Monday

its miracle :)





Having a thousand friends isn't a miracle. The miracle is to have a friend who will stand by you when thousands are against you. 


hewhewhew

jgn lah jadi manusia yg suka tgk org lain tak bahagia, ihsan tu kena ada :) - pelangi kasih

Tuesday

gugur jantung tgk BUKAN UNTUKMU

assalamualaikum.

aku baru tgk episod 1-3 drama bukan untukmu lakonan ako mustafa dan memey.
dah2 lah tu nyampah tgk memey..aku hilang nyampah bila tgk jalan cerita ni...lupakan hal memey lalu tu ya...
setiap org ada buat salah. just watch the drama coz of the content ok! =)

yaAllah, nak gugur tgk episod pertama....part akhir2...diorg mmg bahagia sgt...tp si suami ni mcm jahil agama sket...time birthday party anak pmpn dia, diorg berlakon,,,leh plak si suami tu main2 ckp..."kakanda ceraikan adinda dgn talak LIMA "..bersaksikan sume org...adoiiii....lepas di rujuk kat pejabat agama, maka mmg dah jatuh talak TIGA.
sedih pun ada....cerita ni mmg unik dan penuh info....bagus sgt....jgn dibuat main2...even kita gurau ckp dgn member ke lakonan ke atau apa2...jgnnnn....elakkan....fuhhhh.....porak peranda wehhhh hidup diorang....cerai tanpa disengajakan...dahlah di ambang kebahagiaan....mmg kena kawen dulu dgn laki lain lah baru leh rujuk semula...itupun kalau ada yg nak jd cina buta...kalau di sayangnya memey smp akhir hayat...camne tu...huhuhu....sian sgt..tp xmustahil benda ni boleh terjadi..mashaAllah lg dasyatt kalau pasangan tu menidakkan hanya utk kebahagiaan...sedangkan hubungan dah jd haram.

selain tu, pgjrn dr citeni yg aku tgk, kalau kita dpt suami baik, jgn lah riak...jgn menunjuk sgt kebahagiaan kita lg2 pd kawan kita yg kita tahu hubungan dia n suami dia tak ok. sebab, manusia ni bermuka2 je,,,adik beradik pun ada yg tak sebulu inikan kawan baik...kan kan kan.....bersyukur je pd Allah dan si suami jgn liat nak SOLAT. dan jgn BUTA AGAMA. jgn main2 dgn talak, jgn cakap apa2 yg leh samakan isteri dgn si ibu suami.tu pun kena take note....

pengajaran jugak citeni,,,jgn mudah percaya sgt dgn kawan baik sendiri....syg pun ada had nya...kelak diri yg merana....xsabar nak tgk smp habis cite ni...

selamat menonton! kat tv9 .... cite penuh dgn pengajaran....=)

Wednesday

lisa surihani and yusry

they look fantastic together... can't stop smiling... hope both of them have ever lasting love till Jannah... Amin.. 
cant deny tht they looked perfect together 
it was so really cute both of you...yusry paut bdn lisa mcm nk jtuh ms dpn cermin minit ke3 tu..dorg nmpk sgt bhgia 

haha..actually ayat2 kat atas semua komen dr youtube video ni yg aku pun setuju jugak...they r sooo sweet....biaq pi laaa dgn org yg xsuka kan...yg penting kita happy.. ! =)
kata2 lisa, cinta tu ialah bila kita masih rindu org tu walaupun dia berada depan mata kita..hihi....ni ikhlas jujur dr hati dia ni...selalunya org kata definisi cinta blablabla....mcm hipokrit pun ada gak..yg ni mmg realiti. inshaAllah kita semua dah ditetapkan jodoh yg terbaik dr Allah. =)



ariana mikhaill

betul ke tajuk nye mcm tu? aku xmengikuti...sbb aku xminat sgt lakonan nora danish...
ulang sekali lg...lakonan nora danish ...lakonan ok..bkn orgnye...hihi...

saje nak share ayat dlm drama tu..

:: ADA KALANYA JODOH MENDAHULUI SEBUAH CINTA SEJATI ♥ :') ::

Monday

ubat hati

assalamualaikum.
ubat hati bukan menangis. bukan meratap pilu. bkn menyesal. bukan sebar2kan. bukan makin mengutuk. bukan membenci. bukan mengaibkan. bukan bukan bukan. peringatan utk diri sendiri. oh faeizen, u hv many problem.but u must remember, no matter how stressful ur problemS u got, u still have Allah to help u go through this way.

oh Allah, i hope she will back to me in a good condition, in a healthy condition, with a bright smile, i want to hug her as much as i can...i really miss her...oh Allah, i really hope i can get along with them once again, give them ur Nurr and give us happiness for the sake of my parents, i love them so much, oh Allah, give me happy memory from now on, and help me to change my bad attitude, if people cant accept me anymore, please dont leave me. i only have U in this world...with U, i never feel alone, never feel like i hv no parents i this world. but sometimes i did. i felt like i want to find my parents body right now n tell them all my problems n ask them what should i do! i feel lost. but i know, i must be strong. i will move on and I will forget all the past that just only hurt my  heart so much. i try do be the best, but if i still couldnt make everybody satisfy, i am sorry. there's a limit . just be positive after this. if not, it will affect myself sooo much like before this.....i am going crazy with myself. crazy with all my problem. nobody understand. but, once I 'talk' to YOU, everything is settled. Alhamdulillah, U gave me that strength that I want. I just dont want people know how hard my problem is. let Allah decide which way should I go...i wont let my emotion control me anymore. I really hope i can see the smile in our ****** again...I really miss them..I really hope I can see her face again. really hope that DISEASE never happen. i want to make sure its just a dream. JUST A DREAM ! almost 4 years i let this inside and wont let people know...ahh..nevermind...no one will read this...now, I just hope she will come..so, to anyone else, please dont add more pain. enough is enough. i know i am bad. just do what u like. and i hurt so many people include my fmly. so, who care?  let me fix everything with Allah as my guidance. I just dissapointed for many things. why she cant be found?? why??? is it done with purpose??? what should i do..my age now is 22!!! but, i do nothing for her! oh my bad again! so, i hope, people will understand n i wanna apologize for all my bad. i really hope i can forget everything but i cant. maybe Allah allow me to remember all those HURT memory not because wanna me get sick n very very very headache, but i believe, maybe something better left in that memory. let Allah decide everything...inshaAllah...

i miss all people who going far from me....but what should i do,,,,i have to...juz to get things better..
oh Allah, make me strong...i really really miss them...i promise to let them happy after this. Mak ayah will not happy if they see this kind of thing....I hope, YOU can let my parents know that i really love them....hope they are safe in your place there...please take care of them bcos they really take care of me since i was born....





biarlah ...

Tak payah susah hati dan bimbang apa tanggapan orang terhadap kita... manusia kan suka mengata. Orang yang dah mati pun masih dikata. Macam mana nak minta maaf pada si mati? 
*Paling penting... apa tanggapan Allah terhadap kita...
di akhirat nanti, boleh tuntut pahala drpd si mulut jahat untuk menampung kekurangan pada hari penuh huru-hara...



share dari Ahmad Fedtri Yahya