengharap org doakan kita...as simple as that...nsht utk diri aku  =)
tp, kalau betul dia skt kena buatan org, aku hrp org yg buat dia tu insaf!
apa2pun org dah xde, xelok ckp benda2 yg negatif..aggaplah pemergiannya dah suratan takdir..
semoga roh allahyarham dicucuri rahmat dan diampunkan segala dosa2nya..amin...

No comments: