Tuesday

gugur jantung tgk BUKAN UNTUKMU

assalamualaikum.

aku baru tgk episod 1-3 drama bukan untukmu lakonan ako mustafa dan memey.
dah2 lah tu nyampah tgk memey..aku hilang nyampah bila tgk jalan cerita ni...lupakan hal memey lalu tu ya...
setiap org ada buat salah. just watch the drama coz of the content ok! =)

yaAllah, nak gugur tgk episod pertama....part akhir2...diorg mmg bahagia sgt...tp si suami ni mcm jahil agama sket...time birthday party anak pmpn dia, diorg berlakon,,,leh plak si suami tu main2 ckp..."kakanda ceraikan adinda dgn talak LIMA "..bersaksikan sume org...adoiiii....lepas di rujuk kat pejabat agama, maka mmg dah jatuh talak TIGA.
sedih pun ada....cerita ni mmg unik dan penuh info....bagus sgt....jgn dibuat main2...even kita gurau ckp dgn member ke lakonan ke atau apa2...jgnnnn....elakkan....fuhhhh.....porak peranda wehhhh hidup diorang....cerai tanpa disengajakan...dahlah di ambang kebahagiaan....mmg kena kawen dulu dgn laki lain lah baru leh rujuk semula...itupun kalau ada yg nak jd cina buta...kalau di sayangnya memey smp akhir hayat...camne tu...huhuhu....sian sgt..tp xmustahil benda ni boleh terjadi..mashaAllah lg dasyatt kalau pasangan tu menidakkan hanya utk kebahagiaan...sedangkan hubungan dah jd haram.

selain tu, pgjrn dr citeni yg aku tgk, kalau kita dpt suami baik, jgn lah riak...jgn menunjuk sgt kebahagiaan kita lg2 pd kawan kita yg kita tahu hubungan dia n suami dia tak ok. sebab, manusia ni bermuka2 je,,,adik beradik pun ada yg tak sebulu inikan kawan baik...kan kan kan.....bersyukur je pd Allah dan si suami jgn liat nak SOLAT. dan jgn BUTA AGAMA. jgn main2 dgn talak, jgn cakap apa2 yg leh samakan isteri dgn si ibu suami.tu pun kena take note....

pengajaran jugak citeni,,,jgn mudah percaya sgt dgn kawan baik sendiri....syg pun ada had nya...kelak diri yg merana....xsabar nak tgk smp habis cite ni...

selamat menonton! kat tv9 .... cite penuh dgn pengajaran....=)

No comments: